Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αποκάλυψη βόμβα

 
   Μια ηθοποιός καθημερινής σαπουνόπερας, που φιλοδοξεί να εκτινάξει την καριέρα της στα ύψη, ένας σύζυγος με κρίση επαγγέλματος και μια μάνατζερ στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Αν προσθέσουμε και λίγο παρελθόν με μία δόση δημοσιογραφίας φτιάχνουμε την τέλεια συνταγή για μια σπαρταριστή κωμωδία.

   Συναντάμε τους ήρωές μας στο σπίτι του ζεύγους Μεγαληνού – Αλεξάνδρου ή Αλεξάνδρου-Μεγαληνού (ηθοποιού και πλαστικού χειρούργου αντίστοιχα), λίγο πριν τη μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Cappuccino. Το περιοδικό αυτό έχει τη φήμη για τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις του και μεγάλο αναγνωστικό κοινό. Υπάρχει χαρακτήρας που δεν έχει κανένα μυστικό; Ή μήπως όλοι μας κάτι έχουμε να κρύψουμε; Ένας φίλος από το παρελθόν, ένα ένοχο μυστικό και ένας δημοσιογράφος που διψάει για αποκαλύψεις συνθέτουν μια κωμωδία καταστάσεων. Τυχαία γεγονότα, παρανοήσεις και μια αλυσίδα περιστατικών μας έκαναν να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια. Οι ανατροπές είναι συνεχόμενες, οι ρυθμοί μας κρατούν σε εγρήγορση και το ενδιαφέρον μας παραμένει αμείωτο.
 
apokal55
   Η αλήθεια, όπως και να έχει, θα βρει τον τρόπο να βγει προς τα έξω και οι μάσκες θα αποκαλυφθούν. Θα καταφέρουν οι χαρακτήρες μας να κρατήσουν τα μυστικά κεκλεισμένων των θυρών ή μια Αποκάλυψη Βόμβα θα τους παρασύρει μέχρι τελικής πτώσεως;

   Το έργο, πέρα από μια απολαυστική κωμωδία, δεν διστάζει να καταπιαστεί με τα κακώς κείμενα της εποχής μας , τις διαστρεβλωμένες ηθικές αξίες , την κοινωνική πραγματικότητα και τις επιλογές μιας ζωής γεμάτης φώτα και λούσα που τίποτα δεν είναι αυτό που πραγματικά φαίνεται. Χωρίς κενά, καθυστερήσεις και υπερβολές, μας άφησε μια γεύση ανάλαφρη και ευχάριστη συνάμα.

   Οι ηθοποιοί ήταν όλοι άρτιοι τόσο ερμηνευτικά όσο και κινησιολογικά και αναδείκνυαν στο έπακρο τους χαρακτήρες τους. Κατόρθωσαν να αναδείξουν το κείμενο χωρίς να υποπέσουν σε υπερβολές, παρά το φαινομενικά υπερβολικό που εμπεριείχαν οι ρόλοι τους. Η Έλενα Συγγελάκη ως υπέρ-φλύαρη φαντασμένη ηθοποιός, ο Κωνσταντίνος Τσεντούρος ως πλαστικός χειρούργος με έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις, η Μαριλένα Χατζηνικολαΐδη ως νευρωτική μάνατζερ, ο Κωνσταντίνος Φερεντούρος ως «φίλος από το παρελθόν», η Κωνσταντίνα Παριανού ως ένοχο μυστικό και φυσικά ο Κωνσταντίνος Καραγάνης ως φιλόδοξος δημοσιογράφος, χάριζαν στο ακροατήριο γέλιο τουλάχιστον κάθε 15 δευτερόλεπτα και δικαίωσαν την επιλογή τους.

   Την παράσταση φυσικά ολοκλήρωσαν τα σκηνικά, οι μουσικές επιλογές και η σκηνοθετική προσέγγιση που χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέσα από μια σύγχρονη και διεισδυτική ματιά η σκηνοθέτης Ζωή Ρηγοπούλου κατάφερε να αναδείξει όλο το ερμηνευτικό εύρος των χαρακτήρων αλλά και το κείμενο δύο εκ των ηθοποιών της, Έλενας Συγγελάκη και Μαριλένας Χατζηνικολαίδη. Στα μάτια όλων των συντελεστών είδαμε τη δίψα για δημιουργία, την αγάπη και το πάθος για την δουλειά τους και για αυτό άλλωστε και το αποτέλεσμα ήταν τόσο ολοκληρωμένο.

   Στο θέατρο της ημέρας στην περιοχή Αμπελοκήπων χτυπάει παλμός δυνατός και έντονος και καραδοκούν αποκαλύψεις Βόμβα. Εσείς θα αντισταθείτε;

Χάρις Μολυβιάτη
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Κωνσταντίνος Καραγάνης, Κωνσταντίνα Παριανού, Έλενα Συγγελάκη, Κωνσταντίνος Τσεντούρος, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Μαριλένα Χατζηνικολαϊδη

Κείμενο: Έλενα Συγγελάκη- Μαριλένα Χατζηνικολαϊδη
Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης, Κατασκευή σκηνικών: Αφοί Ζαρουλέα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος,
Φωτογράφιση - Σχεδίαση: Φώτης Βογιατζόγλου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΤΕ: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
ΠΟΥ: Θέατρο της Ημέρας | Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι τηλ. 210 6929090 & 210 6995777
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 7€ φοιτητικό – ανέργων – ομαδικό, 5€ αμεα. Ατέλειες ΣΕΗ δωρεάν.
Διάρκεια: 80’
 

Θεατρικές Παραστάσεις