Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Το Μεγάλο Ταξίδι Του Μικρού Κοριού Κορνήλιου

Μουσικό προαύλιο Badminton
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

   aparastasi part 2 166Έχοντας παρουσιάσει στο Noizy τη δημιουργό της παράστασης Βάσια Παρασκευοπούλου και έχοντας δείξει με λεπτομέρειες την ιστορία, τις απόψεις της σκηνοθέτιδας και το γενικότερο συμβολισμό, δεν θα ήταν δυνατό να μην πάμε μια βόλτα μέχρι το Badminton κείνο το Κυριακάτικο απόγευμα… Το θέαμα παιδιών να παίζουν είναι τροφή για την ψυχή, ενώ η έκφραση στα πρόσωπα των περήφανων χαζό-μαμαδο-μπαμπάδων δεν εξαργυρώνεται με τίποτα! Μια χάζευα τους πιτσιρικάδες να τρέχουν πάνω κάτω και να φωνάζουν μέσα στην καλή χαρά και μια κοιτούσα προς τη σκηνή. Η μουσική ήταν ταμάμ με το σκηνικό και τις εικόνες εκείνης της στιγμής… Το καλύτερό μας δηλαδή.

   Γύρω στις εξίμισι ξεκίνησε η παράσταση. Ο Κορνήλιος, ένα γρύλος αθληταράς, με τρελή έφεση στους σάλτους, δίνει μια νααααα και… μπαίνει σε τροχιά! Αφήνει πίσω του τη μεγάλη γαλάζια σφαίρα και «προσγειώνεται» στον πλανήτη Ιμιφλό… Ο οποίος πλανήτης Ιμιφλό είναι άγονος, άοσμος και άγευστος… Ο Κορνήλιος περνάει εκεί πολλά χρόνια και διαπιστώνει ότι οι κάτοικοι του πλανήτη αγαπούν τη Γη! Την αγαπούν τόσο πολύ μάλιστα που έχουν και μουσείο Γης! Όταν αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι του, τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Η Γη έχει καταστραφεί, οι γεύσεις είναι λέξεις ξεχασμένες και το φαγητό έχει αντικατασταθεί από ταμπλέτες… Ο Κορνήλιος μαθαίνει ό,τι χρειάζεται να μάθει – για το τι συμβαίνει στον πλανήτη – από ένα γρύλο και αποφασίσει να κάνει την επανάστασή του, παρέα με μια πασχαλίτσα… Θα τα καταφέρει άραγε; Εσείς τι λέτε;

   aparastasi part 2 216Οι ηθοποιοί το καταδιασκέδασαν, τους έβλεπα και το ‘βλεπα. Πρόζα, τραγούδι, ξανά πάλι τραγούδι… Τα πιτσιρίκια συμμετείχαν κατά διαστήματα, φωνάζοντας «Ναι, ναι!», όταν οι ηθοποιοί απευθύνονταν σε αυτά. Καταπληκτικός ο γρύλος, αβανταδόρικος ο ρόλος βέβαια, η ερμηνεία όμως ήταν φοβερή, καθώς και ο ρόλος της σερβιτόρας, γέλασα πολύ με το ύφος και τον τρόπο ομιλίας. Δεν είναι μόνο ότι η παράσταση περνάει το σημαντικότατο μήνυμα για τη φύση και την προστασία της, το έργο είναι γραμμένο με χιούμορ και ατάκες που βγάζουν γέλιο.

   Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί και κάποιοι συντελεστές κατεβαίνουν από τη σκηνή και μοιράζουν σπόρους στο κοινό. Έστω κι ένα να φυτέψεις κάτι καλό θα βγει, σωστά; Ευχαριστούμε πολύ τη Βάσια και την ομάδα της για το μαγικό απόγευμα και τους ευχόμαστε να ξανασαλτάρει ο Κορνήλιος σύντομα. Κάτι πήρε το αυτί μου ότι η παράσταση θα ανέβει και αλλού, ελπίζω να γίνει πολύ γρήγορα.

Κώστας Κούλης

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΜΙΚΡΟΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΕΣ
Κείμενο- Σκηνοθεσία: ΒΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
Μουσική : ΛΟΛΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικά – Κοστούμια : ΛΙΝΑ ΜΟΤΣΙΟΥ
Παίζουν οι ηθοποιοί :
ΧΡΙΣΤΕΛΑ ΓΚΙΖΕΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΙΑΚΗΣ
Μουσική παραγωγή :  ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΦΟΡΤΣΑΣ
Χορογραφίες : ΤΖΕΝΗ  ΑΡΓΥΡΙΟΥ
Επιμέλεια εικόνας : NERA GRAPHICS.COM
Ήχο-τεχνική φροντίδα : ΓΙΩΡΓΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ  
Φωνή αφηγητή : ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ για το cd της παράστασης
amikros kornilios 600 222230 51UX44

Θεατρικές Παραστάσεις