= Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Baby Shark
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Baby Shark

 
   Αν έχετε στο σπίτι λιλιπούτειο ανθρωπάκι σε ηλικία που αρχίζει και αντιδρά στα ερεθίσματα, λέει τις πρώτες του λεξούλες και κοιτά με πλήρη και αγνή έκπληξη τον κόσμο γύρω του, σας έχω μια πολύ γλυκιά και υπέροχη παιδική παράσταση. Πιστεύω πως δεν υπάρχει γονιός, θείος ή θεία που να μην έχουν «πέσει» πάνω στο γλυκύτατο τραγουδάκι “Pinkfong’s Baby Shark”, όπου παρουσιάζεται με χορό και τραγούδι η οικογένεια στο μικρό καρχαριάκι.
 
babyshark2015

   Η παράσταση ξεκινά με το αγαπημένο τραγούδι και αφού αυτό τελειώνει, οι γονείς αντιλαμβάνονται ότι ο Baby Shark έχει εξαφανιστεί. Το μικρό καρχαριάκι πρέπει να βρεθεί και η οικογένεια Shark φωνάζει το θαρραλέο πρίγκιπα του πλανήτη Staria, Pinkfong, να έρθει να τους βοηθήσει στην ανεύρεση του μικρού. Ο Pinkfong χρειάζεται και τον αγαπημένο του φίλο Hogi, ένα πράσινο σκαντζόχοιρο που γνωρίζει τα πάντα και έχει το παρατσούκλι «κινητή εγκυκλοπαίδεια». Ξεκινούν λοιπόν για να βρουν το μικρό καρχαριάκι και για να γίνει αυτό πρέπει να περάσουν από τη ζούγκλα, να διασχίσουν βουνά, να περάσουν μέσα από περιοχές με πάγο για να καταφέρουν να φτάσουν στον ωκεανό. Κάθε περιοχή είναι και μια νέα περιπέτεια αλλά και γνωριμία. Στο πέρασμά τους κάνουν νέους φίλους. Όμως τελικά τι θα γίνει με το Baby Shark; Θα βρεθεί; Ε, αυτό θα το μάθετε στο τέλος της παράστασης.

   Η περιπέτεια του αγαπημένου θηλαστικού ζωντανεύει μέσα από μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών που αγαπούν τα παιδιά. Η παράσταση διαρκεί περίπου μια ώρα και κάτι, με ενδιάμεσο διάλειμμα και τα λιλιπούτεια πλασματάκια στο θέατρο είχαν απορροφηθεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Χόρευαν στις αγκαλιές των γονιών τους, κουνούσαν τα χεράκια τους όπως οι ηθοποιοί επάνω στη σκηνή και τραγουδούσαν σαν μια καλοστημένη χορωδία.
 
babyshark2016

   Ειλικρινά δεν περίμενα σε τόσο μικρές ηλικίες ότι μπορεί μια παράσταση να καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού, που κάθε πέντε λεπτά - υπό κανονικές συνθήκες - θα σκεφτεί να κάνει, να δει ή να καταπιαστεί με κάτι άλλο. Αυτό το κοινό είναι και το πιο δύσκολο. Δεν ξέρει από ευγένεια και τακτ. Αν κάτι δεν του αρέσει θα το δείξει και μάλιστα με «τρανταχτό» τρόπο.

   Οι συντελεστές αυτής της παράστασης έχουν κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Τα κουστούμια αλλά και τα σκηνικά είναι εντυπωσιακά, γεμάτα με ζωηρά χρώματα που αμέσως προσέχουν τα παιδιά. Οι χορογραφίες με την καταπληκτική αυθεντική μουσική Smart Study είναι εξαιρετικές, αφού οι επίδοξοι χορευτές δεν σταμάτησαν λεπτό να αντιγράφουν τις κινήσεις. Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν από κοντά τους ήρωές τους, να τους αγγίξουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους μπροστά από τα εντυπωσιακά σκηνικά.
 
babyshark2017

   Ήταν υπέροχο να βλέπεις αυτά τα μουτράκια τόσο ευτυχισμένα. Λαμποκοπούσαν από τη χαρά τους. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που παίρνεις μεγάλα μαθήματα από μικρούς δασκάλους. Αν λοιπόν έχετε πλασματάκι προσχολικής ή πρώτης ηλικίας, σας προτείνω να δείτε αυτή την υπέροχη παράσταση και να αφεθείτε και εσείς να δείτε το κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενα: Παύλος Μητσόπουλος
Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Αυθεντική Μουσική: Smart Study Ltd.
Σχεδιασμός Σκηνικών: Μαγδαληνή Σίγα
Κοστούμια / Puppets: Δήμητρα Γιοβάνη
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Βοηθός Χορογράφου: Ελένη Χαραλαμπίδου
Σχεδιασμός Video: Παναγιώτης Πέτρου
Graphic Design: Κλέων Ζησιμόπουλος
 
Παίζουν: Στεφανία Γώγου Πούλου, Αναστασία Διατσίδου, Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρίλενα Πιστέντη, Γεωργία Ματσούλια, Μαρίνα Ντζιλοβιάν, Ευθυμία Ρετσίνα
 
babyshark2018
 
Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη,
Διεύθυνση: Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα 11251,
τηλ. 2108640414

Παραστάσεις:
Κάθε Κυριακή στις 11.30πμ
 
Τιμή εισιτηρίου:
VIP 15 € (Α’ Ζώνη με φωτό), 12 (Β’ Ζώνη) και 10€
 
Προπώληση εισιτηρίων:
Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-katia-dandoulaki/baby-shark-live/
και στα συνεργαζόμενα φυσικά καταστήματα και στα ταμεία του θεάτρου.
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις