= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: 100 λέξεις για το χιόνι
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: 100 λέξεις για το χιόνι

 
   Το έργο αυτό μιλάει για την ιστορία μιας έφηβης, της Ρόρυ και του μπαμπά της. Πρόκειται για έναν καθηγητή γεωγραφίας και εξερευνητή, ο οποίος είχε ένα όνειρο. Να ταξιδέψει στο Βόρειο Πόλο μαζί με τη Ρόρυ. Δεν πρόλαβε όμως γιατί πέθανε. Η Ρόρυ, στενοχωρημένη και νευριασμένη, ως έφηβη, με τη διαδικασία της κηδείας, παίρνει τη στάχτη του πατέρα της και πηγαίνει στο γραφείο του. Εκεί μας ανοίγεται o μαγευτικός κόσμος ενός εξερευνητή. Σημειώσεις, βιβλία, χάρτες και σχέδια ταξιδιού κάνουν τη Ρόρυ να πάρει μια απόφαση. Να ταξιδέψει με τις στάχτες του πατέρα της στο Βόρειο Πόλο, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος να πάνε. Μαζεύει λοιπόν λίγα πράγματα σ’ ένα σακίδιο και αναχωρεί μαζί με τις σημειώσεις και τον πατέρα της. Φτάνει στη Νορβηγία, όπου συναντά μια παρέα παιδιών που την καλεί σ’ ένα πάρτι. Η Ρόρυ δεν χάνει ευκαιρία και πηγαίνει. Δεν φοβάται για τίποτα γιατί έχει τον πατέρα της μαζί κι έναν σκοπό. Απογοητευμένη από ένα αγόρι εκεί, αποφασίζει να συνεχίσει το ταξίδι της. Συναντά μια κυρία που την παίρνει μαζί σ’ ένα μαγευτικό μέρος, όπου θα μπορούσε να δει αρκούδες. Ήταν άλλωστε κάτι που ήθελε να δει κι εκείνη και ο πατέρας της. Αυτή η κυρία καταλαβαίνει ότι η Ρόρυ το έχει σκάσει από την οικογένειά της και καλεί τη μητέρα της, η οποία έρχεται κι εκείνη στη Νορβηγία να τη βρει. Μια φορτισμένη σκηνή καταλήγει σ’ ένα αεροπλάνο πάνω από το Βόρειο Πόλο. Εκεί ξέρουν και οι δυο ότι είναι το καλύτερο μέρος ν’ αφήσουν τον μπαμπά. Εκεί που πάντα ήθελε να πάει.
 
ekatolekseis1923 
   Το ταξίδι της Ρόρυ είναι ένα ταξίδι ενηλικίωσης και επαναπροσδιορισμού, αλλά κι ένα τρυφερό μάθημα ζωής. Της ζωής που φεύγει και της ζωής που μένει. Αναζητώντας το βορειότερο σημείο του πλανήτη, εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, μόνο πάγος, η Ρόρυ θα κατανοήσει πολλά για τον εαυτό της, τον κόσμο και την εποχή μας και θα μας αποκαλύψει πως ένα παγωμένο τοπίο μπορεί να μας μάθει πολλά περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε. Με αφοπλιστική αμεσότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ, το έργο αυτό είναι μια μεγάλη γιορτή της φύσης, της φιλίας, του έρωτα και της αγάπης.

   Η Ιωάννα Τζίκα που ερμηνεύει τη Ρόρυ σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή. Δεν σκέφτεσαι ότι πρόκειται για παράσταση που παίζει κάποιον ρόλο. Πιστεύεις ότι είναι η έφηβη Ρόρυ. Ο εκπληκτικός μονόλογος της Hennessy απογειώνεται από την ηθοποιό με μοναδικό τρόπο. Η αμεσότητα, η καθαρότητα και η ειλικρίνεια στο παίξιμό της είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Η σκηνοθεσία βοηθάει ώστε να μην χάσεις τίποτα από την υποκριτική δεινότητα της Ιωάννας Τζίκα. Απίστευτες κορυφώσεις που ανατριχιάζουν και τον πιο δύσκολο θεατή. Εξαιρετική!
 
ekatolekseis1924

   Το έργο της Tatty Hennessy βραβεύτηκε μεταξύ 1136 συμμετοχών στο φεστιβάλ “Heretic Voices”, για νέα έργα σε μορφή μονολόγου, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Arcola Theatre στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τους mammals, στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival 2018.

Στέλλα Κοκκινέλη

Συντελεστές
Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Σκηνικά – Κοστούμια: Mammals
Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης
Ηχητικό τοπίο: Τάσος Καραδέδος
Φωτογραφίες: Γιώτα Παντελίδου
Video trailer: Παντελής Αναστασιάδης
Παραγωγή: Mammals
Παίζει η ηθοποιός: Ιωάννα Τζίκα
 
ekatolekseis1922
Θέατρο Επί Κολωνώ( Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός)
Ημέρες και ώρες: Παρασκευή 21:30
Τιμές: 12, 10€
Τηλέφωνο: 2105138067
Joomla Social by OrdaSoft!