= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Και τα αγόρια κλαίνε
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Και τα αγόρια κλαίνε

 
   Ο Κύπριος συγγραφέας Μιχάλης Παπαδόπουλος μας μεταφέρει στο χαρτί την ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους στην Αμερική, του John Wayne Gacy. Δολοφόνησε τουλάχιστον τριάντα τρεις νέους άντρες και αγόρια. Κατά την περίοδο των φόνων έπαιρνε μέρος σ’ εκδηλώσεις ως Pogo ο κλόουν. Ο πρώτος του φόνος έγινε το 1972 και τριάντα από αυτούς μετά το διαζύγιό του. Τα θύματα τα έθαβε στο υπόγειο στο σπίτι του. Αυτός λοιπόν ήταν ο Gacy ή μήπως όχι;
 
taagoria2088
 
   Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος μπαίνει στ’ άδυτα του μυαλού ενός serial killer. Αφού έχει κατηγορηθεί κι έχει καταδικαστεί, αποφασίζει ο συγγραφέας να μας δείξει την αθέατη πλευρά του – γιατί πάντα υπάρχει αυτή η πλευρά σ’ όλα τα αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ήρωάς μας λοιπόν μεγάλωσε σε μια οικογένεια που, όπως και στις περισσότερες, τα στερεότυπα έχουν κατακάτσει για τα καλά στην πολυθρόνα του σαλονιού – ξέρετε, εκεί απέναντι από την τηλεόραση. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρότυπα του καλού γιου, εκείνος έπρεπε να είναι καλός στο ποδόσφαιρο, να κάνει θραύση στο γυναικείο φύλο και φυσικά να παντρευτεί και να κάνει παιδιά που θα είναι κι αυτά πηγή περηφάνιας. Η προσμονή όλων αυτών των κατορθωμάτων έκανε το Gacy να γίνει το αντίθετο, δηλαδή απαράδεκτος στο ποδόσφαιρο και στις αντρικές συζητήσεις και ομοφυλόφιλος – όλα «λάθος» δηλαδή. Έκανε οικογένεια, χώρισε κι άρχισε να επιθυμεί αυτό που τόσα χρόνια έκρυβε. Η χρόνια καταπίεση αυτού του πόθου ίσως τον έφερε στο κατώφλι ενός λυσσασμένου πόθου, ενός εκδικητικού πόθου που τρέφεται με τον πόνο και τελικά το θάνατο. Ο εξευγενισμένος νεανικός πόθος προς το ίδιο φύλο τώρα έγινε μια μεσήλικη σεξουαλική παράνοια.

   Ο συγγραφέας, αντί για ένα καταγγελτικό έργο, προτίμησε να εμβαθύνει περισσότερο και να φτάσει στ’ ανθρώπινα πάθη και στο έναυσμά τους. Έτσι, στην παράσταση του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ο Gacy (Γιώργης Κοντοπόδης) ξεδιπλώνεται μπροστά μας, με όλη την ωμότητα και την αλήθεια του δικού του μυαλού. Ο μονόλογος που σίγουρα σε ταράζει, ειδικά στις εξομολογήσεις των βιασμών και των εγκλημάτων, σ’ έκανε εν τέλει να δεις κι ένα μέρος της ανθρώπινης φύσης. Εκείνο το κομμάτι που άλλοι το κρύβουν καλά και σε άλλους ξεφεύγει. Συνταρακτικός μονόλογος κι εξαιρετική σκηνοθεσία, που μαζί με τον έξυπνο φωτισμό και τη μουσική, συνέθεσαν το τέλειο σκηνικό αποφόρτισης και προβληματισμού του θεατή, όχι μόνο γι’ αυτά που βλέπει, αλλά και γι’ αυτά που σκέφτεται. Η εναλλαγή του φωτισμού κα της διάθεσης του Κοντοπόδη μας έκανε να βλέπουμε ένα μονόλογο από δύο και τρεις ηθοποιούς.

Στέλλα Κοκκινέλη

Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία - μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
John Gacy: ο Γιώργης Κοντοπόδης
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
 
taagoria2089
 
Ημέρα & ώρα παράστασης
Κάθε Πέμπτη στις 21.45
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
 
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Θέατρο Μπέλλος
Κέκροπος 1 ,Πλάκα
Τηλ.: 2103229889
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!