= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Chicago
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Chicago

 
   Chitown… Windy City… Το θυμάμαι σαν τώρα… Η φωτεινή επιγραφή στο θέατρο, σε κάποιο δρόμο της τρίτης μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης των ΗΠΑ, η τεράστια επιγραφή με τη χαρακτηριστική γραμματοσειρά, που έφτανε μια φορά μόνο να κοιτάξεις… H πόλη που έγινε μιούζικαλ και μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Ίσως και το μεγαλύτερο. Μόνο το “Phantom Of The Opera” μπορεί να το κοιτάξει ίσια στα μάτια. Η παράσταση που έχει παιχτεί παντού στον κόσμο, το αθάνατο κείμενο του 1924, το πρώτο ανέβασμα του 1975… Οι θύμησες είναι παντού. Το έχουμε δει και είναι μια ευκαιρία να το ξαναδούμε. Οι παράλληλες ιστορίες δύο γυναικών-δολοφόνων και το απόλυτο ξεγύμνωμα της «δικαιοσύνης», του «συστήματος» και το πολύ τίποτα για το τίποτα.
 
chicago1923 
   Το έχω δει και παλιότερα, με άλλη διανομή… Και θα το ξαναδώ, όσες φορές και να ανέβει. Το συναίσθημα δεν περιγράφεται, η μουσική είναι εθιστική και η ιστορία ιντριγκάρει όσο λίγες. Αυτή τη φορά ο Γιάννης Κακλέας αναλαμβάνει να στολίσει φαντασμαγορικά το μοτίβο, συντονίζοντας πολυτάλαντα πλάσματα σε μία τεράστια σκηνή. Η εισαγωγή προετοιμάζει για το υπέρ-θέαμα. Εκεί «εισπράττουμε» και το πρώτο εγκεφαλικό. Τη βλέπω να βγαίνει στη σκηνή. Με τη «στολάρα». Με το κορακί μαλλί. Τεχνητό ή φυσικό πολύ λίγο με νοιάζει. Αυτή η φωνή, αυτός ο λάρυγγας… Γρέζι μεγατόνων και θεατράλε απόδοση του λιμπρέτου. Η Μαρία Διακοπαναγιώτου, μεταμορφωμένη για τις ανάγκες του ρόλου, είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Είναι κακιά, είναι θανατηφόρα, είναι παντού και πουθενά… Μου άρεσε τόσο πολύ που τσαλακώθηκε, που κοπανήθηκε, για να «αναστηθεί» μετά και να λάμψει στον επίλογο. Στο ρόλο της Roxie η Νάντια Μπουλέ. Λαμπερή, με φωνή που γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει… Ιδανική επιλογή και εκείνη για το συγκεκριμένο ρόλο. Αθώα τη μία, ο ίδιος ο διάολος από την άλλη. Και όταν πλέον συνειδητοποίησε ότι τα δεκαπέντε λεπτά πέρασαν για πάντα… Εκεί πλέον μας συγκίνησε πολύ. Άβολη η στιγμή, τσίμπημα στην ψυχή η σκηνή, πλην όμως αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Ότι από ένα καπρίτσιο της μοίρας και της ζωής όλα εξαφανίζονται και η νέα πραγματικότητα μπορεί να είναι φιλική, εχθρική, ίσως και ειδεχθής.

   Στο ρόλο του Billy Flynn ο Αιμιλιανός Σταματάκης. Τον έχω δει σε ό,τι έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια. Τι να πω γι’ αυτό το πλάσμα; Για τη φωνή του, που είναι απλά εκπληκτική; Για το ότι έμεινε κουμπωμένος στο ρόλο με τον πλέον αψεγάδιαστο τρόπο και ερμήνευσε τα τραγούδια ιδανικά; Για το ότι είναι τόσο στρατευμένος και σοβαρός σε αυτό που κάνει, που τραγούδησε υποδειγματικά και ούτε για μία στιγμή δεν κατέφυγε σε υψηλές συχνότητες, που τόσο τέλεια τις δαμάζει, μια και δεν χρειαζόταν να το κάνει; Υποδειγματικός καλλιτέχνης, μεγάλη στόφα και με πολλή χαρά μας θα τον ξανά-φιλοξενούσαμε στο περιοδικό. Στο ρόλο του Amos Hart, του συζύγου της Roxie ο Μίνως Θεοχάρης. Απλά υπέροχος! Η σκηνή μάλιστα που τραγουδά για τον κύριο Σελοφάν ίσως να ήταν και η σκηνή που το θέατρο σείστηκε περισσότερο από το χειροκρότημα. Σπουδαία ερμηνεία και τροφή για σκέψη.
 
