Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες

“Αυτό που θέλουν οι γυναίκες”
του Ιάκωβου Μυλωνά
στο θέατρο Αθήναιον

   ngynaikes2Τί θέλει μία γυναίκα από έναν άντρα; Πώς βλέπει τη ζωή και τις σχέσεις; Τί σχέση έχει με τις άλλες γυναίκες και πώς τις βλέπει; Γιατί ο θεός έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις ο Ιάκωβος Μυλωνάς με το καινούριο του έργο, με πολύ κέφι, χιούμορ, μουσική και χορό.

   Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του παλαιότερου έργου του, “Πώς να έχετε έναν άντρα του χεριού σας”, μας προσφέρει μία πολύ κεφάτη παράσταση. Συναντάμε το Δημητράκη, Ιάκωβο Μυλωνά, και το Γιαννάκη, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που τους γνωρίσαμε στο προηγούμενο, βλέποντας τη ζωή και την εξέλιξη τους, από τη σκοπιά των γυναικών και τις σχέσεις του με αυτές. Αρχίζοντας από την προϊστορία, παρακολουθούμε την εξέλιξη των σχέσεων των δύο φύλλων, με βασικό άξονα τις γυναίκες και το τί θέλουν και ζητούν από τους άντρες. Από παιδικούς έρωτες και ώριμες σχέσεις μέχρι σχέση κόρης-πατέρα και άντρα-γυναίκας μέσα στο γάμο. Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις δύσκολες. Όμως καταφέρνει να βρει την άκρη και να μας κατατοπίσει επί του θέματος, με το δικό του τρόπο.

   Από την εισαγωγή, ο Ιάκωβος Μυλωνάς, μας προειδοποίησε για το τί θα ακολουθήσει. Δεν είναι ένα συνηθισμένο θεατρικό έργο. Είναι μία διαδραστική παράσταση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, “φανταστείτε ότι είμαστε όλοι μία παρέα, και απλά οι πιο ταλαντούχοι ανεβαίνουν στη σκηνή να μας διασκεδάσουν και να μας πουν τις εμπειρίες και τις καταστάσεις που βιώνουν”. Όσο προχωρούσε, καταλαβαίναμε καλύτερα τί εννοούσε. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κλίμα παρέας. Η συμμετοχή του κοινού απαραίτητη, αλλά και πολύ πρόθυμη. Σε όσους απευθύνθηκαν, είτε με ερωτήσεις, είτε με πειράγματα είτε ακόμα και για να πάρουν ενεργό ρόλο στην παράσταση, ανεβαίνοντας στη σκηνή, ήταν απόλυτα δεκτικοί και έδειξαν ότι το διασκέδαζαν πολύ. Οπότε όσοι την παρακολουθήσετε και τύχει να είστε σε πρώτες σειρές, να είστε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι ότι θα γίνετε κομμάτι της παράστασης, χωρίς όμως κάποια χυδαιότητα ή περίπτωση να προσβληθεί κάποιος.

   ngynaikes3Τα σκηνικά βασικά. Άδεια σκηνή σχεδόν, με ένα τραπέζι σπιτιού και ένα τραπέζι μπαρ. Τα απολύτως απαραίτητα. Είναι έτσι γραμμένο και εκτελεσμένο το συγκεκριμένο έργο, που κάτι παραπάνω σε σκηνικά θα ήταν υπερβολή. Τα εξαρτήματα και τα ρούχα που αλλάζουν πολλά, ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο. Οι ρόλοι πολλοί και οι τρεις ηθοποιοί, Χρύσα Ιωαννίδου, Κίττυ Μαργαρίτη και Κωνσταντίνα Τσιάπου, μοιράζονται τους γυναικείους ρόλους, αλλάζοντας ταχύτατα ρούχα και χαρακτήρες, έχοντας ο καθένας κάτι να προσθέσει, τόσο στα φιλοσοφικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν αλλά όσο και στο κέφι της παράστασης. Με πολλά κωμικά, πολλά θεατρικά και stand-up comedy στοιχεία, και πολύ χορό, η παράσταση δεν αφήνει στιγμή το θεατή να χάσει το ενδιαφέρον του. Καθημερινές καταστάσεις που συναντάει ο καθένας μας, από μία κωμική σκοπιά και με την απαραίτητη υπερβολή της σάτιρας. Η μουσική συμπληρώνει τις καταστάσεις που διαδραματίζονται επί σκηνής, και οι μικρές ιστορίες που διαδραματίζονται γίνονται έναυσμα για ένα ακόμα χορευτικό. Οι επιλογές των τραγουδιών ανάλογες των καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι ήρωες μας.

   Εμβόλιμη και συνυφασμένη με την παράσταση, παρακολουθούμε και μία μικρή επίδειξη μόδας, με τις τρεις ηθοποιούς να κάνουν πασαρέλα φορώντας τρία φορέματα του σχεδιαστή μόδας, Κωνσταντίνου Μητροβγένη, στολισμένα με στριπ από κόμικς.

   Μία παράσταση πολύ κεφάτη, με απλή και καθημερινή γλώσσα, που αναφέρεται και εξιστορεί συνηθισμένες καταστάσεις, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με το τί θέλουν οι γυναίκες από έναν άντρα, με έναν έξυπνο και κωμικό τρόπο. Μιάμιση ευχάριστη ώρα με πολύ χιούμορ, αισθησιασμό αλλά και αθωότητα, ρομαντισμό, και πολύ χορό και τραγούδι. Και φυσικά απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο φύλλων και στο βασικό ερώτημα της παράστασης.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

Συντελεστές:
Ιάκωβος Μυλωνάς: ηθοποιός, σκηνοθεσία, συγγραφή και μουσική επιμέλεια
Χρύσα Ιωαννίδου: ηθοποιός, επιμέλεια κίνησης
Δημήτρης Παπαδόπουλος: ηθοποιός
Κίττυ Μαργαρίτη: ηθοποιός, διδασκαλία τραγουδιών
Κωνσταντίνα Τσιάπου: ηθοποιός
Κωνσταντίνος Μητροβγένης: σχεδιασμός φορεμάτων πασαρέλας
ngynaikes4

Θεατρικές Παραστάσεις