= Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Άδεια παρένθεση
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Άδεια παρένθεση

 
   Οι σχέσεις είναι κενές και άδειες αν το μόνο που τις γεμίζει είναι η άρρωστη σιωπή. Δυο γυναίκες, μάνα και κόρη, απομακρυσμένες η μια από την άλλη και ένας άνδρας, ο οποίος τυχαία βρίσκεται στη μέση.
 
parenthesi1977

   Η κόρη είναι φευγάτη σαν πουλί, μα με φτερά σπασμένα. Ανίκανη να ησυχάσει από τους δαίμονες που την κατατρέχουν. Δεν αφήνει περιθώρια σε καμία σχέση της να την πλησιάσει σε πιο συναισθηματικό επίπεδο. Εκείνο που της λείπει είναι η οικογένεια. Ο πατέρας της έχει αποβιώσει και η μητέρα της είναι απούσα. Μόνη της προσπαθεί να κατευνάσει τους φόβους της και τις ανασφάλειες της ως προς την αποδοχή από τη μάνα της. Αντιδράει, επαναστατεί, περιμένει και απομακρύνεται.

   Η μητέρα είναι μια γυναίκα καταπιεσμένη, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει τον εαυτό που έχασε κάπου ανάμεσα στο ρόλο της συζύγου και στο ρόλο της μάνας. Είχε βάλει τη ζωή της σε αναμονή μέσα από έναν γάμο σε μικρή ηλικία και με ένα παιδί που δεν πρόλαβε να αποφασίσει αν το ήθελε εξαρχής. Τη συναντάμε ως χήρα, η οποία κάνει μια ετεροχρονισμένη επανάσταση. Η ψυχολογία της είναι κλονισμένη. Η ίδια δεν θέλει καμία δέσμευση… μονάχα το χρόνο, που θεωρεί πως πέρασε σαν νερό μέσα από τα χέρια της και χάθηκε. Με την κόρη της οι σχέσεις είναι διαταραγμένες και εκείνη αδυνατεί να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές.

   Ο άνδρας, ανενεργός ψυχολόγος, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δυο τους. Αναζητά τη συντροφικότητα και τη θαλπωρή μιας ερωτικής και συναισθηματικής σχέσης. Όταν η κόρη αδυνατεί να του προσφέρει μια σχέση ουσίας, εκείνος στρέφεται προς τη μάνα. Με τη μάνα το συνδέουν κάποιες συνεδρίες υποστηρικτικού ρόλου. Μέσα από πολλές συζητήσεις και κατανόηση, αναπτύσσονται συναισθήματα και σταδιακά η σχέση μεταβάλλεται από ψυχολόγου-πελάτη σε φιλική για να καταλήξει συντροφική.
 
parenthesi1978

   Η Κατερίνα Γκατζόγια υποδύεται τη μητέρα. Η ηθοποιός είναι ειλικρινής απέναντι στα συναισθήματα της ηρωίδας της. Δεν τα ωραιοποιεί ούτε και κρύβει τη γυναικεία της φύση. Είναι μια γυναίκα η οποία αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα και τη ζωή και είναι διατεθειμένη να πληρώσει το όποιο κόστος. Ανθρώπινη, ζεστή εναλλάσσει τα συναισθήματα της σύμφωνα με τις αποφάσεις που καλείται να επιλέξει. Άμεση και ζεστή καταφέρνει να κεντρίσει το θεατή και να το φέρει κοντά της. Η Νίκη Σκιαδαρέση ως κόρη, κατά την προσωπική μου άποψη ήταν συγκλονιστική. Η ορμή του λόγου της αφοπλιστική, η παρουσία της γέμιζε τη σκηνή και το χώρο, ακόμα και όταν στεκόταν στη σκιά. Ο χαρακτήρας της είναι ίσως ο πιο περίπλοκος, καθώς η ίδια είναι το αποτέλεσμα κενών στις ζωές άλλων ανθρώπων. Ζητά την αποδοχή της μητέρας της με αξιοπρέπεια και σεβόμενη τις επιθυμίες της. Όταν θα νιώσει πως δεν μπορεί να αποκτήσει αυτό που αναζητά θα απομακρυνθεί και θα δημιουργήσει η ίδια από την αρχή ό,τι της έχει λείψει. Ο Τάσος Ράπτης υποδύεται τον άνδρα που θα τις ενώσει. Είναι εκείνος που θα καταφέρει να κλείσει την παρένθεση ανάμεσα σε μάνα και κόρη και να δημιουργήσει κύκλο. Ο ίδιος όμως θα μείνει άδειος, γεμάτος κενά. Η ερμηνεία του χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και απλότητα. Γίνεται αμέσως συμπαθής όπως ένας άνθρωπος οικείος που μπορείς να μοιράζεσαι τις στιγμές σου, ακόμα αν έχεις χρόνια να τον δεις. Σοβαρός, απλός με θερμή φωνή και εκφραστικότητα.

   Εξαιρετική σκηνοθετική ματιά, με όλους τους ήρωες πάνω στη σκηνή σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η μουσική και ο φωτισμός συνεισέφεραν στη συναισθηματική απόδοση του κειμένου. Τα κουστούμια απλά και κομψά. Δυο παραστάσεις ακόμα πριν το τέλος και σπεύσατε ολοταχώς.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
parenthesi1980
 
Συντελεστές
Κείμενο: Γεωργία Δρακάκη
Σκηνοθεσία:Θοδωρής Κατσαρός
Δραματουργική Ανάλυση / Διδασκαλία: Ειρήνη Κανακάκη
Επιμέλεια Κίνησης: Μίκα Στεφανάκη
Κοστούμια: Δημήτρης Γραμματικογιάννης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Μουκίδης
Φωτισμοί / Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Επικοινωνία / Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Φωτογραφίες/Trailer: Μαρκέλλος Πλακίτσης, Αποστόλης Αναστασόπουλος
Γραφιστική Επιμέλεια: Λογότυπο
Παραγωγή: 2S Ads&Promos
Έκδοση Θεατρικού Προγράμματος: Εκδόσεις Εύμαρος
Ερμηνεύουν
Κατερίνα Γκατζόγια, Τάσος Ράπτης, Νίκη Σκιαδαρέση
Πληροφορίες
Παραστάσεις:Από 23 Ιανουαρίου (για 14 παραστάσεις)
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 10€
Φοιτητικό, ανέργων:6€
Ατέλειες ηθοποιών: 5€
Ειδικές Τιμές για groups
Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα | τηλ. 210 6453330
Προπώληση εισιτηρίων:
Viva.gr (άμεσα διαθέσιμα εισιτήρια στη Viva)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
 
Joomla Social by OrdaSoft!