chicago1922
   Η Δάφνη Λαμπρογιάννη ήταν μία γιορτή στο ρόλο της Mama Morton. Τραγούδησε θαυμάσια, συγκρατώ εδώ το γάργαρο βιμπράτο της με την όμορφη κυμματομορφή και μου έδειξε ότι διασκέδασε πολύ με το ρόλο της. Ήταν ό,τι πρέπει για το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Θα πρέπει εδώ να πω ότι μου άρεσε πολύ και ο Γιάννης Ποιμενίδης στο ρόλο του αφηγητή-και-όχι-μόνο και παρά το γεγονός ότι η παράσταση θα μπορούσε άνετα να λειτουργήσει και χωρίς αφηγητή, θεωρώ ότι ήταν τόσο καλός που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των τεκταινομένων επί σκηνής. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα πολυμελή θίασο χορευτών/ηθοποιών, που ίδρωσε και μάτωσε στο σανίδι και έδειξε πόσο πολύ έχει δουλέψει. Ο συγχρονισμός των κινήσεων, το ατακαριό, τα φωνητικά στα τραγούδια… Μεγάλη δουλειά. Σπουδαία δουλειά.

   Η ορχήστρα που έπαιξε ζωντανά στη σκηνή ήταν εξωγήινη! Οι μουσικοί πήραν το μελωδικό χαλί και το απογείωσαν. Από το πρώτο λεπτά φάνηκε ότι θα ακούγαμε τα πάντα πεντακάθαρα και άψογα, όπως ορίζουν οι νόρμες μίας τέτοια υπέρ-παραγωγής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους φοβερούς γητευτές των οργάνων, που έδειξαν στόφα μεγάλου καλλιτέχνη. Πρόκειται για μία χορταστική παράσταση, πρόκειται για ένα έργο που όσες φορές κι αν το δεις, απλά δεν το χορταίνεις. Ο πιο ευχάριστος πονοκέφαλος… Να σκέφτεσαι αν πρέπει να το ξαναδείς ή να το δεις και τρίτη φορά… Ο πιο ευχάριστος όμως…

Κώστας Κούλης
 
chicago1921
 
Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Χορογραφίες: Chali Jennings
Διεύθυνση Ορχήστρας – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Πρωταγωνιστούν:
Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

*Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αναλαμβάνει το ρόλο του Billy Flynn τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο.
Συμμετέχουν ακόμα 14 ηθοποιοί-χορευτές και δωδεκαμελής ορχήστρα.
 
chicago1920
Chicago
Πρεμιέρα
11 Δεκεμβρίου 2019
Θέατρο Ολύμπια
Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Γενική ώρα Έναρξης: 20.30
13, 20 & 25 Δεκεμβρίου: ώρα έναρξης 21.30

Τιμές Εισιτηρίων:
VIP ZΩΝΗ: 50€ κανονικό / 40€ μειωμένο*
Α ΖΩΝΗ: 40€ κανονικό / 32€ μειωμένο*
Β ΖΩΝΗ: 30€ κανονικό / 24€ μειωμένο*
Γ ΖΩΝΗ: 20€ κανονικό / 16€ μειωμένο*
Δ ΖΩΝΗ: 15€ κανονικό / 12€ μειωμένο*
*μειωμένο = φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ημερομηνίες παραστάσεων:
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
PREVIEWS: Τετάρτη 13 – Πέμπτη 14 – Παρασκευή 15
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 11 – Πέμπτη 12 – Παρασκευή 13
Τετάρτη 18- Πέμπτη 19 – Παρασκευή 20
Τετάρτη 25
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Τετάρτη 1 – Πέμπτη 2 – Παρασκευή 3
Τετάρτη 8 – Πέμπτη 9 – Παρασκευή 10 – Σάββατο 11 – Κυριακή 12
Τετάρτη 15 – Πέμπτη 16 – Παρασκευή 17 – Σάββατο 18 – Κυριακή 19
Παρασκευή 24 – Σάββατο 25 – Κυριακή 26
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Τετάρτη 12 – Πέμπτη 13 – Παρασκευή 14
Τετάρτη 19 – Πέμπτη 20 – Παρασκευή 21
 
ΜΑΡΤΙΟΣ
Κυριακή 1
Τρίτη 3 – Τετάρτη 4 – Πέμπτη 5 – Παρασκευή 6 – Σάββατο 7 – Κυριακή 8
Τετάρτη 11 – Πέμπτη 12
Παρασκευή 20 – Σάββατο 21 – Κυριακή 22
Πέμπτη 26 – Παρασκευή 27 – Σάββατο 28 – Κυριακή 29
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Παρασκευή 3 – Σάββατο 4 – Κυριακή 5
Τετάρτη 8 – Πέμπτη 9 – Παρασκευή 10 – Σάββατο 11

Παραγωγή : People Entertainment Group
Πληροφορίες : 216 800 48 68
www.people.gr
t.2168004868 I email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία – Προβολή στα Media για την παράσταση
zuma communications | Facebook | Instagram
Consulting, Culture, Public Relations
Χαρά Ζούμα | Νίνα Αλτάνη | Κίρκη Λιατοπούλου
 
Διεύθυνση επικοινωνίας People Entertainment Group: Pure Public Relations
Άννα Γιώτη
Aγγέλα Παπαθανασίου 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις