Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Περί Ζώων

ΠΕΡΙ ΖΩΩΝ
Γέλινεκ Ελφρίντε

   perizoon1Στο θέατρο Κάρολος Κουν ανεβάζει ο Αλέξης Αλάτσης το θεατρικό έργο ΠΕΡΙ ΖΩΩΝ της αυστριακής συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ. Πρόκειται για μια παράσταση που θίγει την εκμετάλλευση της γυναικείας υπόστασης στα πλαίσια του σεξ, του εμπορίου λευκής σαρκός και τη χρηματική αξία ενός σώματος. Με ακραίες επιδείξεις και συνεχόμενες εναλλαγές στα σκηνικά, η Βίκυ Βολιώτη και επτά άνδρες σοκάρουν με θεατρικά ουρλιαχτά που πραγματεύονται  το σεξουαλικό κανιβαλισμό.

   Η Ελφρίντε Γέλινεκ, που τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2004, συνέγραψε το συγκεκριμένο θεατρικό έργο με αφορμή ένα ρεπορτάζ του βιεννέζικου περιοδικού Falter, στο οποίο ο δημοσιογράφος Florian Klenk αποκάλυπτε το σκάνδαλο του τράφικινγκ γυναικών από ένα γραφείο συνοδών πολυτελείας της Βιέννης. Οι γυναίκες αυτές, ανήλικες στην πλειοψηφία τους, προέρχονταν από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Λιθουανία, Εσθονία, Μολδαβία κ.α.). Στο ρεπορτάζ δημοσιεύονταν μέρος των πρωτοκόλλων παρακολούθησης της αστυνομίας με συνομιλίες μεταξύ προαγωγών και πελατών, οι οποίες μεταφέρουν τη σχετική ένταση και επάνω στο σανίδι.

   perizoon2Ο ρόλος της Βίκυς Βολιώτη, μια γυναίκα που οδηγήθηκε στην πορνεία από έρωτα, όσο αντιθετικό κι αν ακούγεται, εκπέμπει την απόγνωση ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη να αγαπηθεί από τον τύραννό της. Οι επτά άνδρες, σαν σύγχρονος χορός, τριγυρνούν στρατηγικά πάνω στη σκηνή, «ανανεώνοντας» έτσι την ατμόσφαιρα που όσο πλησιάζει το τέλος γίνεται ασφυκτική και άβολη.  

   Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση, να γνωρίζουν πως χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά τη διάρκειά της, κατά συνέπεια δεν συνίσταται σε άτομα που ενδεχομένως τη βρουν προσβλητική, αλλά και σε κοινό κάτω των 16 ετών.

Μετάφραση : Αλάτσης Κ. Αλέξης
Σκηνοθεσία : Αλάτσης Κ. Αλέξης
Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Γιώργος Καρκάς, Έκτορας Λιάτσος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κώστας Σιλβέστρος
Διάρκεια: 90 λεπτά
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό-ομάδες-σύλλογοι: 15 ευρώ
Νέοι κάτω των 25 ετών, άνεργοι (με κάρτα ανεργίας): 10 ευρώ
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Δευτέρα και Τρίτη 21.15
τηλ. ταμείου 210 3222464 & 210 3236732

Βασιλική Φατούρου

Θεατρικές Παραστάσεις