Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων!

 
   Είναι ώρα για ύπνο αλλά η Αλίκη δεν θέλει να κοιμηθεί, θέλει να ζήσει μια περιπέτεια. Έτσι ξεκινά με την αδερφή της τη Μαργαρίτα για ένα ταξίδι. Πρώτος προορισμός είναι ένας τόπος πέρα από το σκοτεινό δάσος. Οι ήχοι του δάσους τρομάζουν τα δύο κορίτσια, αλλά εκείνα συνεχίζουν να προχωρούν μέχρι που βλέπουν από μακριά ένα κάστρο και αποφασίζουν να το επισκεφθούν. Η νύχτα είναι σκοτεινή και βρέχει και οι αδερφές παίρνουν διαφορετικά μονοπάτια και χωρίζονται.
 
aliki1966
   Η Αλίκη βρίσκει ένα ξέφωτο και σταματά να ξαποστάσει. Εκεί την επισκέπτεται μια βασίλισσα και της δίνει ένα μενταγιόν μαγικό. Το φυλαχτό αυτό θα δείχνει το δρόμο στην Αλίκη και θα την οδηγεί εκεί που θέλει πιο πολύ να πάει. Μετά τη βασίλισσα, την Αλίκη επισκέπτεται ένας μάγος.

   Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδιοκτήτης του κάστρου και την προσκαλεί να πάει μαζί του να μείνει. Της δείχνει μαγικά κόλπα και μαζί μαγειρεύουν και τρώνε. Στην Αλίκη αρέσει πολύ η παρέα του Αλέξανδρου, όμως θέλει να γυρίσει στο σπίτι της και στη μαμά της. Έτσι λοιπόν καλεί εκείνη το μάγο να πάει μαζί της. Εκείνος όμως δεν μπορεί να αφήσει το κάστρο του και έτσι την ώρα που κοιμάται η Αλίκη της κλέβει το μενταγιόν, για να μην μπορεί να γυρίσει πίσω και να μείνει μαζί του. Η Αλίκη στεναχωριέται πολύ όταν ξυπνάει και βλέπει ότι έχει χάσει το μενταγιόν της. Φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να βρει ξανά το σπίτι της και την αδερφή της, αλλά την επισκέπτεται και πάλι η βασίλισσα και τη βοηθά να βρει το δρόμο της.
 
aliki1967
   Σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιού, η Νεφέλη και η Ζωή βοηθούν τα παιδία να πάρουν μέρος στην παράσταση. Θα ξεκινήσουν βάζοντας τις νότες στο πεντάγραμμο, για να φτιαχτεί η μουσική της παράστασης. Θα φωνάξουν τη χαμένη γατούλα της Αλίκης, θα κάνουν όπως τα φύλλα του δάσους, τα ζωάκια, τα πουλάκια. Θα κάνουν την κουκουβάγια και τη βροχή. Θα δοκιμάσουν το φαγητό της Αλίκης και θα φωνάξουν πίσω τη βασίλισσα να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της.
 
aliki1968

   Ζωντανή μουσική από το πιάνο συνοδεύει το παραμύθι και τραγούδια της όπερας σε όλες τις γλώσσες ερμηνεύονται, τα οποία ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους θεατές στον κόσμο της μουσικής. Μια πολύ γλυκιά παράσταση που μαθαίνει τα παιδιά πως το θέατρο και η μουσική ενώνονται και φτιάχνουν ένα ξεχωριστό παραμύθι…
 
Έφη Τσιμπούκη
 
Συντελεστές της παράστασης:
Αλίκη, Μάγισσα (mezzo–soprano): Ιωάννα Βρακατσέλη
Μαργαρίτα, Γάτα, Κούκλα, Βασίλισσα, Αλέξανδρος (soprano): Αγάπη Παπαμήτσου
Αφηγητής, Μητέρα, Ηχώ: Νεφέλη Τσιπουρίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου
Μουσικοί: Μυρτώ Ακρίβου, Θάλεια Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς
Κείμενα: Νεφέλη Τσιπουρίδη
Σκηνικά – κοστούμια: Στεφανία Βάρδα, Μάρθα Τζαβάρα
Κάπες βασίλισσας και Μάγου: Παρασκευή Μπαρκαγιάννη
 
aliki1969
 
INFO:
Κυριακές,10, 17, 24 Φεβρουαρίου, 3, 17, 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου
Στις 12:00 το μεσημέρι.
Διάρκεια παράστασης 60΄.
Γενική είσοδος: 10€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-3611206
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών.
 
Video Link:
https://www.youtube.com/watch?v=bRfMqogAQ8k&t=24s
https://www.youtube.com/watch?v=5FFVoNCod_8&t=5s
Υπεύθυνος επικοινωνίας Αντώνης Κοκολάκης
 
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής
Β. & M. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
 
aliki1970
 
Joomla Social by OrdaSoft!