Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Αγαπημένο μου εγώ

 
   Παρασκευή βράδυ και βρέθηκα στο θέατρο Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη. Η παράσταση που παρακολούθησα ήταν το «Αγαπημένο μου εγώ» του Αλέξανδρου Βαλκανά, σε σκηνοθεσία Νίκου Αμουντζά.
 
agapimeno2044

   Ομολογώ ότι βρέθηκα μπροστά σε μια αξιόλογη προσπάθεια όλων των συντελεστών. Οι ηθοποιοί μας παρουσιάζουν με περίτεχνο τρόπο διαφορετικές ιστορίες κάθε φορά, με έντονους χαρακτήρες και διαλόγους. Κάθε ιστορία έχει απώτερο σκοπό να μας δώσει να καταλάβουμε πως όταν ασχολείσαι αποκλειστικά με το πώς θα ικανοποιήσεις το μεγάλο σου ΕΓΩ, η κατάληξη είναι τραγική. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας προτρέπουν να σκεφτούμε πώς θα ήταν ο κόσμος μας, αν δεν μας ενδιέφερε μόνο ο εαυτός μας.

   Μια κωμική παράσταση που αν την παρακολουθήσετε θα περάσετε ευχάριστα. Κάντε μια βόλτα από το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη και είμαι σίγουρη ότι θα φύγετε και θα έχετε σκεφτεί πολλά.

Κατερίνα Σωπύλη-Κονίτσα
 
agapimeno2056
Αντί για επίλογο: Κάποτε μου είπαν μια ιστορία. Κάποιος χτυπούσε μανιασμένα την πόρτα του Παραδείσου. Όταν άκουσε τη φωνή «Ποιος είναι;» απάντησε «Εγώ»! Δεν άκουσε τίποτα. Κάποιος βγήκε από το πουθενά. «Πήγαινε, σκέψου και ξαναγύρνα». Πέρασε καιρός. Ο κάποιος ξαναγύρισε. Χτύπησε την πόρτα. Σταθερά. Η φωνή επανήλθε. «Ποιος είναι»; Ο κάποιος μίλησε καθαρά. «Εσύ»! Η πόρτα άνοιξε μετά από λίγα δευτερόλεπτα…

Δέκα ιστορίες θα παρακολουθήσετε. Δέκα ιστορίες δοσμένες με τρόπο που δεν θα σας κάνει να απορήσετε. Τέσσερις ηθοποιοί θα σας κάνουν να ταξιδέψετε. Δεν θα ήθελα να εστιάσω στον καθένα ξεχωριστά. Δεν γίνεται. Είναι ομάδα αυτοί οι τέσσερις. Είναι ένα πράγμα! Είναι οι αφηγήσεις μέσα από τις ερμηνείες, διάλογοι που σπάνε κόκαλα, κατ’ εντολή της γλώσσας. Άριστα μοτίβα επικοινωνίας, συνεννόησης και ατάκας στην ατάκα, αψεγάδιαστα βήματα ύφους και ήθους και ένα αποτέλεσμα τόσο ηχηρό όσο και ανεπαίσθητο. Μου αρκεί που γέλασα, μου αρκεί περισσότερο που προβληματίστηκα. Που ήθελα να πάρω τηλέφωνο και να πω «Ξέρεις, θα πρέπει να μιλήσουμε. Όχι τώρα όμως. Να δούμε μια παράσταση μαζί και μετά να σφίξουμε ένα κρασί και να πούμε πέντε κουβέντες». Όχι όμως για το αγαπημένο μας εγώ. Για τα εγώ του κόσμου θα είναι καλό να μιλήσετε. Το γέλιο είναι εκείνο που κατευθύνει τη σκέψη. Η συγκίνηση είναι αυτή που θα κατευθύνει τα υπόλοιπα.
 
agapimeno2058

Διάβασα ξανά το δελτίο Τύπου. Άνθρωποι που μιλούν, που κυρίως μιλούν. Για να ακουστούν. Χωρίς ανταπόκριση όμως. Δεν είναι έτσι. Το κοινό είδε, παρακολούθησε, εκφράστηκε μέσα από το χειροκρότημα. Κι αν το χειροκρότημα δεν είναι ανταπόκριση… πέρα από τροφή… τότε ποιο είναι; Θα έλεγα πως πρέπουν πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους που φρόντισαν να μας δώσουν αυτή την παράσταση. Μας έκαναν να ξεχαστούμε. Κι αυτό το τελευταίο το αποζητάμε πολλά χρόνια τώρα.

Κώστας Κούλης
 
Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενα: Αλέξανδρος Βαλκανάς
Σκηνοθεσία: Νίκος Αμουντζάς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Τσακανάκης, Μάνια Διαγούπη, Λαμπρινή Αγιαννίτου, Παναγιώτης Τυροπάνης
Μουσική: Anastazios
Κοστούμια- κοσμήματα: Ανθή Ζάχου
Σκηνική επιμέλεια- κομμώσεις: Elisavet Rammires
Μακιγιάζ: Ξένια Δασκαλάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Γαλάνης
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
 
agapimeno2060
 
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Ημέρα & Ώρα παράστασης
Κάθε Παρασκευή στις 21.00
 
Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό: 12 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-ΑΜΕΑ-θεατές άνω των 65 ετών): 8 ευρώ
Ατέλειες ηθοποιών: 5 ευρώ
 
Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων
Tηλ. θεάτρου: 210 92 22 300
 
 
 
Με την αιγίδα της ΕΝΠΑΝ - Ενώσεις Πολιτισμού & Ανάπτυξης
 
«Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη»
Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 (έξω από το μετρό Ακρόπολης)
Τηλ.: 210 92 22 300
Joomla Social by OrdaSoft!