Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση υπέροχης παράστασης: Αγγέλα

 
   Μια υπέροχη παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Altera Pars. Η Αγγέλα φεύγει από το χωριό της, για να βρει δουλειά στην Αθήνα. Βρίσκεται υπηρέτρια σε μια οικογένεια… μια άλλη κοπέλα κατείχε τη θέση αυτή πριν. Η κοπέλα εκείνη έδωσε τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από κενό. Πολλά τα ερωτήματα, αλλά καμία υπηρέτρια δεν θέλει να μιλήσει για αυτό. Η Αγγέλα γνωρίζεται με τις υπόλοιπες «συναδέλφους» της πολυκατοικίας αυτής, μαθαίνει τις ιστορίες τους και προσπαθεί να αποκαλύψει το λόγο αυτοκτονίας της προκατόχου της. Όταν εμφανίζεται ο αδερφός της αδικοχαμένης κοπέλας, η μικρή Αγγέλα ερωτεύεται και κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον αγαπημένο της να μάθει την αλήθεια. Από μισόλογα μαθαίνει τι έχει συμβεί και ενημερώνει το Λάμπρο, αδερφό της κοπέλας. Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς ο ίδιος θα αναζητήσει εκδίκηση.
 
aggela182

   Μια Ελλάδα στη μεταπολεμική περίοδο, που ακόμα τελεί υπό εξαθλίωση. Γυναίκες με όνειρα, που γίνονται υπηρέτριες για να ζήσουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους από τα ψίχουλα των αφεντικών. Άνδρες που δεν τιμούν τα παντελόνια τους και καταφεύγουν σε διάφορα σχέδια εκμετάλλευσης αυτών των γυναικών, είτε για προσωπική τους διασκέδαση είτε για να βγάλουν εύκολο χρήμα. Μια κοινωνία που έχει πιάσει πάτο και προσπαθεί εικονικά να ορθοποδήσει, αφού η διαφθορά έχει τον κυρίαρχο λόγο. Μια Ελλάδα καταπονημένη και αδιάφορη για τους ανθρώπους της.

   Η «Αγγέλα» είναι μια δυνατή παράσταση που αντικατοπτρίζει τέλεια τα γενόμενα εκείνης της εποχής, αλλά έχει και πολλά σημεία διαχρονικότητας, καθώς πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Η διαφθορά έχει και τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η οικονομική εξαθλίωση συνεχίζει να υφίσταται. Το ποδοπάτημα του αδυνάτου από τον ισχυρό και η εκμετάλλευση όποιου είδους είναι καθημερινό φαινόμενο.

   Η «Αγγέλα» θα μπορούσε να συμβολίζει τον καθημερινό άνθρωπο που πασχίζει να επιβιώσει σε ένα σκληρό τόπο. Που ποδοπατούνται τα όνειρα και τα ιδανικά του. Ίσως και να το κάνει έμμεσα και με αριστοτεχνικό τρόπο, αφού μετά το τέλος της παράστασης βρίσκεσαι προβληματισμένος και σκεπτόμενος. Βρίσκεις πολλά σημεία αναφοράς της τότε εποχής με το τώρα αλλά και συνειδητοποιείς ότι σε κάποια σημεία ταυτίστηκες με την ηρωίδα.
 
aggela184

   Τα σκηνικά και τα κουστούμια έδιναν χωρίς υπερβολές την αίσθηση της εποχής. Σκηνή ήταν όμως όλο το θέατρο, καθώς το ξεκίνημα της παράστασης ήρθε από τα σκαλιά δίπλα στις θέσεις των θεατών. Ο θίασος «εκμεταλλεύτηκε» όλο το θέατρο και με τις απίστευτες ερμηνείες του μας άφησε άφωνους. Μας παρέσυρε τόσο ζεστά και μας μετέφερε με εξαιρετική ευκολία μέσα στο έργο. Εξαιρετική ήταν και η μουσική επένδυση, καθώς αναδείκνυε καίρια σημεία των σκηνών. Τα φώτα έδιναν μια κλειστοφοβική διάσταση στη παράσταση αντικατοπτρίζοντας τα συναισθήματα των ηρώων, αλλά και δίνοντας την πρέπουσα έμφαση λυρισμού.

   Η παράσταση ήταν τόσο γήινη και τόσο ζωντανή που ένοιωθες σαν περαστικός παρατηρητής. Βίωνες όλες τις εντάσεις, ζούσες όλη την ιστορία και ήσουν καθηλωμένος μέχρι το τέλος της. Αναζητούσες τη λύτρωση παρέα με τους ήρωες και ευχόσουν ο Λάμπρος και η Αγγέλα να έχουν happy end, όπως στα παραμύθια. Η ζωή όμως πάντα έχει άλλα σχέδια…

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
aggela185
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά: Altera Pars
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σάββας Πασχαλίδης
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Πρωτότυπη μουσική της παράστασης: Ελένη Λομβάρδου
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια Κίνησης:Ελβίρα Μπαρτζώκα
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Νάκος-Αγγελική Κοντού
Φωτογραφίες παράστασης: εργαστήρι φωτογραφίας"Φωτο-γραφές"
Promo video παράστασης: Τάκης Ποδαρόπουλος
Επικοινωνία/ PR: Le canard qui Parle/Άντα Κουγιά
 
Διανομή:
Αγγέλα: Αγγελική Κοντού
Στράτος: Πέτρος Νάκος
Λάμπρος: Παύλος Εμμανουηλίδης
Άννα: ΑργυρώΤσιρίτα
Γεωργία: Ειρήνη Τσιριγώτη
Φανή: Βέρα Μακρομαρίδου
Μένιος: Σπύρος Σιδέρης
Νέρα: Βαρβάρα Ντέσκα
Κα Παπά: Αργυρώ Τσιρίτα

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 34 10 011
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΕΝΑΡΞΗ: 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ: 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€ Κανονικό -12€ Φοιτητικό - 8€ (Ομαδικό/Άνεργοι/Α.Μ.Ε.Α)
 
Joomla Social by OrdaSoft!