Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εκπληκτικής παράστασης: Καλιφόρνια Ντρίμιν

 
   Με καυστικό τρόπο και ιδιαίτερο χιούμορ ο Βασίλης Κατσικονούρης σχολιάζει την εποχή της κατανάλωσης και της επιφάνειας. Επίκαιρο όσο ποτέ, κωμικό και πικρό συνάμα. Η πραγματικότητα δεν αποφεύγεται με όνειρα που κάνουν τρίτοι. Φρούδες ελπίδες και μια προσμονή για γρήγορη και εύκολη ζωή. Αν θέλεις να ζήσεις, οφείλεις να παλέψεις.
 
californiadreaming105
   Δύο φίλοι ετοιμάζονται να πάνε στρατό και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν ευχαριστεί σχεδόν κανέναν όταν εμφανίζεται μπροστά του. Υπάρχει και ένας τρίτος φίλος – γκουρού. Δεν το βλέπουμε, μονάχα τον ακούμε. Ο «μεγάλος» είναι γεμάτος με «μεγάλες ιδέες» για τον έρωτα, τη ζωή και την ελευθερία. Βρίσκεται στην Καλιφόρνια και προσκαλεί του ήρωές μας να τον συνοδέψουν στη «μεγάλη ζωή». Για να συμβεί όμως αυτό, όπως συμβαίνει πάντα, χρειάζεται χρήμα για τα εισιτήρια και τα πρώτα έξοδα. Υπάρχουν και τα κορίτσια. Πρόθυμα να βοηθήσουν και φυσικά να συμμετέχουν και αυτές στο όνειρο. Το σχέδιο είναι καλό και εύκολο. Τα λεφτά θα βρεθούν από έναν πλούσιο θείο που τα έχει μασούρια. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα κορίτσια να ξελογιάσουν το θείο και εκείνος με τη σειρά του να αποκοιμηθεί.

   Ο θείος συμβολίζει τις προκλήσεις - φυσικά - που οι ήρωές μας καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ανέτοιμοι και χωρίς ξεκάθαρο στόχο ή σκοπό, ρίχνονται σε μια μάχη που ούτε τους αφορά, ούτε αντανακλά τα δικά τους πιστεύω. Και όπως είναι αναμενόμενο, όταν το όνειρο δεν είναι δικό σου, το σθένος σου είναι από την αρχή εξασθενημένο και εσύ καταδικασμένος να αποτύχεις. Η διαδρομή ξεκίνησε και οι απώλειες φαίνονται από την αρχή.
 
californiadreaming112
   Στο τέλος δεν μένει τίποτα, μονάχα πόνος και ήττα. Στο τέλος μένεις άδειος και όμως, αν και αδειανός, πάντα κάτι θα βρίσκεις να γεμίζεις. Αρκεί να μπορείς να ονειρευτείς ξανά. Αρκεί να μπορείς να ονειρευτείς σωστά και να είσαι έτοιμος αυτή τη φορά να προσπαθήσεις και να κοπιάσεις. Μετρώντας τις απώλειες, μετράς και τα κερδισμένα και επαναπροσδιορίζεσαι. Αν αγαπάς αλλάζεις και αν πέσεις κάτω οφείλεις να σηκωθείς και πάλι.

   Τέσσερα νέα παιδιά μας χαρίζουν εξαιρετικές ερμηνείες και δεν μας επιτρέπουν να αφαιρεθούμε ούτε για μια στιγμή. Οι Γιάννης Ιωάννου, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Σεβίνα Μαραγκού και Γιώργος Σύρμας έχουν εξαιρετική αλληλεπίδραση μεταξύ τους πάνω στη σκηνή. Μας μεταφέρουν στα όνειρά τους, στις αποτυχίες τους και στις επιλογές τους. Μαζί τους γελάσαμε και μουδιάσαμε από αμηχανία. Μεστοί και ολοκληρωμένοι, χωρίς φανφάρες στο λόγο τους ή την κίνησή τους. Παρόντες σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και συμμετέχοντες ακόμα και στις σκηνές που ήταν να απουσιάζουν.

   Ο Θανάσης Χαλκιάς σκηνοθετεί με ιδιοφυή μαεστρία. Δημιουργεί μια παράσταση γεμάτη με σουρεαλισμό και συμβολισμούς, τοποθετώντας και το κοινό μέσα σε αυτή. Προσέφερε την ευκαιρία στο έργο να αναδειχτεί ως κείμενο και ως εικόνα. Σωστή προσέγγιση και ισορροπημένη ματιά. Χωρίς ακρότητες. Ούτε στα χιουμοριστικά στοιχεία ούτε στα κομμάτια που το δράμα κυριαρχεί. Χαρίζει γέλιο, αυτό που λυτρώνει, το βαθύ και ουσιαστικό. Αυτό που όταν τα φώτα σβήσουν έχεις λόγους να σκεφτείς χωρίς να νιώθεις ψυχοπλάκωμα. Εξαιρετικές μουσικές επιλογές.
 
californiadreaming117
   Όσοι αγαπάμε το θέατρο και τις ωραίες παραστάσεις σίγουρα μια Δευτέρα ή Τρίτη το θέατρο Επί Κολωνώ θα πρέπει να αποτελέσει προορισμό μας. Σας υπόσχομαι ότι θα βγείτε πλήρεις, έχοντας διασκεδάσει και προβληματιστεί ταυτόχρονα. Σας υπόσχομαι ότι θα το προτείνετε και εσείς αλλού και - γιατί όχι - ίσως να το επισκεφτείτε ξανά μαζί τους.
 
Καλή σας θέαση,
Χάρις Μολυβιάτη
 
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Πρωτότυπη μουσική, επιμέλεια μουσικής: Κώστας Βόμβολος
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ραφαέλα Ακαμωτάκη, Ειρήνη Οικονομίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Στάθης Γκοργκόλης (Σίγμα Γάμμα)
Φωτογραφίες-Teaser: Αλέξανδρος Γεωργίου
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη – Κωνσταντίνος Πλατής
Παίζουν: Γιάννης Ιωάννου, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Σεβίνα Μαραγκού, Γιώργος Σύρμας

Πληροφορίες
Παραστάσεις
Από 16 Οκτωβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Δευτέρα: 21:00
Τρίτη: 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 13 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ
Άνεργοι: 6 ευρώ

Διάρκεια παράστασης
90’ χωρίς διάλειμμα
Προπώληση εισιτηρίων
www.viva.gr
Προσφορά τα εισιτήριά για τη φετινή χρονιά, στην τιμή των 7,00€. ισχύει για όλες τις παραστάσεις, αλλά για συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων και για εισιτήρια που θα εκδοθούν από 19/9 έως και 30/9 & από 21/10 μέχρι 31/10 από τη σελίδα www.epikolono.gr
 
 

Θεατρικές Παραστάσεις