Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Δεν Ακούω, Δεν Βλέπω, Δεν Μιλάω

 
   Πώς είναι δυνατόν να παίζει μια παράσταση εδώ και πέντε χρόνια περίπου και να μην είναι τούμπανο; Απλά… ΔΕΝ είναι δυνατόν! Οι συντελεστές το διασκεδάζουν, το καταφχαριστιούνται και αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα. Τώρα πλέον παίζουν μόνο Τετάρτες και μας αποχαιρετούν στις 27 Μαΐου. Αυτό μας έλεγε και ο εις εκ των πρωταγωνιστών, ο Σπύρος Σπαντίδας, μερικά λεπτά μετά το μπιζάρισμα του φινάλε. Το καλό φαίνεται και είναι – τα λόγια πάλι… είναι φτώχεια…
 
denakouo778
 
   Τρεις φίλοι μοιράζονται ένα διαμέρισμα και – μαζί μ’ αυτό – τα τρία κακά της μοίρας τους. Κουφός ο ένας, τι κουφός δηλαδή, εδώ μιλάμε για πιστοποιημένο κουφάλογο, με δυνατότητα να του παίζεις Grindcore στο ένδεκα και εκείνος να απορεί που οι άλλοι κλείνουν τα αυτιά τους… Μουγγός ο άλλος, ο οποίος μάλιστα προσπαθεί να αρθρώσει με ζήλο, πλην όμως αυτό που φτάνει στον αποδέκτη μοιάζει με κωδικοποιημένη Γραμμική Α. O τρίτος πάλι… αόμματος! Κόσμο ακούω και κόσμο δεν βλέπω και μην αλλάζετε, βρε, θέση στα έπιπλα μέσα στο σπίτι για θα σκοτωθώ πουθενά! Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, οι τρεις κολλητοί ζουν απλά για να ζουν. Κανένας ενθουσιασμός, καμία τσαχπινιά, τίποτα από τίποτα και ορατότις (ναι… μμμ… ΚΑΚΗ επιλογή λέξεων) μηδέν (ακόμα χειρότερη επιλογή λέξεων)!

   Μέχρι που ένας άγγελος αποφασίζει να πατήσει στη γη και δη στο FIR των παιδιών. Μία πανέμορφη κοπέλα μπαίνει στα χωράφια των τριών παλικαριών και σκορπίζει δροσιά, χάρη και ελπίδα. Ελπίδα… αυτό δεν είναι και το όνομά της; Η δεσποινίδα αυτή είναι το δέκα το καλό αλλά και ο διακαής πόθος… και των τριών! Ο καθένας από τους φίλους της ιστορίας είναι κρυφά ερωτευμένος με την εν λόγω και κρατά το νταλκά του για την πάρτη του. Η άφιξη της καλλιπύγου κυρίας αλλάζει άρδην τα πράγματα, οι παρεξηγήσεις και η φάρσα στέκονται υπερήφανα μπροστά μας και το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να ξεκαρδιστεί στα γέλια… Γιατί το βασικό σημείο, το κλειδί σε όλο αυτό το κάμωμα, είναι το αγνό γέλιο των ανθρώπων που παρακολουθούν.
 
denakouo779
   Δεν είναι δυνατό να περιγραφεί όλο αυτό που παίζει πάνω στη σκηνή. Οι ατάκες καλπάζουν, ίπτανται και καρφώνουν από έτη φωτός μακριά. Κάποια στιγμή αφαιρέθηκα και βάλθηκα να βλέπω τους γύρω μου να παραληρούν από το γέλιο. Το κείμενο και το μπρίο των ηθοποιών είναι οι δύο βασικές κολώνες της διασκέδασής μας. Και επειδή οι τρεις κάνουν αυτό το πράγμα εδώ και ΠΟΛΥ καιρό, τους βγαίνει πολύ φυσικό, μπορούν να αυτοσχεδιάσουν – κάτι που έκαναν φυσικά – και μπορούν να ανεβάσουν το τέμπο ως εκεί που δεν παίρνει.

   Ο Σπύρος Πούλης ίσως να έχει τον πιο αβανταδόρικο ρόλο, αυτόν του κουφού, και μάλλον κάνει την πιο τρελή φασαρία, με απόλυτους συνοδοιπόρους τον Κώστα Αποστολάκη που σπέρνει ως μουγγός (με απίστευτους μορφασμούς – πολύ κόσμος ρωτάει γι αυτούς) και τον απολαυστικότατο τυφλό που ενσαρκώνει ο εξαιρετικός Σπύρος Σπαντίδας, ο οποίος διαθέτει και φοβερό φιζίκ. Η Σοφία Μανωλάκου είναι ένα υπέροχο πλάσμα, που ισορροπεί άνετα ανάμεσα στα θηρία και δείχνει ότι με το χορό τα πάει τέλεια. Μακάρι να συνεχίσουν και του χρόνου! Το χρειαζόμαστε το γέλιο που μας προσφέρουν… Πολύ!
 
Κώστας Κούλης
 
Ταυτότητα της παράστασης
Πρωταγωνιστούν:
ΣΠΎΡΟΣ ΠΟΎΛΗΣ • ΚΏΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΆΚΗΣ• ΣΠΎΡΟΣ ΣΠΑΝΤΊΔΑΣ • ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΩΛΆΚΟΥ
 
Κείμενο
ΓΙΏΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΆ ΔΗΣ
 
Σκηνοθεσία
ΧΡΉΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
 
Επιμέλεια κειμένου
ΧΡΉΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ, ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΑΝΤΆΣ
 
Μουσική Επιμέλεια
ΧΡΉΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
 
Βοηθός Σκηνοθέτη
ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΑΝΤΆΣ
 
Δημόσιες σχέσεις
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ
 
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝά
Δεριγνύ 10, Αθήνα τηλ: 2108237330
 
Απόλαυσε την παράσταση με 2 εισιτήρια τιμή του 1!
Στείλε απλά κενό SMS στο 19019 (0,50€/SMS) και χρησιμοποίησε τον ψηφιακό κωδικό που θα λάβεις στο ταμείο του θεάτρου.
Η προσφορά ισχύει από ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 20:00
 
Θεατρικές επιχειρήσεις
ΔΗΜΉΤΡΗ ΜΑΡΟΣΟΎΛΗ
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 20€ & 16€ • Φoιτητικό /Παιδικό / Ανέργων: 16€
 

Θεατρικές Παραστάσεις