= Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Μια άλλη κίνηση''
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Μια άλλη κίνηση''

 
   Το "Μια άλλη κίνηση" είναι ένα έργο της Σάσας Νάτση, το οποίο κατά τα λεγόμενα της, αναφέρεται στην προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων να διαπραγματευτούν την μοναξιά τους, την έλλειψη επικοινωνίας, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους -ίσως- με μια άλλη κίνηση.
 
   Αυτή ακριβώς η άλλη κίνηση δόθηκε τελικά από την ομάδα χορού Vis Motrix σε σκηνοθεσία του Κώστα Γεράρδου, ο οποίος συνδυάζοντας διάφορα σύγχρονα μέσα κατόρθωσε να διατηρήσει το "ανοιχτό" κείμενο της συγγραφέως και να μετατρέψει μια χοροθεατρική παράσταση σε ένα απολαυστικό ψυχεδελικό παραμύθι.
 
MiaAllhKin   Από τη στιγμή που το όνειρο και τα πλάσματά του μπουν στη ζωή και γίνουν κόσμος υπαρκτός, τότε όλα αποκτούν μουσική διάσταση και ποιητική προοπτική. Ακόμη και το έργο. Το σκοινί αποκτά άλλες αρετές, από υψιπετές – αετός – ή υποχθόνιο – αγχόνη – γίνεται γήινο άθυρμα, ένα παιχνίδι στα άδολα χέρια κοριτσιών και αγοριών. Αυτό που στο βίο είναι το ζητούμενο. Όλα να ανεβαίνουν στο επίπεδο του παιχνιδιού και το άτομο να επιστρέψει στο λησμονημένο παιδί, γράφει ο Στάθης Χατζηιωαννίδης.
 
   Μια προσέγγιση που εκ πρώτης όψεως δεν βγάζει κάποια νόημα, αφού όμως δεις την παράσταση, αντιλαμβάνεσαι ότι με λίγα λόγια τα έχει "πει" όλα. Το κείμενο του έργου είναι άλλωστε καθαρά ποιητικό, σε καμία περίπτωση όμως επιτηδευμένο, λέξεις καθημερινές παίρνουν άλλη υφή χορεύοντας και αυτές στον χώρο.
 
   Η υπόθεση του έργου είναι υποτυπώδης και η όλη πλοκή έχει να κάνει με έναν αφαιρετικό κεντρικό ήρωα, έναν άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει σε έναν παράλληλο κόσμο, τον κόσμο της φαντασίας του. Μέσα ουσιαστικά από τα μάτια αυτού του αφανούς ήρωα, παρακολουθούμε παράδοξα απόμακρες σκηνές που φλερτάρουν αλληγορικά με την εσωτερική δίνη της ψυχοσύνθεσης του σύγχρονου ανθρώπου.
 
MiaAllhKin2   Η κίνηση όλων των ηθοποιών δεν υστερεί πουθενά, είναι άψογη, καθαρά φυσική. Η προτότυπη μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου, με έντονο το στοιχείο της επανάληψης, είναι ότι ακριβώς έπρεπε για αυτην την παράσταση. Δένει άρρηκτα με το γενικό ύφος. Το εικονικό περιβάλλον, όλες οι εικόνες που εμφανίζονται σε πανί στο βάθος της σκηνής, δίνουν άλλο επίπεδο στο γενικό αποτέλεσμα! Τέλος, όσον αφορά τα φώτα, που κατά κύριο λόγο εναλλάσσουν το λευκό τοπίο με μαύρο, αποδεικνύονται λυτρωτικά και παντρεύουν όλα τα παραπάνω στοιχεία με μαεστρία, δημιουργώντας ένα περίτεχνο πρίσμα που κυριολεκτικά σε "χαζεύει".
 
   Γενικώς είναι δύσκολο να αποσυνθέσεις στο μυαλό σου και να κρίνεις απομονωμένα τα μέρη της παράστασης και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί, αφού το αποτέλεσμα, παρά το χάοτικο της σύλληψης, καταλήγει πυκνό και ενιαίο.
 
   Ένα χορόδραμα μπολιασμένο με LSD αισθητική, που αξίζει να δείτε!
 
Γιάννης Τσιαβός
 
Συντελεστές
Κείμενο: Σάσα Νάτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Λέα Κούση
Video Mapping: Στάθης Μήτσιος
Φωνητική: Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: ‘Ελενα Τζανάβαλου
Διανομή: Γκιούρα Ελένη, Θεοδωρακόπουλος Λάζαρος, Κέη Πέπη, Ορτετζάτος Νίκος, Παπαγεωργίου Κατερίνα, Παπαδόπουλος Γρηγόρης, Πίττας Στέφανος, Ροϊλός Αναστάσης

Ημέρες & ώρες Παραστάσεων
Τετάρτη-Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
Τιμές εισητηρίων: Κανονικό 10€, Φοιτητικό-Ανέργων: 5€
*30/10-17/11, Θέατρο Αυλαία

Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις