Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αντριάνα

 
   Στο secret room του θεάτρου Αλκμήνη στα Κάτω Πετράλωνα γνωρίσαμε την Αντριάνα του Θανάση Παπαγεωργίου.

   Μας άνοιξε το σπίτι της και την καρδιά της… Μας πρόσθεσε στη λίστα των καλεσμένων της και μας οδήγησε, μέσα από γλυκόπικρες ιστορίες, στο τραγικό νήμα της ίδιας της ζωής.
 
antriana01
   Ποια είναι όμως η Αντριάνα στ’ αλήθεια; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που την περιβάλλουν; Οι πληγές μας κλείνουν ποτέ; Για πόσες από αυτές ευθύνονται οι γύρω μας, για πόσες εμείς οι ίδιοι;  

   Ούτε θύτης, ούτε θύμα. Μια γυναίκα εγκλωβισμένη στις οικογενειακές της σχέσεις και στη μοναξιά της. Μια γυναίκα προδομένη, πονεμένη, θυμωμένη, καταπιεσμένη, ανήμπορη να αντιδράσει, να φωνάξει και να απελευθερωθεί. Μια γυναίκα ηρωίδα που κουβαλάει το δικό της σταυρό. Μόνη της κάνει θρύψαλα τον καθρέπτη της, μόνης της τον κολλάει από φόβο μην το δει ο περίγυρός της.
 
antriana02
   Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί της. Η Αντριάνα είναι σύμβολο, γιατί μια τέτοια γυναίκα έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία έχει χτιστεί πάνω σε «ηθικούς»  καταναγκασμούς και ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν καθαρά και να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια παράγει τέτοιους δεσμούς, που υποδουλώνουν τις πιο «αδύναμες» προσωπικότητες και τις κρατάνε παρατηρητές στο περιθώριο και στις σκιές.

   Πρωταγωνιστεί η Μαρία Αντουλινάκη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη. Το λιγότερο που μπορούμε να αναφέρουμε είναι πως ήταν καθηλωτική.

   Η ερμηνεία της είναι άμεση και συγκλονιστική. Ο λόγος της μεστός, χωρίς πολλά-πολλά στολίδια και τερτίπια. Μας τράβηξε την προσοχή από την πρώτη της ανάσα. Μαζί της γελάσαμε, προβληματιστήκαμε, ταυτιστήκαμε και διαφωνήσαμε.
 
antriana03
   Το σκηνικό ήταν όπως η ζωή της ηρωίδας μας. Τόσο ώστε να βοηθάει να εξελίσσεται η ιστορία της, χωρίς να σου τραβάει την προσοχή. Η Αντριάνα για μένα είναι μια γυναίκα που όλοι πρέπει να ξαναδούμε και να αναγνωρίσουμε. Είναι τροφή για σκέψη και μια ευκαιρία. Να μειώσουμε τους εγωισμούς και να αρχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τον παλμό των ανθρώπων γύρω μας.

   Γνωρίστε την με ανοιχτή καρδιά και μην βιαστείτε να την κρίνετε. Όλοι μας κάποια στιγμή βρεθήκαμε υποδουλωμένοι από κάποια μεγάλη φοβία, αν όχι όπως αυτή της μοναξιάς.

Χάρις Μολυβιάτη
 
Θέατρο  Αλκμήνη: Αλκμήνης 8 -12, Στάση Μετρό Κεραμεικός.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10€  φοιτητικά / προπώληση: 8€ / Ανέργων: 5€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103428650.

Σκηνοθεσία
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Ερμηνεύει
Μαρία Αντουλινάκη
 

Θεατρικές Παραστάσεις