= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης για ΟΛΟΥΣ μας: Μπλε
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης για ΟΛΟΥΣ μας: Μπλε

 
   Το λευκό σαν ψυγείο (ή ψυχιατρείο αν θέλετε) δωμάτιο φαίνεται πεντακάθαρο, κλινικό και αποστειρωμένο. Ακόμα και τα σκουπίδια στο πάτωμα δείχνουν να είναι πιο καθαρά κι από φρεσκοπλυμένα (και φρεσκοσιδερωμένα – να τα λέμε αυτά) πανωσέντονα. Ο ήρωάς μας ξυπνάει και φροντίζει να καθαρίσει και το πάτωμα, πετώντας τα σκουπίδια… κάτω από το χαλί… Τέλος πάντων, το εν λόγω τρικάκι δεν χαλάει το τελικό αποτέλεσμα. Ένα μπουκάλι γάλα που το ζαχαρώνει, τελικά το αφήνει στο ντουλάπι του. Μέγα λάθος…
 
mple244 
   Κάποια στιγμή ο ήρωάς μας θα πάει για ύπνο. Και κάποια στιγμή μετά η ηρωίδα μας θα ξυπνήσει. Πώς; Ποια ηρωίδα μας; Μα ναι! Εδώ είναι δύο στο γύρο, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Η ηρωίδα μας λοιπόν είναι ένα ντελικάτο πλάσμα. Χορεύει και κάνει όμορφη φασαρία και πίνει μερικές γουλιές από το γάλα. Ναι, αυτό το γάλα του ήρωά μας.

   Κάποια στιγμή η ηρωίδα μας θα πάει και κείνη για ύπνο. Και κάποια στιγμή μετά ο ήρωάς μας θα ξυπνήσει, για να ξεκινήσει ακόμα μια φορά η λάτρα. Παρατηρώντας λοιπόν τα πράγματα μέσα στο δωμάτιο δεν θα αργήσει να φτάσει στο ανοιγμένο μπουκάλι γάλακτος. Η απορία είναι έκδηλη, πλην όμως δεν ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει. Μια, δυο, τρεις, οι ήρωές μας θα συναντηθούν. Εδώ, στο λευκό δωμάτιο. Θα συναντηθούν, θα ξεπεράσουν το αρχικό σοκ ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτό το λευκό Σύμπαν και θα επικοινωνήσουν για να αλλάξουν τα πράγματα. Η αλλαγή έχει να κάνει πρώτιστα με το χρώμα και στη συνέχεια με τους ίδιους. Το λευκό θα γίνει μπλε!
 
mple234
   Η παράσταση είναι εξαίσια! Αυτό σας το γράφω, σας το υπογράφω και όσοι πάτε και δεν περάσετε, είμαι στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε. Και δεν θα χρειαστεί μάλιστα να ακούσετε λέξη από τους δύο πρωταγωνιστές. Ούτε μία! Η παράσταση δεν χρήζει ανάγκης λέξεων. Είναι αρκετή η μουσική και η κινησιολογία για να σας μαγέψει. Ο Παντελής Πάγκαλος είναι απίστευτα εκφραστικός, με ένα πρόσωπο που μπορεί να αλλάξει μυριάδες φορές και να γίνει ό,τι εκείνος επιθυμεί. Οι γκριμάτσες του είναι μοναδικές και διαθέτει μία πλαστικότητα εντυπωσιακή. Η Αναστασία Καπρέτσου είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, με προϋπηρεσία στο μπαλέτο και επίσης εντυπωσιακή εκφραστικότητα. Οι δυο τους συγκροτούν ένα απόλυτα ελκυστικό δίδυμο, το οποίο κάνει την παράσταση βατή, επιθυμητή, αέρινη… Θα πρέπει να σας πω ότι δεν θυμάμαι να έχω ξαναπαρακολουθήσει βουβή παράσταση και η επαφή αυτή ήταν για μένα ξεχωριστή. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν για να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μας για το έργο, το πέτυχαν σε υπερθετικό βαθμό και στο τέλος εισέπραξαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, στον οποίο υπήρχαν και πολλά παιδιά.
 
mple224

   Η φύση της παράστασης, το μοτίβο και η έλλειψη διαλόγων προβάλλει σαν μία καλή ιδέα να πάτε τα παιδιά σας να τη δουν. Δεν είναι το τυπικό παιδικό θέατρο που όλοι ξέρουμε, στέκεται όμως άνετα σαν παιδική παράσταση, όπως και σαν θέαμα για μεγαλύτερα παιδιά. Συγκρατήστε αυτή τη λέξη. «Όλα». Πέρα από θέματα ακοής και γλώσσας. Θα διασκεδάσετε, θα γελάσετε, θα πάθετε πλάκα με το σκηνικό και με το όλο θέμα αλλαγής από λευκό σε μπλε. Έχει πέσει πολλή δουλειά και αυτό πιστοποιείται εύκολο, με το βίντεο που ακολουθεί μετά το πέρας της παράστασης. Νομίζω πως θα το ξαναδούμε το Μπλε… Σύντομα…

Κώστας Κούλης
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Nτέιβιντ Νεγρίν
Υποκριτική διδασκαλία: Άννα Μονογιού
Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Ντέιβιντ Νεγρίν
Βοηθός Σκηνογράφου: Νάσια Πλέτση
Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Χαμζαλάρης, Χαμ
Ειδικές κατασκευές: Κώστας Γεροδήμος, Παναγιώτης Ζουμπούλης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού (A-Priori)
Διανομή: Παντελής Πάγκαλος, Αναστασία Καπρέτσου
 
mple214
Παραστάσεις
Έναρξη: 6|10|18
Λήξη: 22|12|18

Ημέρα & ώρα παράστασης
Σάββατο 16.00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10 €
Φοιτητικό, ανέργων: 8 €
Παιδικό κάτω των 12 ετών: 6 €
Ατέλειες ηθοποιών: (ανάλογα τη διαθεσιμότητα)
Ειδικές τιμές για σχολεία κατόπιν επικοινωνίας: Ναι
Διάρκεια παράστασης | 65’ χωρίς διάλειμμα

Λόγω της ιδιαιτερότητας της παράστασης που είναι «βουβή», ενδείκνυται για κωφά άτομα και για ξένους που βρίσκονται στη χώρα μας.

Θέατρο Olvio |Φαλαισίου 7 & Ιερά Οδός 67, Βοτανικός
210-3428650
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις