Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο ΑΛΜΑ - Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω

 
   Πώς πιστεύετε πως θα ήταν η ζωή και η συγκατοίκηση βεβαίως βεβαίως ανάμεσα σε έναν τυφλό, έναν μουγγό και έναν κουφό; Θα μπορούσαν να συνεννοηθούν; Θα μπορούσαν αν συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη; Και όμως θα μπορούσαν. Γιατί συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, όχι πάντα βέβαια και εκεί είναι και όλο το κωμικοτραγικό της κατάστασης.

   Οι τρείς φίλοι ερωτεύονται, για κακή τους τύχη την ίδια κοπέλα. Όταν λοιπόν εκείνη καταφτάνει στο σπίτι τους, μετά από πρόσκληση του τυφλού, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα τρία κοκόρια, εε, φίλοι, ήθελα να πω, θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την εύνοια της αξιολάτρευτης κοπέλας. Θα γίνουν αυτό που ονειρεύονται, μόνο και μόνο για να την κερδίσουν. Ο κουφός θα γίνει μεγάλος ποιητής, ο τυφλός θα γίνει μοντέλο (ιδέα δεν έχω πώς τα κατάφερε στις πασαρέλες, αλλά εκεί δεν υπάρχουν συνήθως εμπόδια) και ο κουφός γίνεται μεγάλος σεφ.
 
denakouo2114

   Όλα για τα μάτια της γλυκιάς ύπαρξης που έχει μπει στις καρδιές τους και ζητούν από εκείνη την αγάπη της και την επιβεβαίωση. Φυσικά όμως και κανόνιζαν χωρίς τον ξενοδόχο και παρόλα τα ευτράπελα που γίνονται για να την διεκδικήσουν, εκείνη… Αυτός είναι ο σκελετός της παράστασης, η ιστορία του έργου. Όμως μετά το τρίτο κουδούνι ξεκινά η φαντασία, η απόδοση των ρόλων, η αστείρευτη ικανότητα των τριών ηθοποιών να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

   Είναι από τις παραστάσεις που φεύγεις με νέο στομάχι. Είναι από τις συγκυρίες που δεν το ευχαριστιέσαι μόνο εσύ αλλά και οι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή. Ένα κοινό μέτωπο καταπολέμησης της μουρτζουφλιάς, της ασχήμιας που ζούμε. Μια ιστορία που στόχο έχει να μας ανοίξει τα μάτια. Δεν χρειαζόμαστε έναν έρωτα, μια αιτία, για να κάνουμε αληθινά τα όνειρά μας. Επιμονή χρειάζεται και δουλειά.

   Ο Σπύρος Πούλης, ο κουφός της παρέας, ήταν το ζιζάνιο της παράστασης. Έβαζε συνεχώς τους συναδέλφους του σε πειρασμό. Ήταν σαν ένα στοίχημα επί σκηνής. Θα μείνετε σοβαροί και στους ρόλους σας ή θα ξεσπάσετε και εσείς οι ίδιοι στα γέλια; Νομίζω ότι το κέρδισε το στοίχημα, καθώς το ταπεραμέντο του έδινε και έπαιρνε. Μας γονάτισε από τα γέλια. Ο Σπύρος Σπαντίδας, ο τυφλός της παράστασης, ο γόης της παρέας των τριών, είχε το πιο δύσκολο task. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε και ήταν τόσο δοσμένος στον ρόλο. Υπήρξαν στιγμές που όχι μόνο πιστέψαμε ότι δεν έβλεπε, αλλά και συμπονέσαμε την κατάστασή του. Ο μουγγός της παρέας, ο Σταύρος Νικολαΐδης, ο ρομαντικός ποιητής, ήταν πάνω στο στοιχείο του. Οι ατάκες του αλλά και οι εκφράσεις έδιναν λαβή για περισσότερο γέλιο. Η γλυκιά ύπαρξη, η Ευγενία Τσαούση, το μήλο της έριδος για τους τρείς φίλους, αγκάλιασε τον ρόλο και τον έκανε δικό της. Πολύ όμορφη και γήινη προσέγγιση.
 
denakouo2115

   Μπορεί ο Σπύρος Πούλης να νίκησε σε αυτή τη «κόντρα», αλλά δεν πιστεύω ότι οι άλλοι δύο θα μείνουν με «δεμένα» τα χέρια. Η παράσταση είναι ένας ζωντανός οργανισμός, εξελίσσεται συνεχώς και έχω την αίσθηση ότι αυτή η τριάδα έχει βάλει σκοπό να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις.

Έπεται συνέχεια φίλοι! Η μάχη ίσως κριθεί και στα πέναλτι…
Μαίρη Ζαρακοβίτη

Τι είδε ου Κούστας: την έχω δει την παράσταση ξανά στο παρελθόν. Παίζεται εδώ και χρόνια, έχει περάσει από διάφορες διανομές, με τους δύο Σπύρους να παραμένουν και την υπόλοιπη ομάδα να ανανεώνεται. Έχω γελάσει κάθε φορά τόσο δυνατά που είναι πιθανό να έχω παρεξηγηθεί. Κάτι που πολύ λίγο με απασχόλησε, κάθε φορά. Δεν είναι δυνατόν να κρατηθείς, δεν είναι δυνατόν να μην αφεθείς. Ο Σπύρος Πούλης έχει μεν τον πιο αβανταδόρικο ρόλο, είναι όμως ασταμάτητος. Δεν είναι μόνο το κείμενο. Εδώ έχουμε να κάνουμε και με τρελό αυτοσχεδιασμό και βάζω στοίχημα πως οι υπόλοιποι ηθοποιοί τον πιέζουν να είναι έτσι κάθε φορά. Να κάνει τα δικά του. Μάλλον έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της ομάδας εδώ. Όλοι παίζουμε για τη νίκη. There is no I in team και πάμε για πρωτάθλημα. Θα πάω να το ξαναδώ! Γκρινιάζω βέβαια που η μάσκα δεν με αφήνει να εκφραστώ όπως θέλω, αλλά είναι αναγκαία η ρημάδα. Πολλά ευχαριστώ στο προσωπικό του θεάτρου ΑΛΜΑ για την υπομονή του. Και να αναρωτηθώ δυνατά… Ο σκαναριτζής είναι το επάγγελμα του μέλλοντος;

Κώστας Κούλης

Ταυτότητα παράστασης
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης
και η Ευγενία Τσαούση

Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης
Σκηνογράφος : Νατάσσα Παπαστεργίου
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
 
denakouo2117

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ
Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17 , Αθήνα.
Μετρό: στάση Μεταξουργείου
Τηλέφωνο : 210 5220100
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΤΕΤΑΡΤΗ : 19:00
ΠΕΜΠΤΗ: 21:15
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 21:15
ΣΑΒΒΑΤΟ: 18:30 & 21:15
ΚΥΡΙΑΚΗ : 19 :00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’ Χωρίς διάλειμμα
 
Joomla Social by OrdaSoft!