Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση υπέρ-παράστασης: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

 
   Μια κρυφή ματιά μέσα από την κλειδαρότρυπα σε αυτόν το μαγικό, υπέροχο κόσμο που ονομάζεται θέατρο. Ένα ταξίδι ξεκινάει ξανά, μόνο που σε αυτό το πλοίο όλα είναι τόσο αλλιώτικα από τα υπόλοιπα, τα μέχρι σήμερα συμβατικά και αγαπημένα. Θέατρο μέσα σε θέατρο, πρόβα μέσα σε πρόβα, συναισθήματα μέσα στα συναισθήματα. Μια θεατρική ιστορία, μια πρόβα παράστασης και ένα τσούρμο ηθοποιών που ερμηνεύουν τους εαυτούς τους και όχι μόνο.
 
apopse255
   Ο Λούτζι Πιραντέλλο φτιάχνει ένα έργο στηριζόμενο σε πραγματικά προβλήματα, σε αληθινές καταστάσεις και στα συναισθήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας πρόβας αλλά και κατά την εξέλιξη μιας παράστασης. Οι σκηνοθετικές οδηγίες άλλοτε βατές, άλλοτε πολύπλοκες και απαιτητικές, ξαφνιάζουν τους ηθοποιούς, οι οποίοι αντιδρούν και επαναστατούν. Και όμως, μέσα από τη χρονική πίεση και τις μικρές εξεγέρσεις, κάτι μαγικό δημιουργείται. Ο θίασος σταδιακά μεταμορφώνεται σε ομάδα και η μονάδα αποκτάει ένα σύνολο να ανήκει. Μέσα από την προσπάθειά τους και τις οδηγίες που καλούνται να ακολουθήσουν, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας οικογένειας που αποφάσισε να ξεχωρίσει, να εκτεθεί και τελικά να σπάσει σε κομμάτια. Μιας οικογένειας όπου οι ηθοποιοί σταδιακά, κατά τη διάρκεια των προβών, την αγαπούν τόσο πολύ και ταυτίζονται με τα μέλη της και τους χαρακτήρες που υποδύονται. Πονούν τους χαρακτήρες τους, όπως πονά ένας άνθρωπος που αγάπησε πολύ και αληθινά.

   Πολυδιάστατη, πολυσχιδής και πολυμορφική παράσταση… Πιστέψτε με, αν μπορούσα να σκεφτώ και άλλη λέξη με πρώτο συνθετικό το «πολύ», σίγουρα θα τη χρησιμοποιούσα. Ζωή και τέχνη ενώνονται, γίνονται ένα. Οι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή του Εθνικού θέατρου, κυριολεκτικά κεντάνε με το ταλέντο τους. Κυριαρχούν στη σκηνή, στα παρασκήνια και στα εδώλια και με ευκολία τα κάνουν όλα δικά τους. Δικά τους και τα συναισθήματα. Η αγάπη, η ζήλια, η συμπάθεια, η συμπαράσταση, η απόγνωση, η χαρά και η λύπη. Δική τους και η αναπνοή, δικός τους και ο θάνατος. Δική τους ακόμα και η υπέροχη μουσική του Χατζηδάκι, μέσα από τις ερμηνείες τους. Σε αυτή την παράσταση δεν αντικρύζουμε απλώς καταθέσεις ψυχής ή ξεχωριστές ερμηνείες. Όλοι οι συντελεστές της κατέθεσαν μπροστά μας ολόκληρη τη θεατρική τους ύπαρξη. Μια παράσταση μανιφέστο της τέχνης της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας, της συγγραφής και όλων των υπολοίπων που μετέχουν από τη σύλληψη μιας ιδέας έως την δημιουργία της, προσφέροντάς της σάρκα και φωνή.
 
apopse256
   Εξαιρετική και προσεγμένη στο σύνολο των λεπτομερειών της. Σκηνικά επιβλητικά, έξυπνα και καλοφτιαγμένα, χάρισαν στο θέατρο εικόνες κινηματογραφικής ομορφιάς. Βίντεο τρισδιάστατα, τα οποία επέτρεπαν να παρακολουθείς τη δράση πίσω από την εικόνα, γέμισαν το χώρο με μαγεία και ένταση. Κουστούμια, κατά κύριο λόγο ρούχα και όμως μέσα από μερικά καλά διαλεγμένα αξεσουάρ είδαμε την αναβίωση της εποχής που διαδραματιζόταν η ιστορία. Ενορχήστρωση από το Νίκο Κυπουργό και πρωτότυπη μουσική από το Μάνο Χατζηδάκι. Νομίζω πως ό,τι και να γράψω θα φανεί λιγοστό και φτωχό. Μέσω της τέχνης τους έχουν κερδίσει την αθανασία και μονάχα ομορφιά προσφέρουν όπου ακούγονται.
 
