= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η εξίσωση του Boltzmann
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η εξίσωση του Boltzmann

 
   Αν είχατε μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσετε πίσω στη ζωή για ένα χρόνο, πώς θα την αξιοποιούσατε; Με ποιον θα είχατε ανάγκη να επικοινωνήσετε; Η εξίσωση του Boltzmann σε βάζει σ αυτές τις σκέψεις. Πρόκειται για μια κωμωδία φαντασίας για τις ανατροπές των ανθρωπίνων σχέσεων και όλα αυτά με μπόλικο μαύρο χιούμορ.
 
exisosi222 
   Ο Γιάννης και η Τίνα πέθαναν πριν έναν χρόνο και τους δόθηκε μια ευκαιρία να επιστρέψουν στον κόσμο μας, σ’ έναν άνθρωπο που επιθυμούν να του πουν όσα δεν πρόλαβαν. Ο Γιάννης και η Τίνα αποφασίζουν να γυρίσουν στην Τατιάνα, σύζυγο του Γιάννη και μισητή αντίζηλο της Τίνας. Η Τίνα θέλει να πάρει εκδίκηση, αφού πιστεύει ότι η Τατιάνα ευθύνεται για το θάνατό της. Το πρόβλημα είναι ότι ναι μεν τους δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσουν πίσω, όμως δεν γυρίζουν ως άνθρωποι αλλά ως αντικείμενα, τα οποία αλλάζουν όταν αλλάζουν οι εποχές. Παρακολουθώντας την παράσταση φτάνεις στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος και δεύτερη ευκαιρία στη ζωή να είχε, πάλι θα τον όριζαν ο εγωισμός και τα πάθη του. Θα γύριζε είτε να εκδικηθεί, είτε να ελέγξει τη γυναίκα του εν προκειμένω.

   Γιατί όμως εξίσωση; Η εξίσωση του Boltzmann, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην εντροπία, μια έννοια που μετράει την αταξία και ισοδυναμεί με το τέλος της ζωής. Η μεταβολή από μια κατάσταση σε μια άλλη μέσω της ενέργειας είναι ακριβώς όπως όταν δύο πεθαμένοι επιστρέφουν στον κόσμο, όχι ως άνθρωποι, αλλά ως αντικείμενα. Η εξίσωση S=klogW, όπου το k ισούται με τη μόνη σταθερά, που στο έργο είναι ο χρόνος – η ευκαιρία τους κρατάει για έναν χρόνο. Το log ισούται με το μετασχηματισμό, δηλαδή δεν επιστρέφουν ως άνθρωποι, αλλά ως αντικείμενα. Το W ισούται με το πλήθος των πιθανών καταστάσεων, γι’ αυτό οι νεκροί στο έργο αλλάζουν μορφή σε κάθε εποχή.
 
exisosi223

   Παράσταση που σου τραβάει την προσοχή από την αρχή. Σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ευχάριστο έργο με αναπάντεχο κείμενο. Η πρωτότυπη και όλο υποσχέσεις ιδέα της Τατιάνας Κίρχοφ είναι κάτι που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Ιδέα και σκηνοθεσία συνεργάστηκαν άψογα για να βγει το απροσδόκητο. Έντονη η χρήση σωματικού Θεάτρου που δίνει έναν πιο ιδιαίτερο τόνο στην ήδη ιδιαίτερη παράσταση. Ερμηνείες φυσικές και ξεκαρδιστικές. Χαρακτήρες καθημερινοί, που μέχρι το τέλος μεταβάλλονται.

   Η Τατιάνα Κίρχοφ προσπαθεί να μεταφέρει κάποιες δικές της σκέψεις, όπως το γεγονός ότι η ζωή είναι γοητευτικά απρόβλεπτη και πολλές φορές οι άνθρωποι που νομίζουμε ότι θα μας σώσουν τελικά μας πικραίνουν περισσότερο απ’ όλους, ενώ οι άνθρωποι που αποφεύγουμε γιατί νομίζουμε ότι θα μας βλάψουν, εν τέλει μας σώζουν. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ρευστές. Καμιά φορά αντιδράμε αρνητικά σε κάποιον γιατί είναι ο καθρέφτης μας. Είναι το κομμάτι εκείνο του δικού μας χαρακτήρα που δεν θέλουμε να δεχτούμε, που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Στέλλα Κοκκινέλη
 
exisosi224
 
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Τατιάνα Κίρχοφ
Παίζουν : Τατιάνα Κίρχοφ, Γιάννης Μπακογεώργος, Τίνα Παπακωνσταντίνου
Φωτογραφίες : Αριστέα Ανύση
Σκηνικά – Κοστούμια :η ομάδα
Γραφιστικά : Μαρία Ναθαναήλ
Μουσική : Τατιάνα Κίρχοφ, Ανδρέας Παππάς, Φάνης Λάμπρου
Εισιτήρια : 10€ κανονικό, 5€ μειωμένο
Ημέρες και ώρες : Παρασκευή στις 21:15 στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον»
 
exisosi225
Joomla Social by OrdaSoft!