Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση πολυσχιδούς παράστασης: Ερωτόκριτος Κι όμΩς κινείται… Χαΐνηδες

 
   Η ιστορία του γνωστή. Η ιστορία τους γνωστή. Ερωτόκριτος και Αρετούσα. Ένας έρωτας δυνατός, όμορφος και γεμάτος με ένταση. Η ιστορία αυτή είναι χιλιοειπωμένη από όλη και σε όλη την Κρήτη. Τραγουδημένη από πολλά στόματα. Εξιστορημένη από πολλούς αφηγητές. Με πολλούς διαφορετικούς χρωματισμούς, ώστε να αποδοθεί όλη η ένταση της αγάπης τους.
 
erotokritos1947
 
   Μια αγάπη που πέρασε δυσκολίες, που ήταν ανεπιθύμητη, που οδήγησε ακόμα και σε κονταρομαχίες για χάρη της. Όμως, στο τέλος, επικράτησε ο έρωτας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας. Αυτά τα δύο πλάσματα για πολλούς αποτελούν σύμβολα του έρωτα.
 
   Η τραγουδαφήγηση της ιστορίας τους από τους Χαΐνηδες είναι το ίδιο έντονη και τραγική. Ικανή να σου δημιουργήσει εικόνες για να ζήσεις από κοντά τον έρωτα αυτών των δύο. Να βιώσεις την αγωνία τους, τον πόθο τους, το πάθος τους και την αγάπη που τελικά νίκησε. Το σκηνικό συμπληρώνεται υπέροχα από τους Κι όμΩς κινείται. Μία ομάδα που παντρεύεται άψογα με την αφήγηση της ιστορίας. Αέρινες κινήσεις, χορευτικές αισθήσεις και ακροβατικά συμπληρώνουν και δίνουν την απόλυτη εικόνα της ιστορίας μας. Η σύγχρονη κινησιολογία της ομάδας δένει αριστοτεχνικά με την κλασική αφήγηση και μας ταξιδεύει σε κάθε πράξη της ιστορίας. Παρακολουθώντας τις κινήσεις τους, χάνεσαι στην ιστορία που ακούς. Σε κάνουν να αισθανθείς την αγωνία και τον έρωτα των ηρώων μας.
 
erotokritos1948
 
   Ακροβατικά, εκτελεσμένα αριστοτεχνικά, δίνουν αυτό το σύγχρονο, που η κλασική ιστορία μπορεί να έχει. Μια ιστορία αγάπης που όλοι μπορεί να έχουν ζήσει.
 
   Η παράσταση στο Θέατρο Παπάγου ήταν κάτι υπέροχο που έδενε όμορφα με το χώρο. Σε μία γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά, το θέατρο ήταν κατάμεστο και ο κόσμος απήλαυσε το ιδιαίτερο αυτό θέαμα. Η πολύ καλή οπτική και η πολύ καλή ακουστική του χώρου έδιναν στο έργο όλα αυτά που το έκαναν υπέροχο και σε άφηναν με ένα γλυκό χαμόγελο στο τέλος… Χαμόγελο για αυτό που άκουσες, αυτό που είδες και αυτό που ένοιωσες.
 
‘Κάλλια 'χω σε με θάνατο παρ' άλλη με ζωή μου
Γιά σέναν εγεννήθηκε στον κόσμο το κορμί μου’
 
Πάρης Μακρίδης
 
erotokritos1949
 
Joomla Social by OrdaSoft!