apopse257
   Υπέροχη Λυδία Φωτοπούλου, μοναδικός, υπέρλαμπρος και γλυκύτατος Γιάννης Βογιατζής. Γιούλικα Σκαφιδά, πόσο ταλέντο να χωρέσει σε μόνο ένα πρόσωπο! Λιλή Νταλανίκα, δακρύσαμε αμέσως μετά το τραγούδι της. Όμως και ολόκληρος ο θίασος, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, για να μην αδικήσω κανέναν, όλοι τους εξαιρετικοί, μας χάρισαν μια παράσταση που έγραψε με ανεξίτηλο μελάνι μέσα στην καρδιά μας. Ο Δημήτρης Μαυρίκιος σκηνοθέτησε τα επίπεδα του θεάτρου και τους ανθρώπους του, πηγαίνοντάς μας βήμα - βήμα στην άβυσσο του μεγαλείου του και της ψυχής τους.

Μην τη χάσετε!
Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
apopse258
Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Κινησιολογία: Βάλια Παπαχρήστου
Βίντεο: Δημήτρης Μαυρίκιος-Άγγελος Παπαδόπουλος
Μουσική-Διασκευή-Προσαρμογή-Ενορχήστρωση: Νίκος Κυπουργός
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Βαρδάκα
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας
Σχεδιασμός Ήχου-Ενορχήστρωση: Στάθης Σκουρόπουλος
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Διανομή:
Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μαρία Βαρδάκα, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Κακαβούλας, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Μπένος, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Στέφανος Παπατρέχας, Γιούλικα Σκαφιδά, Νεκτάριος Φαρμάκης, Λυδία Φωτοπούλου
Συμμετέχουν: Μιχάλης Αρτεμησιάδης, Γιάννης Αρτεμησιάδης
Μουσικός επί σκηνής: Νταλανίκα Λιλή
 
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00 - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30 - Κυριακή 19:00
* Για το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2018, οι ημέρες και ώρες παραστάσεων τροποποιούνται ως εξής: Τετάρτη 17:30 - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00 - Κυριακή 17:30
(Δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση στις 18/11)
Υπέρτιτλοι στα Αγγλικά: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Τοποθεσία:
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 22-24 (Ομόνοια)
ΤΗΛ. ΤΑΜΕΙΟΥ:
210 5288170 – 171

Εισιτήρια:
Τετάρτη & Πέμπτη
18€ Διακεκριμένη
15€ Α & Β Ζώνη (A Εξώστης)
10€ Γ Ζώνη (Β Εξώστης)
Παρασκευή
18€ Διακεκριμένη
13€ Α & Β Ζώνη (A Εξώστης)
10€ Γ Ζώνη (Β Εξώστης)
Σάββατο & Κυριακή
25€ Διακεκριμένη
18€ Α Ζώνη
15€ Β Ζώνη (A Εξώστης)
10€ Γ Ζώνη (Β Εξώστης)
Φοιτητικό/Νεανικό
Πέμπτη: 10€ (εκτός διακεκριμένης)
Τις υπόλοιπες ημέρες: 13€
(εκτός διακεκριμένης και Α Ζώνης έως 10η σειρά)
Άνω των 65
Τετάρτη: 10€ (εκτός διακεκριμένης)
Τις υπόλοιπες ημέρες: 13€
(εκτός διακεκριμένης ζώνης)
Πολύτεκνοι
10 € όλες τις ημέρες
(εκτός διακεκριμένης ζώνης)
Κάρτα ανεργίας
5€
- Μόνο Τετάρτη/Πέμπτη
- Μόνο από τα ταμεία του θεάτρου
Για την αγορά και παραλαβή μειωμένου εισιτηρίου απαιτείται η επίδειξη αντίστοιχου δικαιολογητικού/κάρτας

Προπώληση:
Ταμεία του Εθνικού Θεάτρου – Θέατρο Rex, Πανεπιστημίου 48 | Τηλ.: 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr | www.ticketservices.gr
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.n-t.gr
Joomla Social by OrdaSoft!