Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Γάμος Σημαίνει…

 
   Το “Γάμος Σημαίνει...” είναι μία μαύρη κωμωδία καταστάσεων που θέλει τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές να ανακαλύπτουν τους εσωτερικούς τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν μέσα από τα δεσμά του γάμου. Με σκηνογραφικό background ένα ερειπωμένο σπίτι, το σενάριο του Θανάση Χλιάρα σκιαγραφεί τις πτυχές ενός γάμου που έχει αντέξει στο χρόνο. Μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις διακρίνουμε μία ευθύτητα που αξίζει την προσοχή μας. Μία ευθύτητα που πολλές φορές όμως θολώνει λίγο την αρτιότητα του θεάματος. Η στάση των ηθοποιών είναι εμφανώς τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί γέφυρες με το κοινό, αλλά αυτό κρύβει πολλές παγίδες σε σχέση με την απόλυτα δομημένη παρουσίαση ενός χαρακτήρα.
 
gamossimainei1944
   Στο “Γάμος Σημαίνει...” αναγνωρίζεις μία πολύ γλυκιά πρόθεση. Την περιγραφή ενός δύσβατου δρόμου όπως είναι ο γάμος, που μπορεί όμως να σε οδηγήσει σε έναν εξαιρετικό προορισμό. Οι αντίστοιχοι συμβολισμοί είναι διαρκείς και οι άπειρες φιλοσοφικές αναφορές μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Δυστυχώς αυτή η γλυκύτητα δεν μπορεί να καλύψει απόλυτα μία σεναριακή πλοκή που μοιάζει μόνο ως πρόφαση για τις ανωτέρω αναφορές. Η χαλαρότητα των ερμηνειών, που αποτελεί σκηνοθετική επιλογή ασφαλώς, καθώς το ζεύγος των Χλιάρα-Παπαδοπούλου μας κάνει γρήγορα σαφές ότι έχει μία ερμηνευτική δεινότητα που είναι άξια λόγου, οδηγεί σε προβλήματα συγχρονισμού. Σε αυτή τη σκηνοθετική επιλογή αμεσότητας με το κοινό και πλήθους αυτοσχεδιαστικών στοιχείων δεν συμβάλλει θετικά και το γεγονός των πολυάριθμων σημείων παύσης της δράσης. Η εναλλαγή των ρόλων από τους δύο ηθοποιούς προτάσσει πολλά σημεία αναμονής που κουράζουν το θεατή ακόμα και όταν υπάρχει μία υποτυπώδης κινησιολογία επί σκηνής.

   Το “Γάμος Σημαίνει...” είναι μία πολύ ειλικρινής πρόθεση που αξίζει να βιωθεί από τους έγγαμους κυρίως θεατές, που θα καθρεφτίσουν σίγουρα τον εαυτό τους και η φρεσκότατη και συμβολική παρουσία της Ιωάννας Δαρμή στον επίλογο δίνει την κάθαρση που υποσχέθηκε ο δημιουργός.

Δημήτρης Μπάρμπας
 
gamossimainei1945
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Θανάσης Χλιάρας
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:
Μαρία Παπαδοπούλου, Ιωάννα Δαρμή, Θανάσης Χλιάρας
Φιλική συμμετοχή: Δέσποινα Παπαιωάννου
Φωνή του Θείου Μπάμπη: Διονύσης Ταραζής
 
Συντελεστές:
Μουσική Επιμέλεια: ASPHS
Φωτογραφία : John D Carnessiotis
Makeup artist : Δέσποινα Παπαιωάννου
Graphic Designer : ΚΕΖ
Σκηνικά - Κοστούμια : Melampous Team
Φωτισμός : Νίκος Ταβουλάρης
 
Από 6 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
για λίγες μόνο παραστάσεις.
Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ώρα έναρξης: 21.00
 
Είσοδος: 8 € - ΑΜΕΑ & ανέργων: 6 €
 
Πληροφορίες - Κρατήσεις:
BlackBoxMethodia
Τηλ.: 210 3458605 – 6982460011, 17:00-21:00
Διεύθυνση: Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
(Στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
 
Joomla Social by OrdaSoft!