Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Η Σεξουαλική Ζωή Του Κυρίου Και Της Κυρίας Νικολαΐδη

«Η Σεξουαλική Ζωή Του Κυρίου Και Της Κυρίας Νικολαΐδη»
Θέατρο Εγνατία

   sexuallife4Απολαυστική και πραγματικά ψυχοθεραπευτική είναι η γαργαλιστική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου για τη «σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη», που παρουσιάζεται από την Παρασκευή 20 Απριλίου στο θέατρο Εγνατία. Με ένα ρεαλιστικό κείμενο για το διαφορετικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς ανδρών και γυναικών, με πολλές αλήθειες για τη φθορά που προκαλεί ο χρόνος στη μεταξύ τους σχέση και με πολύ αστείο τρόπο οι ηθοποιοί μοιράζονται τα προβλήματα τους με το ανυποψίαστο –αρχικά- κοινό.

   Ένας λαμπρός επιστήμονας (Γιάννης Ζουγανέλης), απόφοιτος του πανεπιστημίου της Πάδοβα, με πολλά χρόνια προσωπικής έρευνας και πλούσια εμπειρία είναι ο ψυχοθεραπευτής – σεξολόγος (αλλά και μουσικοθεραπευτής), στον οποίο εμπιστεύεται ένα ζευγάρι τα προβλήματα της κρεβατοκάμαρας του, έπειτα από 7 χρόνια γάμου. Με μια ομαδική συνεδρία και με φάρμακο το γέλιο πραγματοποιείται η ψυχανάλυση τόσο του ζευγαριού όσο και του κοινού, που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με το γιατρό. Με πολλές γκριμάτσες και έξυπνο παιχνίδι με τους θεατές, ο ψυχοθεραπευτής επιλέγει άτομα από το κοινό που άθελα τους διευρύνουν με τις απαντήσεις τους τις ήδη προχωρημένες μεθόδους του. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια εξομολόγησης, αποκαλύπτει τα τραύματα και τις αποτυχίες του, όταν αναφέρεται στην ιστορία του με την Ούλα και στα πληγωμένα του αισθήματα. Μεταξύ μας, κάτι υποπτευόμασταν για την αλλόκοτη ψυχοσύνθεση του γιατρού, αλλά τότε ήταν που η αλήθεια έλαμψε.

   sexuallife3Δύο διαφορετικοί κόσμοι λοιπόν, ψυχαναλύονται. Από τη μια μεριά, ο κουλτουριάρης κύριος Νικολαΐδης (Κλέων Γρηγοριάδης), που εκτός από τα πάσης φύσεως ντοκιμαντέρ αρέσκεται να παρακολουθεί και ερωτικές ταινίες και από την άλλη μεριά η κυρία Νικολαΐδη (Μαρία Λεκάκη), που σιχαίνεται τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου και βαριέται τα ντοκιμαντέρ, αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς στη σχέση τους έχουν αλλάξει πολλά. Εκείνος, άνεργος ηχολήπτης έπειτα από μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με το Διονύση Σαββόπουλο για τις τιράντες του και εκείνη με σπουδές στο χορό, επιχειρηματικά ανοίγματα και δάνεια να τρέχουν. Με σκοπό όμως, να βρουν τη χαμένη σπίθα του έρωτα τους, αποφασίζουν να συμβουλευτούν έναν ειδικό σε θέματα γάμου και όχι μόνο. Με την προτροπή του φημισμένου αυτού γιατρού, ο Κλέων απελευθερώνεται και της προτείνει να προσκαλέσουν και άλλα άτομα στο κρεβάτι τους, ενώ εκείνη τον χαρακτηρίζει αηδιαστικό και άρρωστο. Σε όλη τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, όλα (τα οποία δεν θα αναφέρω τώρα για ευνόητους λόγους) λέγονται με το όνομα τους. Άλλωστε, ο γιατρός έχει ζητήσει πρώτα την άδεια από το κοινό για να ειπωθούν τα πάντα χωρίς ταμπού και έχει υποβάλλει τους θεατές σε ασκήσεις ηρεμίας από την αρχή της παράστασης, ώστε να χαλαρώσουν και να γελάσουν αβίαστα και δυνατά.

   sexuallife2Λόγω των επικείμενων εκλογών, τα σχόλια για τον πολιτικό κόσμο είναι επίκαιρα και η δημοκρατική φύση της παράστασης φαίνεται όταν καλείται το κοινό με ανάταση χεριού να ψηφίσει για το μέλλον του άλλοτε αγαπημένου ζεύγους. Πρέπει ή όχι να κάνει παιδί για να αλλάξει την πορεία της σχέσης του; Αργότερα κηρύσσονται και πάλι εκλογές για τη λύση ενός εξίσου σημαντικού θέματος, που προκύπτει ανάλογα με το ΄΄κόμμα΄΄ που θα κερδίσει στην πρώτη εκλογική διαδικασία.

   Στο τέλος, η αλήθεια θεραπεύει, η αγάπη νικάει και το κοινό καταλήγει να τραγουδάει και να χορεύει με την καθοδήγηση του γιατρού. Πάρτε επομένως παραπεμπτικό από το γιατρό σας και πηγαίνετε, καθώς η συγκεκριμένη παράσταση ενδείκνυται για το καλό της υγείας των ασθενών – θεατών.

Σοφία Μαρτιγοπούλου

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Λεκάκη, Κλέων Γρηγοριάδης
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Φώτα: Ελευθερία Ντεκώ
Κοστούμια: Νάνσυ Σταματούκου
Μουσική επιμέλεια: Kώστας Ζήκος
Κινησιολογία: Πατρίσια Απέργη
Art direction: Φρόσω Ράλλη
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 18.30 & 21.15
Κυριακή: 20.00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 23€
Φοιτητικό – μαθητικό: 17€
sexuallife1

Θεατρικές Παραστάσεις