Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ένας Κόμης Στον Άδη-Bob Theatre Festival

"Ένας κόμης στον Άδη" από τη θεατρική ομάδα Cheek- bones
 Bob Theatre Festival 2012
 
   komisΈνα χρόνο μετά και το Bob Theatre Festival είναι εδώ, με ή χωρίς οικονομική κρίση... Ο θεσμός που άλλαξε τα δεδομένα στο νεανικό θέατρο και στη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνικών ομάδων, για άλλη μια χρονιά αντιμέτωπος με το φιλοθεάμων κοινό, αυτή τη φορά στον πολυχώρο Bios. Το "noizy.gr", αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται από τα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο θέατρο αναδημοσιεύει την παράσταση "Ένας κόμης στον Άδη", από την ομάδα Cheek-bones", η οποία παρουσιάστηκε στο περσινό Bob Theatre Festival κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

   Ποιο μπορεί να είναι το θέμα αυτής της παράστασης; Με τι μπορεί να διαπραγματεύεται; Αυτές ήταν οι πρώτες μου απορίες όταν άκουσα τον τίτλο «Ένας κόμης στον Άδη». Προσπάθησα να φανταστώ περίπου το τι θα παρακολουθούσα την επόμενη μισή ώρα πριν μπω στην αίθουσα της «Μικρής χώρας»! Όλα όμως μπήκαν σε μια σειρά με το τέλος της παράστασης, όπου δικαιολόγησα απόλυτα τον τίτλο αυτό!
 
   komis2Το κεντρικό μας πρόσωπο είναι ένας κόμης της Σκωτίας ονόματι Τσαρλς Κάσιους. Προέρχεται από μία αξιοσέβαστη οικογένεια, η οποία όμως λόγο της οικονομικής κρίσης βλέπει όλα τα πλούτη της να χάνονται. Οι γονείς του λοιπόν προκειμένου να σώσουν ό,τι προλαβαίνουν, αποφασίζουν να τον παντρέψουν με την πανάσχημη κόρη του μεγιστάνα της κονσέρβας. Ο Τσαρλς όμως μη μπορώντας να το αντέξει το σκάει παίρνοντας το πρώτο τρένο που βρήκε. Όταν όμως πάρει την απόφαση να επιστρέψει πίσω είναι αργά! Ένα λάθος θα τον οδηγήσει στο πιο παράξενο χωριό στην Σκωτία, το «Στοναδη». Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τους παράξενους κατοίκους του χωριού αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό!
 
   Απίστευτη είναι η στιγμή της αναπαράστασης των κατοίκων του χωριού, που προκαλεί άφθονο γέλιο με τις τρεις ηθοποιούς να αποκαλύπτουν την εκπληκτική τους παραστατικότητα! Ένας γρίφος όμως θα βασανίσει τον κόμη που αν δεν λυθεί θα μείνει για πάντα εκεί. Στην προσπάθεια του να λύσει τον γρίφο γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του. Μία κοπέλα απόλυτα φυσιολογική μέσα στην παραξενιά των υπόλοιπων στο χωριό που κρύβει ένα τεράστιο μυστικό που θα ανατρέψει τα πάντα στην ζωή του!
 
   komismainΜία ιστορία που περνάει πολλά βαθιά νοήματα για την αγάπη και την ζωή. Η πολύ ωραία όμως και ανάλαφρη παρουσίαση των γεγονότων και η εναλλαγή των ρόλων από την νέα ερασιτεχνική ομάδα «Cheek-bones»( Εύη Δόβελου, Ελένη Ευταξοπούλου και Αγγέλικα Σταυροπούλου), που εδώ και δυο περίπου χρόνια κερδίζουν τις εντυπώσεις στο Bob Τheatre Festival, προσφέρει άφθονο γέλιο μέσα σε μια ιστορία που έχει ως κυρίαρχο συναίσθημα, το αδιέξοδο.
 
   *Η παράσταση "Ένας Κόμης στον Άδη - Cheek-bones (50') παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Μαϊου, στο basement Bios, στις 19.30/ Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ
 
   Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο www.bios.gr/events/723/
 
Γιώργος Γκουγκούδης
komis1

Θεατρικές Παραστάσεις