Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Frozen

 
   Η Μπράιονι Λέιβερι, με το έργο αυτό, προβάλλει ένα δύσκολο ταξίδι από τα σκοτάδια στο φως. Μεγάλα συναισθήματα απλών καθημερινών ανθρώπων ξετυλίγονται μπροστά μας. Όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας, «Ο Καυτός Πάγος (frozen) είναι η ιστορία δύο πολύ γενναίων γυναικών και το πώς ξεπερνάνε ό,τι χειρότερο μπορούσε να τους συμβεί. Μια ιστορία για δύο ηρωικές γυναίκες! Για το κουράγιο των απλών ανθρώπων». Ένα ψυχολογικό θρίλερ με τρεις ηθοποιούς. Ένας κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής μικρών κοριτσιών, η μάνα του ενός από αυτά και μια ψυχίατρος. Κάθε πρόσωπο φέρει το δικό του τραύμα και τη δική του παγωμένη γη. «Υπάρχει συγχώρεση για έναν κατά συρροή δολοφόνο»; Πάνω σ αυτό δομείται όλο το έργο. Ο λόγος της Λέιβερι κατορθώνει να αναδείξει όχι μόνο το χαρακτήρα του κάθε προσώπου αλλά και την ηλικία, την κοινωνική θέση, ακόμα κι όσων δεν βλέπουμε επί σκηνής. Δημιουργείται ένα παράδοξο. Ακόμα και τα πιο τραγικά γεγονότα, τα παρουσιάζει με τέτοιο τρόπο που ο θεατής μπορεί να γελάσει, κάνοντάς τον έτσι συνένοχο. Σε βάζει στη θέση του εγκληματία χωρίς να το καταλάβεις. Ηθοποιοί και θεατές συλλειτουργούν.
 
frozen564

   Το τραύμα ως απειλή ή βίωμα κατέχει πρωταρχική θέση στο σμίλευμα του εγκεφάλου. Μπροστά στον ανείπωτο φόβο, υπάρχουν στιγμές οπού κανείς, αντί ν’ αμυνθεί, παγώνει. Κάτω απ’ αυτό το πάγωμα, η μνήμη και τα συναισθήματα εξασθενούν κι εξαφανίζονται, όπως αναφέρει και ο Ηλίας Βλάχος, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής. Στο έργο αυτό διερευνάται κατά πολύ η ψυχολογία και η νευροπλαστικοτητα του εγκεφάλου. Ορισμένες φορές, σου έδινε την εντύπωση μαθήματος, όπου η καθηγήτρια Δέσποινα Κούρτη έκανε το μάθημα κι έφερνε ως πρακτικό παράδειγμα το Σωτήρη Χατζάκη και όλα αυτά βέβαια επί σκηνής. Ένιωθες σα να παρακολουθείς κάποια διάλεξη γνωστού ψυχιάτρου. Ένας γιατρός όμως που εξετάζει τον πάγο και το πάγωμα, πόσο εύκολα μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος; Πόσο εύκολα μπορεί ν’ αποτινάξει από πάνω του τον πάγο ενός εγκληματία, από τη στιγμή που πρέπει να τον κάνει κτήμα του ώστε να το μελετήσει;
 

   Δυνατές και σπαρακτικές ερμηνείες που γέμιζαν τη σκηνή με φυσικότητα. Έξυπνη σκηνοθεσία, ώστε ο θεατής να μένει προσηλωμένος στη δράση χωρίς ν’ αποσυντονίζεται. Οι επιστημονικές εμβόλιμες αναλύσεις βοηθούν στην εξέλιξη και στην αποφόρτιση ορισμένων σημείων που δίκαια σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «Η διαφορά ανάμεσα στην ηθική διαφθορά και την παθολογία είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο αμάρτημα και το σύμπτωμα». Έργο που πρέπει να το δεις. Ένα έργο που μετατοπίζει τα εύκολα κατηγορώ και σε κάνει να δεις και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Μια συγχώρεση που ταυτόχρονα λειτουργεί ως μετατόπιση ψυχικού βάρους αλλά και ως κάθαρση.

Στέλλα Κοκκινέλη
 
frozen563
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αννίτα Δεκαβάλλα
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σωτήρης Χατζάκης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Έρση Δρίνη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κωνσταντίνος Κυριακού

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Σωτήρης Χατζάκης, Έφη Μουρίκη, Δέσποινα Κούρτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο (ισχύει για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ): 12 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Η προπώληση ξεκίνησε!
https://www.viva.gr/tickets/theater/apo-mihanis-theatro/frozen/

Προσφορά Προπώλησης viva.gr
Προνομιακή τιμή 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις, με την αγορά εισιτηρίων μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα

Θέατρο Από Μηχανής: Ακαδήμου 13, τηλέφωνο: 210.5232097, www.amtheater.gr

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

 

Joomla Social by OrdaSoft!