Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αγάπης αγώνας άγονος

 
   Το έργο αυτό κατατάσσεται στις πρώιμες κωμωδίες του Σαίξπηρ, του 16ου αιώνα. Σύγχρονο με το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και το «Όνειρο Θερινής Νυκτός». Έργα ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως και του σημαντικότερου συγγραφέα που έγραψε στην αγγλική γλώσσα. Τόσο σημαντικού, που τον αποκαλούν εθνικό ποιητή της Αγγλίας. Τα έργα του είναι τα πιο πολυπαιγμένα.
 
agonos4011

   Το έργο φαίνεται ότι σχετίζεται μ’ ένα από τα πιο ‘’mainstream’’ και γραφικά θέματα όλων των εποχών – την αγάπη. Όμως η παρουσίαση αυτού του, για πολλούς αιώνες, άλυτου μυστηρίου και η οπτική γωνία του, σε κάνει να ξεφεύγεις από ένα γλυκανάλατο ερωτικό ρομάντζο. Το αγγλικό χιούμορ και τα κωμικά στοιχεία φτιάχνουν ένα τέλειο σκηνικό για να εξελιχθεί η ιστορία και να εμπλουτιστεί το κυρίως θέμα της αγάπης.

   Βρισκόμαστε στο βασίλειο της ισπανικής Ναβάρα, όπου ο Βασιλιάς Φερδινάνδος και οι ακόλουθοί του Μπερόουν, Ντυμέν και Λονγκαβίλ, αποφασίζουν να σταματήσουν τις ασυδοσίες και παίρνουν όρκο ν’ αφιερωθούν μόνο στη μελέτη για τρία χρόνια. Φυσικά αυτό θα ισχύσει για όλους τους κατοίκους της Ναβάρα. Στη συμφωνία αυτή για πιο ενάρετη ζωή φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η αποφυγή κάθε είδους ερωτικής περιπτύξεως. Όλα αυτά μέχρι που θυμούνται την επικείμενη επίσκεψη της Γαλλίδας πριγκίπισσας και τη γυναικεία συνοδεία της, Ροζαλίνα, Μαρία και Κατερίνα κι εκεί κάπως η αυστηρότητά τους κάμθηκε. Για ν’ αποτραπεί κάθε πειρασμός, θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στο δάσος. Όμως τελικά, ο έρωτας χτυπάει και τους τρεις και παραβαίνουν τον όρκο τους. Η πριγκίπισσα και οι ακόλουθες, για να σιγουρευτούν για τα συναισθήματα των αντρών, προτείνουν να τις περιμένουν ένα χρόνο. Θα κρατήσει όμως η αγάπη τους; Θα το εξακριβώσετε στο θέατρο Δεκατέσσερα.
 
agonos4013
   Ο Λύσανδρος Σπετσιέρης και η ομάδα του μας πήραν μαζί τους στο ταξίδι τους που κράτησε δύο ώρες σχεδόν… που πέρασαν σαν νεράκι! Μια παράσταση που η ευρηματική σκηνοθεσία και η απίστευτη κινησιολογία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το έξυπνο οπτικοακουστικό υλικό σε καθηλώνει και σίγουρα ερεθίζει τη φαντασία σου με τα μηνύματα και τα σύμβολα της. Εξαίσιος θίασος, που ανταποκρίθηκε πλήρως στο κινησιολογικό και σκηνοθετικό βάθρο που τοποθετήθηκε η παράσταση. Χαρακτήρες με όλη την αίγλη του αγγλικού θεάτρου ερμηνευτικά, ανατρέποντάς το ενδυματολογικά. Παιχνίδι του μυαλού που σ’ έκανε να το παρακολουθείς με περισσότερη προσοχή. Ιδέες που έγιναν πραγματικότητα από τους ηθοποιούς, κάνοντας έναν χιλιοπαιγμένο Σαίξπηρ φρέσκο. Οι κωμικοί χαρακτήρες και τα κωμικά στοιχεία σίγουρα μας δημιούργησαν με το δικό τους τρόπο το ερωτικό και ονειρικό περιβάλλον, αλλά και την επιθυμία που με αντιστίξεις φαίνεται πιο έντονη.

Στέλλα Κοκκινέλη
 
agonos4014
Συντελεστές
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Εικαστική Επιμέλεια: Λύσανδρος Σπετσιέρης
Σχεδιασμός Ψηφιακού Χώρου: Ερατώ Τζαβάρα
Διδασκαλία Κίνησης και Χορογραφίας: Βάσια Βαλκανιώτη
Καλλιτεχνικός συνεργάτης για τον ήχο: Δημήτρης Κανάκης
Δημιουργία teaser: Ερατώ Τζαβάρα
Δημιουργία αφίσας: Σεραφίνα Σιδέρη
Ειδικές Κατασκευές: Στέφανος Λόλος
Διδασκαλία της τέχνης του ξυλοπόδαρου: Φάνης Κατέχος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλια Ζαχαριουδάκη
Μουσική: Antonio Lucio Vivaldi
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Ιακωβίδη, Μάρθα Κοσκινά
Φωτογραφίες: Φαίδρα Χατζηκωνσταντή

Παίζουν:
Νατάσσα Αραμπατζή
Γιώργος Γκολφινόπουλος
Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος
Σπέρη Κανατά
Δημήτρης Καπαμάς
Φάνης Κατέχος
Μαρίνα Κριεμπάρδη
Τέτη Λουράκη
Ηλιάνα Μπαφέρου
Κωνσταντίνος Μυλωνάς
Θανάσης Νικολακόπουλος
Άννα Παπαδάκη
Βαγγέλης Στρατηγάκος
Και οι μικρές Κορίνα Ζαχάρα και Κατερίνα Λογαρίδη

Θέατρο Δεκατέσσερα ( Καλλιρόης 10, Αθήνα) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, κάθε Σάββατο στις 18:00

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο 12€, ΑΜΕΑ – ανέργων 10€
*Δεκτές γίνονται ατέλειες ηθοποιών με την επίδειξη ανανεωμένης κάρτας από το Σ.Ε.Η.

Προπώληση
viva.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!