Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες''

 
 leventes670
 
   Τι έχει η τηλεόραση; Μούφες, μουφιές και μουφία; Καλά, δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο… Πάμε να δούμε κάνα σοβαρό σήριαλ στο θέατρο; Νομίζω πως παίζει το πρώτο επεισόδιο των «Ακαταμάχητων Λεβεντών»… Φύγαμε; ΦΥΓΑΜΕ!

   Η τριπλέτα είναι θανατηφόρα. Η Ατσάλινη Πεταλούδα, ο Μπλε Κορμοράνος και το Αγέρωχο Πάντα πάντα θα μάχονται για το καλό του καλού. Είναι τέλεια καταρτισμένοι, είναι τέλεια εκπαιδευμένοι, είναι πανέξυπνοι και πολυμήχανοι… μμμ, περίπου δηλαδή. Κάνουν και ματσόλες, φροντίζουν όμως να τις καλύπτουν με καλές πράξεις. Αυτή τη φορά έρχονται αντιμέτωποι με την υπέρτατη πρόκληση. Ο μέγιστος κακός και αντίπαλός τους θέλει να βρωμίσει την πόλη στην οποία «περιπολούν», το υπέρ-όχου Μπόχαμ Σίτυ. Η φόρμουλα είναι κάπου στον εξακοσιοστό όροφο, φρουρούμενη από ρομπότ, ανθρώπινες ντουλάπες και βιονικά σκυλιά. Η ομάδα όμως δεν μασεί. Οι τρεις φοβεροί και τρομεροί πρακτορέοι συντάσσονται και ανασυντάσσονται και εφορμούν για να σώσουν τον κόσμο, έτσι όπως δεν τον ξέρουμε.
 
leventes667
   Θυμάστε τις σειρές που βλέπαμε στο χαζοκούτι παλιά, όταν άξιζε τον κόπο να παρακολουθούμε; Φανταστείτε λοιπόν μια τέτοια σειρά να ανθίζει μπροστά στα μάτια σας, ζωντανή σε μια θεατρική σκηνή. Οι τρεις ηθοποιοί/περφόρμερ τα δίνουν όλα για εξήντα λεπτά, χρησιμοποιώντας κάθε μύα στο κορμί τους και κάθε δυνατό τρόπο επικοινωνίας με το κοινό. «Παίζουν» λίγες λέξεις στο θέαμα, το 99% είναι κίνηση και χιούμορ και, πιστέψτε με, φτάνουν και περισσεύουν για να κατανοήσεις και να γελάσεις. Το στήσιμο θυμίζει έντονα παρωδία σε σειρές δράσης και μάλιστα το θεοπάλαβο τρίο έχει και “break” για διαφημίσεις, στις οποίες εμφανίζεται να προωθεί το merchandise της σειράς!

   Δεν είχα ιδέα για το τι θα παρακολουθήσω και ομολογώ ότι στα πρώτα λεπτά είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. «Δεν είναι δυνατό, τούτοι εδώ μιλάνε με τα μάτια και τα χεροπόδαρά τους»! Αρωγός σε όλο αυτό το εγχείρημα η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Τσέκου, η οποία μας ξετρέλανε! Πραγματικά υπέροχη και λίγα λέω. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί τέτοια έμπνευση. Όσο για τα τρία παιδιά που παίζουν… Εκεί κι αν περιττεύουν οι παρλάτες. Οι τόνοι ιδρώτα που βγάζουν οι ηθοποιοί τα λένε όλα. Και αν νομίζετε ότι υπερβάλω, ελάτε μια βόλτα κατά δώθε και δοκιμάστε να κάνετε ό,τι κάνουν, έστω και για ένα λεπτό.
 
leventes669
   Κέφι, άφθονο κέφι λοιπόν και τρελός ενθουσιασμός. Κουβεντιάσαμε μετά την παράσταση μαζί τους και μόνο θετικές εικόνες αποκομίσαμε, εικόνες που θα δείτε παρέα μας στη συνέντευξη που ακολουθεί οσονούπω. Ευχόμαστε πολλή και καλή επιτυχία και αδημονούμε από τώρα για το «Μέρος Β»! Και κάτι τελευταίο. Στην παράσταση να πάτε με τα παιδιά σας, με τα ανίψια σας, με παιδιά γενικότερα. Όχι απλά θα τη λατρέψουν… Όχι απλά θα μιλάνε μόνο γι αυτή… Θα σας φάνε να τα ξαναπάτε. Αν και – μεταξύ μας – θα τρώγεστε από μόνοι σας για το πότε θα επισκεφτείτε και πάλι το «Επί κολωνώ», το οποίο μάλιστα είναι ένας υπέροχος χώρος, ό,τι πρέπει για να συνδυάσετε την ευδαιμονία μιας όμορφης παράστασης και ενός χαλαρού – όχι κατ’ ανάγκη – βραδιού. Η επιλογή είναι δικ… εεεεε, της ομάδας επίPlay.
 
Κώστας Κούλης
 
Ααααμμμ… Πώς μπορώ να γίνω κι εγώ μέλος της ομάδας είπαμε;
 
leventes668
 

Θεατρικές Παραστάσεις