Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ανώνυμος Αποστολέας


   Θέατρο "ΠΚ", ένα θέατρο που πήρε την ονομασία του απο τους δύο δρόμους που τέμνονται στη μικρή γωνία του. Ένας θέατρο-χώρος που χωράει όλο τον κόσμο που αναζητεί να παρακολουθήσει κάτι εναλλακτικό τα βράδια της Δευτέρο-Τρίτης.
 
anonymos01
 
   Η παράσταση "Ανώνυμος Αποστολέας", γραμμένη απο το Γιάννη Βασιλακόπουλο, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Κωνσταντόπουλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις εννέα και τέταρτο, με το τρίτο κουδουνάκι να μας αποκαλύπτει έναν τρανό Ρώσο πράκτορα στα νιάτα του μεν, ξεχασμένο πλέον δε, σε ένα υπόγειο που στεγάζεται το γραφείο του. Ονομάζεται Νικολάϊ και φαίνεται να έχει "κολλήσει" στην τελευταία περιπετειά του.

   Τα πλήκτρα πάνω στη γραπτομηχανή του παίρνουν αμέσως φωτιά, με σκοπό να ξαναζήσει τη σημαντικότερη αποστολή του, μιας πολύδοξης καριέρας στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Μαζί με αυτόν, ταξιδεύουμε και εμείς (το κοινό) πίσω στην Ελλάδα και παρακολουθούμε τα γεγονότα που ξεδιπλώνονται αργά - αργά, άλλωστε η διάρκεια της παράστασης ειναι 100 λεπτά και υπάρχει άπλετος χρόνος, ώστε να επεξεργαστούμε τις πάμπολλες πληροφορίες.
 
   Η κύρια υπόθεση έχει να κάνει με ενα αεροσκάφος με 95 επιβαίνοντες, το οποίο συγκρούεται στο έδαφος της νότιας Βουλγαρίας. Νεκροί και οι 95, ένας επιζών, ο πιλότος του αεροσκάφους, που με την βοήθεια της συζύγου του, προσπαθεί να ανακτήσει τη μνήμη του από το σοκ που υπέστη ύστερα από δύο χρόνια προσπάθειας.
 
anonymos02
 
   Το μυστήριο που μας γεννάται είναι τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία μέρα που οδήγησε σε θάνατο τόσο κόσμο. Η απάντηση βρίσκεται σε ένα άτομο, έναν ανώνυμο αποστολέα που γνωρίζει πολλά για την υπόθεση. Τα μέτωπα είναι αρκετά, τα ονόματα ίσως δυσκολότερα αν σκεφτούμε πως μπλέκονται Ρώσοι, Γερμανοί και Έλληνες φυσικά. Οι μισοί έχουν ως σκοπό τη διαλεύκανση του μυστηρίου και οι άλλοι μισοί να θαφτεί αυτή η υπόθεση όσο πιο βαθύτερα γίνεται με κάθε κόστος.
 
   Η υπόθεση συνολικά είναι αρκετά ικανοποιητική, αν λάβεις υπόψη σου και την τελευταία σκηνή που ολοκληρώνει το ταξίδι μας στην Ελλάδα, η οποία σου δίνει ερεθίσματα για σκέψη. Οι ηθοποιοί δίνουν καλές ερμηνείες, μα η μουσική επένδυση - γέφυρα για τις σκηνές ήταν αναπάντεχα υπέροχη. Τρεις μουσικές "σκιές" στο ρυθμό της τζαζ μπορώ να πω πως ήταν η όμορφη νότα της βραδιάς που έδενε τον έρωτα, το μυστήριο, τους ενόχους και την τελική τιμωρία.
 
Έφη Αργυρού
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Γιάννης Βασιλακόπουλος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος
Σκηνικά: Μιχάλης Αθανασιάδης
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Οργάνωση παραγωγής: Ελοτίνη Νουλέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου
 
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Μαρία Δεληκωνσταντίνου, Δημήτρης Τοπαλίδης, Νίκος Καραγιώργης, Δήμητρα Στάικου
Φιλική συμμετοχή: Λευτέρης Λουκαδής, Βαγγέλης Πυρινής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Φοίβος Μποζάς (σαξόφωνο)
Βασίλης Παπαχρήστου (πλήκτρα)
Αντώνης Αρβανίτης (κόντρα μπάσο)
 
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα: 21:15
Τρίτη: 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
 

Θεατρικές Παραστάσεις