= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η δημιουργία του ΥΠΟ-Κόσμου
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η δημιουργία του ΥΠΟ-Κόσμου

 
   Από το σχολείο, το κατηχητικό (ναι, περάσαμε και ένα φεγγάρι κι από εκεί), την εκκλησία, μάθαμε για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος. Κανείς όμως δεν μας ενημέρωσε ότι ο Θεός δεν ήταν τέλειος και ότι όταν έφτιαξε τους πρωτόπλαστους δεν είχε κέφια. Κανείς δεν μας είπε το λόγο που τους έδιωξε από τον παράδεισο (δεν ήταν το μήλο η αιτία). Όπως κανείς δεν μας ενημέρωσε για το πόσο γρήγορα δημιουργήθηκε ο ΥπόΚοσμος.
 
ypokosmos55
   Ευτυχώς για μας, στο θέατρο Αλκμήνη κάνουν εντατικά φροντιστήρια. Η παράσταση «Η δημιουργία του ΥΠΟ-Κόσμου» έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα εύλογα ερωτήματα που έχουν προκύψει, μέσα από έξι ιστορίες.

   Ο Θεός, που λέτε, έκανε τον Αδάμ και τον αμόλησε στον παράδεισο. Μόνος του όμως βαρέθηκε και τότε ο Πανάγαθος του έφτιαξε την Εύα. Να έχει παρέα, βρε αδερφέ, να μοιράζεται την ομορφιά και τη γαλήνη, να έχει κάποιον να μιλά, να μην είναι μόνος. Με τον ερχομό της Εύας όμως, ο Αδάμ δεν μιλούσε μόνο… Έκανε και «γυμναστικές επιδείξεις», τουτέστιν μαγάρισε τον τόπο. Πώς να το αντέξει αυτό ο Θεός; Τους στέλνει λοιπόν με δυσμενή μετάθεση στη Γη. Που έμοιαζε με τον παράδεισο και εκεί θα μπορούσαν να «βγάζουν» τα μάτια τους χωρίς ο Ύψιστος να αγανακτεί. Η γαλήνη λοιπόν επιστρέφει στον Παράδεισο και η Γη με την άφιξη του ζεύγους ξεκινά να έχει νέους «επιβάτες». Τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

   Σκυτάλη παίρνει ένας παπάς που δέχεται έναν πιστό, σαλταρισμένο, καθώς μαθαίνει στην κηδεία του πατέρα του από τη μητέρα του ότι δεν είναι γιος του. Έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και θέλει να εξομολογηθεί. Ο τρόπος προσέγγισης όμως δεν είναι ο ιδεατός και ο πάτερ Παναγιώτης αγανακτεί με το νεαρό. Εκεί βρίσκει χώρο να τρυπώσει και η καθαρίστρια, που σκορπά απειλές και κατηγορώ στον παπά. Περιπλέκονται τα πράγματα και τελικά εξομολόγηση δεν γίνεται.
 
ypokosmos56
   Μια από τις ιστορίες που λάτρεψα ήταν ο ψυχίατρος με τον ασθενή του. Δεν τολμά να μιλήσει ο Χριστιανός και ο ιατρός ανακαλύπτει «θεματάκια» προς διόρθωση. Μέσα από τη συνεδρία ο ασθενής ξεδιπλώνεται και μιλά για τη σχέση του με τη γυναίκα του. Έχει την αντίληψη ότι ο άνδρας πρέπει να είναι σκληρός και να ρίχνει που και που και καμιά σφαλιάρα. Αυτά άλλωστε τον ορμήνευσε ο πατέρας του και είχε, λέει, ένα καλό γάμο. Ο γιατρός εναντιώνεται στην αρχή αλλά μετά ξεσπά και δηλώνει πως και εκείνος θα ήθελε να μπορέσει να εναντιωθεί στη σύζυγο αλλά και στην πεθερά του, που του έχουν κάνει μαύρη τη ζωή. Ο ασθενής αναλαμβάνει να διαφωτίσει τον πεθερόπληκτο για τον τρόπο, μέχρι τη στιγμή που καλεί στο κινητό η γυναικούλα του και η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια… 

   Έντονη αλλά και σκοτεινή είναι και η ιστορία του κομμωτή με το δικαστή, όπου τελικά ανακαλύπτεις πως ο κομμωτής περιποιείται την κόμη ενός πεθαμένου. Μια ακόμα ιστορία που σε κάνει να συγκινηθείς είναι η ιστορία των βαρυποινιτών, που ενώ είναι μέσα για τη σκληρότητα που τους διακρίνει και για τις άσχημές τους πράξεις, γίνονται χαλί να τους πατήσει το μοναδικό pet του κελιού, μια κατσαρίδα.
 
ypokosmos57

   Η δημιουργία του ΥΠΟ-Κόσμου είναι μια μαύρη κωμωδία που σκοπό έχει να δείξει τα κακώς κείμενα του κόσμου μας. Ο υπόκοσμος κρύβεται μέσα μας και ψάχνει πάντα ένα μικρό άνοιγμα για να βγει. Εμείς καθορίζουμε το αν και το πότε. Εμείς είμαστε θύματα και θύτες. Εμείς κρατάμε και το μαχαίρι και το καρπούζι… Στο τέλος οι ηθοποιοί εμφανίζονται μπροστά από ένα video wall που δείχνει εικόνες φρίκης (τις οποίες εμείς οι άνθρωποι έχουμε δημιουργήσει), αλλά και μέλη του υποκόσμου που δρουν στις μέρες μας.

   Μια εξαιρετική παράσταση που πρέπει να δείτε.
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενα: Λύκος Παραβάτης / Γιώτα Κουνδουράκη
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Κίνηση: Φάνης Καφούσιας
Μουσική: Αντώνης Κουνδουράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη - Επιμέλεια Σκηνικών - Κουστουμιών: Λένα Πετράνη
Βίντεο - Φωτογραφία: Απόστολος Γιαννόπουλος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Σαραφανιάν
 
ypokosmos58
 
Παίζουν οι Ηθοποιοί (Αλφαβητικά):
Κωνσταντίνος Καραγάνης
Χρήστος Μαραθιάς
Αλεξία Ξυγαλά
Γιώργος Ρούφας
Sunny Stella
 
Κάθε Σάββατο, ώρα: 21:30 στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8 - 12, Γκάζι, στάση Μετρό: Κεραμεικός).
Τηλ.: 2103428650
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις