= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αν υπάρχει δεν το 'χω βρει ακόμα
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αν υπάρχει δεν το 'χω βρει ακόμα

 
   O Nick Payne, Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, έγραψε κάποια στιγμή το “If there is, I haven’t found it yet”. Ανέβηκε στο Λονδίνο το 2009, ήταν η πρώτη επαγγελματική του απόπειρα και έγινε χαμός! Διθυραμβικές οι κριτικές, γοητευμένο το κοινό και δεδομένη η επιτυχία…
 
ifthere01
   Ο χωροχρόνος μας παρατάει κάπου στην Αγγλία και στη ζωή που κάνει μια οικογένεια εκεί. Ο πατέρας είναι περιβαλλοντολόγος και δουλεύει από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα πάνω στις μελέτες του για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Όλο του το είναι κινείται γύρω από το global warming... H μητέρα είναι καθηγήτρια και μάλιστα διδάσκει στο σχολείο που φοιτά η κόρη της. Η οποία κόρη είναι γύρω στα δεκαπέντε, είναι παχουλούλα, φοράει γυαλιά και τυγχάνει ιδιαίτερης αντιμετώπισης και μεταχείρισης από τις συμμαθήτριές της. Αυτό που λέμε στα ελληνικά bullying… Κάποια στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά ο μικρότερος αδελφός του πατέρα της. Ευθύς, κατάτι γυριστρούλης και άνθρωπος της περιπέτειας, με κάτι από τυχοδιωκτισμό στο αίμα του.

   Ο θείος είχε μία σχέση λίγο καιρό πριν, μάλλον όμως τα θαλάσσωσε, καθώς η πρώην δεν θέλει να το δει ούτε ζωγραφιστό, ενώ λογοδόθηκε και αρραβωνιάστηκε με κάποιον άλλο. Έτσι λοιπόν, ο θείος θα μείνει για λίγο με την οικογένεια του αδελφού του. Διαπιστώνει πως οι γονείς δεν ασχολούνται με το παιδί τους, διαπιστώνει πως η ανιψιά του υποφέρει, διαπιστώνει πως το κορίτσι βουλιάζει κάθε μέρα, προσπαθεί να βοηθήσει, πλην όμως κάτι στραβώνει και φτάνει στο σημείο να τσακωθεί με τους γονείς, γιατί «δεν πρόσεξε όσο έπρεπε» και η κόρη τους βγήκε ραντεβού με κάποιο αγόρι από το σχολείο, μεγαλύτερο ηλικιακά, κάτι που τους χτύπησε άσχημα.
 
ifthere02

   Οι τέσσερις ηθοποιοί-χαρακτήρες μας έδωσαν μία παράσταση πολύ συγκινητική και πολύ ανθρώπινη. Η Μαρία Λεκάκη, στο ρόλο της μητέρας, είναι απλά αέρινη. Κινείται με τόση άνεση και αποδίδει τόσο άψογα, που θα έλεγε κάποιος πως η φράση «κουμπωμένη στο ρόλο» την αδικεί! Εξίσου εντυπωσιακός ο Μάκης Παπαδημητρίου – με αυτή την απίστευτη χροιά στη φωνή – στο ρόλο του πατέρα, ο οποίος μου έσπασε τα νεύρα – αυτό βέβαια υποδηλώνει το πόσο πειστικός ήταν. Πραγματικά ήταν εκνευριστικό το πόσο αδιαφορούσε ο πατέρας για το παιδί του, αλλά και τη σύζυγο, εξαιτίας μιας ακαδημαϊκής εμμονής. Ο Δημήτρης Πασσάς, άρτιος στο ρόλο, με μάτι που γυάλιζε και υπέροχα ξεσπάσματα, έδειξε πως το έχει πολύ άνετα και η Αγγελική Γρηγοροπούλου, στο ρόλο της κόρης, μας απέδειξε πως θα μας δώσει μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Είναι γλυκύτατη και μας έπεισε όλους με την απόδοσή της. Φαντάζομαι ότι όταν έχεις τη Λεκάκη απέναντί σου, να παίζει όπως παίζει, είναι φυσικό να επηρεάζεσαι και να θέλεις να προσφέρεις το καλύτερο.

   Να πω κι αυτό, μια και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Κάθε φορά που τελείωνε μια σκηνή, τα φώτα χαμήλωναν και οι ηθοποιοί βοηθούσαν με τα του σκηνικού. Έφερναν ή απομάκρυναν ένα καναπέ, έστρωναν το τραπέζι, το αφαιρούσαν από τη σκηνή, έφερναν μια γλάστρα ή την εξαφάνιζαν. Σε συνδυασμό με το πανέξυπνο πτυσσόμενο σκηνικό, όλα αυτά που διαδραματίζονταν στα ενδιάμεσα, έδιναν έναν άλλο αέρα στο μοτίβο του δράματος. Δύο ώρες μίας πολύ τίμιας παράστασης και ένα δίδαγμα που θα πρέπει να εντυπωθεί σε όλους τους γονείς. Εννοείται πως αν έχετε παιδί στην εφηβεία, έχετε πάει και το έχετε δει χθες!

Κώστας Κούλης
 
ifthere03
 
Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
 
Πρωταγωνιστούν
George: Μάκης Παπαδημητρίου
Fiona: Μαρία Λεκάκη
Anna: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Terry: Δημήτρης Πασσάς
 
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη και Κυριακή: 19:30
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00
Λαϊκή απογευματινή: Σάββατο: 18:00
 
Θεάτρο Βρετάνια
Πανεπιστημίου 7, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3221579
 
Τιμές εισιτηρίων
Τετάρτη και Πέμπτη: 20 € (Α’ Ζώνη), 17 € (Β’ Ζώνη), 14 € (φοιτητικό,νεανικό έως 26 ετών & άνω των 65 ετών), Ανέργων 10 €
Παρασκευή και Κυριακή: 20 € (Α’ Ζώνη), 17 € (Β’ Ζώνη), 14 € (φοιτητικό)
Λαϊκή Απογευματινή Σαββάτου: 17 € Γενική Είσοδος, 14 € (φοιτητικό)
Βραδινή Σαββάτου: 22 € (Α’ Ζώνη), 20 € (Β’ Ζώνη)
 
Προπώληση εισιτηρίων
Με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας:
-ticketmaster.gr
-Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111
-Καταστήματα Public
Με μετρητά:
-Εκδοτήρια Θεάτρου (Τρίτη-Κυριακή: 10:30-13:30, 17:00-21:30)
-Καταστήματα Public
 
Joomla Social by OrdaSoft!