= Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Αν αργήσω, κοιμήσου...
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Αν αργήσω, κοιμήσου...

 
   Το βιβλίο του Άκη Δήμου παίρνει σάρκα και οστά στο θέατρο Faust. Μια ταλαντούχα ομάδα είναι υπεύθυνη για την εξαιρετική παράσταση που παρακολουθήσαμε. Αρκετές δόσεις γέλιου, πολλές σκέψεις για πράγματα που βασανίζουν τον άνθρωπο στις μέρες μας.

   Σχέσεις… Ναι, ξέρω, ξέρω… οι μισοί είσαστε ταγμένοι υπέρ, «Εγώ δεν πάω Μέγαρο»… «Αχ όχι, μόνη μου θα πάω στο γάμο της ξαδέρφης»; «Μωρό μου, πάμε τουαλέτα, μπακάλικο, λαϊκή, στη θεία Μερόπη, για βρούβες, παρέα»; «Καλά… και τι που θέλετε να δείτε αντρομάζωμα τον αγώνα; Δεν θα σας πειράξω, θα κάθομαι σε μια γωνίτσα». Ή «Μάζεψε, πουλάκι μου, τα ξερά σου, που τα έβαλες πάνω στο τραπέζι»… και άλλες τέτοιες γλύκες.
 
anargiso2015

   Και οι άλλοι μισοί βγάζετε φλύκταινες ακούγοντας τη λέξη σχέση. Δεν θέλετε ευθύνες, δεν θέλετε να αφήσετε χώρο σε κάποιον άνθρωπο να σας πλησιάσει (δεν προλαβαίνω, μάνα μου). Πιστεύετε πως η σχέση μόνο βάρος είναι και ενώ στην αρχή τα πράγματα είναι όμορφα, εξελίσσονται άσχημα, με γκρίνιες, πείσματα και διάφορα άλλα τερτίπια. Το μόνο που θέλετε είναι να περνάτε καλά, ε;

   Μέσα εκεί βρίσκονται και οι αθεράπευτα ρομαντικοί και ρομαντικές. Που κάνουν όνειρα ότι το αντικείμενο του πόθου τους θα αφήσει τον/τη σύζυγο και θα πάει σε αυτούς. Ναι, γιατί μετά από ένα χωρισμό θα πας να μπλεχτείς ξανά, χωρίς να έχεις πρώτα κάνει τον απολογισμό σου. Επιστημονικής φαντασίας καταστάσεις δηλαδή. «E.T go home» και τέτοια.

   Μοναξιά… Όλα καλά σε αυτή τη ζωή, λέμε τώρα, αλλά το σπίτι φαίνεται κελί όταν δεν το μοιράζεσαι. Η ελευθερία της ημέρας δίνει τη θέση της στη μελαγχολία της νύχτας. Εκεί συνειδητοποιείς ότι ο χώρος δίπλα στο κρεββάτι σου είναι κενός, ότι δεν έχεις έναν άνθρωπο να πεις μια κουβέντα, να νοιώσεις μια αγκαλιά που θα κάνει τη δυσβάστακτη μέρα να βγάλει βραδινό ουράνιο τόξο, που θα σε κάνει να χαμογελάσεις.
 
anargiso2025
   Και κάπως έτσι μπήκαν τα social media στη ζωή μας… Ο κόσμος που μπορείς να είσαι ό,τι δηλώσεις. Μέχρι βέβαια να συναντηθείς με τον άλλον για να μάθεις πως δεν είναι πιλότος στα F16 αλλά βενζινάς ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ακόμα περισσότερες καταστάσεις περνούν από μπροστά σας που άλλοτε θα σας κάνουν να γελάτε και άλλοτε θα σας κάνουν να σφίγγετε τα δόντια. Έτσι όμως δεν γίνεται και στο κόσμο που ζούμε; Κάποιες φορές η ζωή και οι άνθρωποι γύρω μας έχουν χρώμα, κάποιες άλλες κυκλοφορούν με το λευκό της αδιαφορίας, κάποιες φορές μπαίνουν στο γκρίζο της μελαγχολίας και κάποιες άλλες στο μαύρο της ισοπέδωσης. Εδώ δεν υπάρχει στόχος. Θα περάσουμε όλα τα χρώματα μέσα στα χρόνια που θα ζήσουμε. Κανείς δεν γλιτώνει. Όμως, όσα και αν βάζει η μοίρα στο τραπέζι μας, εμείς θα πρέπει να τα «χωνεύουμε», να μαθαίνουμε από αυτά και να πηγαίνουμε παρακάτω.
 
anargiso2030
   Η παράσταση άνοιξε τη πόρτα των συναισθημάτων μας. Η Μαργαρίτα Σιώτου και ο Θωμάς Κοτζαμάνης απέδωσαν προσφέροντας ένα επιβλητικό υποκριτικό μεγαλείο. Κάθε χαρακτήρας που υποδύονταν ήταν ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα. Κατάφεραν να δώσουν ρεαλιστικά όλα όσα συμβαίνουν στη σημερινή μας κοινωνία. Καυτηρίασαν συμπεριφορές και καταστάσεις που λίγο πολύ όλοι τις έχουμε περάσει. Τώρα όμως ήμασταν οι θεατές και μπορούσαμε να δούμε τα πράγματα με άλλη ματιά. Η σκηνοθεσία της Τατού Δέδε ήταν γήινη, όπως άρμοζε και στο κείμενο. Δεν ξέρω αν ξεπεράστηκαν κάποια όρια του βιβλίου. Ξέρω πως αυτό που παρακολούθησα ήταν πέρα για πέρα αληθινό, παρόλο που διαδραματιζόταν στη σκηνή ενός θεάτρου. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία, τότε τι είναι; Η αμεσότητα αλλά και ο τρόπος που μας πλησίασε μόνο κάτι τόσο επιτυχημένο θα μπορούσε να το προσφέρει. Η παράσταση «Αν Αργήσω, Κοιμήσου» μπήκε κατευθείαν στις καλύτερες παραστάσεις της νέας χρονιάς και εύχομαι στα παιδιά να πάει και δεύτερη σεζόν, όταν πλέον ξεφύγουμε από τον κακό χαμό που μας έλαχε. Άλλωστε το αξίζει!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Ταυτότητα Παράστασης
Σκηνοθεσία: Τατού Δέδε
Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Σιώτου, Θωμάς Κοτζαμάνης
Δραματουργία: Κλειώ Λιάβα
Πρωτότυπη Μουσική: Ορέστης Ντάντος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μαριέττα Παυλάκη
Technology expert: Melanie Thewlis
Μουσική Επιμέλεια: Η Ομάδα
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Σχεδιασμός Αφίσας και promo υλικού: ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Γραφιστική Επιμέλεια: Χριστίνα Σηφιανού
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Ιακωβίδη
Παραγωγή : ΤΑΤΟΥ ΑΜΚΕ
 
anargiso2035
 
Faust Bar Theater
Από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20:30
Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο
 
Joomla Social by OrdaSoft!