Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Beginning

 
   Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ένα σπίτι γεμάτο φίλους, γνωστούς και άγνωστους, που αναμένουν τη νέα χρονιά. Η οποία νέα χρονιά δίνει την αίσθηση ενός φρέσκου ξεκινήματος που πάντα πιστεύεις ότι μπορεί να είναι καλύτερο. Μια πόρτα κλείνει και μια άλλη πόρτα ανοίγει, γεμάτη νέες περιπέτειες. Θέτεις στόχους, βάζεις τα όνειρά σου σε εφαρμογή. «Πρέπει» να καταφέρεις όσα δεν μπόρεσες τη χρονιά που πέρασε. «Πρέπει» να επιτύχεις όλα όσα ποθείς. Το πάρτι τελειώνει και στο σπίτι μένει η οικοδέσποινα Laura και ένας από τους καλεσμένους, ο Danny. Φαίνεται αμέσως ο ηλεκτρισμός που εκπέμπουν αυτοί οι δύο. Η Laura ξέρει τι θέλει, ο Danny από την άλλη, όχι.
 
beg1

   Η Laura είναι μεγαλοστέλεχος εταιρείας, πατά γερά στα πόδια της. Η επιτυχία όμως έρχεται με αντίτιμο τη μοναξιά. Ο Danny είναι χωρισμένος, έχει μια κόρη την οποία, λόγω μετακόμισης της πρώην συζύγου, δεν βλέπει. Μένει στο σπίτι της μητέρας του. Είναι ψυχολογικά εξαθλιωμένος. Δεν έχει καθόλου αυτοεκτίμηση και σαστίζει μπρος στο ενδιαφέρον που του δείχνει η Laura. Άλλωστε έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή του φλερτ και δεν έχει τρόπο να πλησιάσει κοντά στη γυναίκα που επιθυμεί. Φοβάται, ταλαντεύεται συνεχώς. Παρεξηγήσεις δίνουν και παίρνουν, αλλά και ο μόνιμος ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα κάνει αυτούς τους δύο να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή.

   Η Πρωτοχρονιά είναι μια νέα αρχή και για τους δύο… ο καθένας θα προσπαθήσει να αποβάλλει τους φόβους και τις ανησυχίες του… Προκειμένου να δώσει μια ευκαιρία σε αυτό που νοιώθει και αισθάνεται ο ένας για τον άλλο. Δεν έχουν υπογράψει κανένα «συμβόλαιο», αλλά μια σπίθα τους οδηγεί να δοκιμάσουν να ανοιχθούν, να βγάλουν όλα όσα τους απασχολούν και να δεθούν σε ένα βράδυ που ίσως να είναι το ξεκίνημα μιας όμορφης ιστορίας με happy end… όπως στα παραμύθια. Ίσως πάλι και όχι, αλλά χωρίς ρίσκο δεν μπορείς ποτέ να μάθεις το αποτέλεσμα. Έτσι δεν είναι; Τι θα γίνει στο τέλος; Θα το δείτε στην… «οθόνη» της σκηνής, εγώ δεν πρόκειται να σας το αποκαλύψω.

   Το Beginning είναι μια εξαιρετικά δυνατή παράσταση. Ο συγγραφέας David Eldridge με χιούμορ, αλλά και με πολλά συγκινητικά σημεία, ξεγυμνώνει τον άνθρωπο και ανοίγει την πόρτα σε όλα όσα κρύβουμε επιμελώς στην ντουλάπα της ζωής μας. Μπαίνει μέσα στην ψυχολογία των ηρώων, αναδεικνύει προβλήματα αλλά και λύσεις.
 
beg2

   Η Θάλεια Ματίκα εμφανίζεται σε ένα ρόλο που της ταιριάζει γάντι. Σαγηνευτική, γεμάτη ενέργεια, σαρώνει στη σκηνή στο ρόλο της Laura. Είναι η γυναίκα που καθρεπτίζει την ψυχολογία όλων των γυναικών. Μπορείς άνετα να μπεις στα «παπούτσια» της. Ξεδιπλώνεται μπροστά σου με τόση χάρη και γλυκύτητα και καταφέρνει να σε κερδίσει εύκολα. Ο Γιάννης Δρακόπουλος στο ρόλο του Danny καθρεπτίζει με τη σειρά του την ψυχολογία των ανδρών. Δίνει τη σημασία που αρμόζει σε όλα όσα φοβίζουν τον άνδρα αυτής της εποχής και καταφέρνει να αποδώσει στον ήρωά του μια ρομαντική εκδοχή αλλά και μια εύθυμη όψη.

   Η παράσταση απευθύνεται σε όλους εμάς που τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε το γιατί, που συνεχίζουμε το δρόμο προς τη ρομποτοποίηση της εποχής μας. Που δεν στεκόμαστε να αναλογιστούμε τίποτα και που φοβόμαστε να ανοιχθούμε στους γύρω μας, καθώς αυτό πιστεύουμε πως δείχνει αδυναμία. Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά και η Laura με τον Danny μας μας το αποδεικνύουν. Υπέροχη παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
beg3
 
Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Τάσος Ιορδανίδης
Σκηνικά: Μανώλης Φραγκάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Μουσική επιμέλεια : Κωστής Ξενόπουλος-Τάσος Ιορδανίδης
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου
Trailer : Κωστής Ξενόπουλος
Παίζουν: Θάλεια Ματίκα και Γιάννης Δρακόπουλος
Παραγωγή: Vision Artt
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο : 21.00
Κυριακή : 20.30

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41
Joomla Social by OrdaSoft!