Θεατρικές Παραστάσεις

Ζείτε Παίδες Ελλήνων

 

zeite1

 

Η επιθεώρηση του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου στο Θέατρο Λαμπέτη

zeite2   Η πολιτική επιθεώρηση έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και έχει κερδίσει το κοινό της, κλέβοντας  το ενδιαφέρον με την εναλλαγή συναισθημάτων χαράς, γέλιου, συγκίνησης, αγανάκτησης και θυμού, που προσφέρει.

   Ο Αλέξανδρος Ρήγας  και ο Δημήτρης Αποστόλου, με το μοναδικό τους ταλέντο, κατάφεραν να διακωμωδήσουν όλα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής και τις δυσκολίες που περνάνε οι Έλληνες, ενσαρκώνοντας στους ρόλους τους την αδικία και την ταπείνωση που υφίστανται  από το πολιτικό καθεστώς και την γερμανική ασυδοσία.

   Μέσα από την επιθεώρηση αυτή προκύπτει ένα βασικό ερώτημα, «ζείτε παίδες Ελλήνων..;». Άραγε.. θα πρέπει αυτό το ερώτημα να προβληματίσει όλους αυτούς που λίγο πολύ έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να φτάσει εδώ που είναι η Ελλάδα; Η απάντηση έρχεται με τους 12 ηθοποιούς, οι οποίοι βάζουν τα δυνατά τους και περνάνε ισχυρά μηνύματα χαρίζοντάς μας άφθονο γέλιο.  

zeite4   Η σκηνή ανοίγει με την Κατιάνα Μπαλανίκα, που μέσα από τον μονόλογό της εξηγεί τον ρόλο που έχουν ως ηθοποιοί και το λειτούργημα που ασκούν όταν βρίσκονται επάνω στην σκηνή. Οι Άβα Γαλανοπούλου, Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας,  Μπέσυ Μάλφα, Λευτέρης Ελευθερίου και Χρήστος Σιμαρδάνης απογειώνουν στα ύψη και ζωντανεύουν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κείμενα των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου. Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει την ατάκα της Μαρίας Φιλίππου, «ο Σημίτης μας κατέστρεψε τελικά», που εκφωνεί σε κάθε παρέμβασή της στη σκηνή, καθώς επίσης και τις επιτυχημένες και μοναδικές μεταμφιέσεις του Σωτήρη Καλυβάτση σε μικρό κοριτσάκι και σε γιαγιά νίντζα έτοιμη για όλα! Ο Νίκος Πολυδερόπουλος, ο Γιώργος Μπούμπας, ο Πάνος Φασουλής και η Τζούλη Σούμα είναι τέσσερα νέα  πολυτάλαντα παιδιά που συμμετέχουν και δίνουν την δικιά τους διαφορετική νότα στη βραδιά.

zeite5   Όσοι είχαμε την τύχη να παραστούμε σε αυτήν την παράσταση, μπορέσαμε να δούμε πώς ένα παντρεμένο ζευγάρι μάχεται να επιβιώσει μέσα στην κρίση, με ποιον τρόπο κατάφεραν να υποβαθμίσουν  μέσω της εγκληματικότητας το ιστορικό κέντρο της Αθήνας ώστε να το αγοράσουν σε τιμές εξευτελιστικές, καθώς επίσης  και τον καθημερινό Γολγοθά των κατοίκων αυτών των περιοχών, που κατά κύριο λόγο είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι και  δεν εγκαταλείπουν  το μέρος όπου ζήσανε μια ολόκληρη ζωή.  

   Επίσης, μας ταξίδεψε στην Ελλάδα του  2042, όπου η άβουλη Ελλάδα θα γιορτάζει τα 100 χρόνια γερμανικής κατοχής και μας παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την προσπάθειά της να πάρει στα χέρια της ξανά ότι της ανήκει. Δηλαδή την ελευθερία και τα κλεμμένα όνειρα των νέων ανθρώπων ...

Γρηγόρης Αλεξόπουλος

zeite3
Joomla Social by OrdaSoft!