Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Επόμενος Σταθμός – Αγάπη


   Ένα λιτό σκηνικό, ένα μικρόφωνο και δύο άνθρωποι μόνοι σε ένα βαγόνι να κάνουν ένα συνεχές ταξίδι στο παρελθόν τους και στο μέλλον τους.

    Στο ζεστό, φιλόξενο και αυτή την περίοδο στολισμένο Χριστουγεννιάτικα, Τρένο στο Ρούφ, ανεβαίνει για τέσσερις Τετάρτες η παράσταση «Επόμενος Σταθμός – Αγάπη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Στεφανακίδη.
 
stathmos001
   Η παράσταση ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη τα οποία εξελίσσονται ταυτόχρονα πάνω στη σκηνή. Από την μία πλευρά, στο ρόλο του επιβάτη, ο Χάρης Αγγέλου μας μεταφέρει σκόρπιες εικόνες ζωής. Αφηγείται σεκάνς που ενώνονται κάτω από την ίδια σκέψη. Μέσα από προσωπικές ιστορίες και βιώματα, ψάχνει και ο ίδιος ως ένας ακόμη επιβάτης να ανακαλύψει σε ποιο βαγόνι βρίσκεται, ποια είναι η επόμενη στάση και αν θα πρέπει να κατέβει. Πώς ανακαλύπτεις άραγε τη στάση σου; Τη βλέπεις με τα μάτια, τη λογίζεις με το μυαλό ή την αισθάνεσαι με την καρδιά; Μας τραβάει η ίδια η στάση μήπως με το κάλεσμά της;

   Στον αντίποδα της σκηνής, η Μαίρη Στεφανακίδη ερμηνεύει εξαιρετικά στίχους ποιητών σε μουσική του Γιώργου Στεφανακίδη, αποδίδοντας το κυρίαρχο συναίσθημα της αναζήτησης που διακατέχει τον «επιβάτη». Με έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό και αισθαντικότητα, βοηθούμενη από το χαμηλό φωτισμό και την αύρα του βαγονιού απλώνει τη σαγήνη της στην ατμόσφαιρα. Οι Γ. Σεφέρης, Μ.Πολυδούρη, F.G. Lorca αλλά και ο ίδιος ο Γ. Στεφανακίδης είναι μερικοί μόνο από τους «καλεσμένους».
 
stathmos002
   Η σκηνοθεσία του Γιώργου Στεφανακίδη απέριττα, προσπαθεί να συνδυάσει τον εξομολογητικό μονόλογο του «επιβάτη» με τη μουσική απόδοση των ποιημάτων. Η μικρή διάρκεια των 70 λεπτών της παράστασης ισορροπεί το ρυθμό τόσο της αφήγησης όσο και των τραγουδιών, ο οποίος όμως είναι αρκετά αργός, ίσως και υπέρ το δέον.
 
Παντελής Κακαβάς
 
κείμενο / σκηνοθεσία / μουσική Γιώργος Στεφανακίδης
Χάρης Αγγέλου ηθοποιός
Μαίρη Στεφανακίδη τραγούδι


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη στις 21.00
(από 23 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2016)
Γενική Είσοδος 10€
Διάρκεια 70΄ (χωρίς διάλειμμα)
Ηλεκτρονική προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-rouf-theatriko-vagoni/epomenos-stathmos-agaph/
 

Θεατρικές Παραστάσεις