= Vikings: Valhalla
Σειρές

loogoo

Vikings: Valhalla

 
“Valhalla – Deliverance, why've you ever forgotten me”
Δυστυχώς δεν έχουν βάλει αυτή την τραγουδάρα να παίζει στη σειρά και πολύ λυπήθηκα.

   Βρισκόμαστε εκατό χρόνια μετά τoν Ragnar Lothbrok και τη φαμίλια του στο γνωστό Kattegat, όπου έχουν μαζευτεί οι Vikings για να κάνουν έφοδο στην Αγγλία, πού αλλού; Ο βασιλιάς Aethelred II, βλέποντας ως εχθρικές τις αποικίες των Βίκινγκ, αποφάσισε να τους εξαφανίσει κάνοντας μια μεγάλη έφοδο και σφάζοντας πολεμιστές και γυναικόπαιδα. Φυσικά αυτό δεν θα περνούσε στο ντούκου, παρόλο που πλέον οι Σάξονες είχαν τον δικό τους εμφύλιο, αφού οι μισοί είχαν Χριστιανοποιηθεί ενώ οι υπόλοιποι έμεναν να αγαπούν τους παλιούς θεούς.
 
vikings2214

   Στο όνομα όμως της εκδίκησης άφησαν πίσω τους τα εσωτερικά τους (έτσι νομίζαμε) και ξεχύθηκαν για άλλη μια φορά, να πάρουν το κεφάλι του βασιλιά της Αγγλίας και να καταλάβουν το Λονδίνο. Στην παρέα έσκασαν μύτη και οι Greenlanders, Βίκινγκ από τη Γροιλανδία, αλλά με άλλους σκοπούς. Η Freydis Eriksdotter και ο Leif Eriksson είχαν διαφορετική ατζέντα από τους υπόλοιπους, αλλά μετά από ένα συμβάν (όχι, δεν θα σας το ομολογήσω) αναγκάστηκαν να πάρουν και αυτοί μέρος στην εκστρατεία, ο καθένας με τον τρόπο του.

   Είναι αμαρτία να σας εξιστορήσω όλο το στόρυ που απαρτίζεται από οκτώ ωριαία επεισόδια. Το τι θα κάμουν οι ήρωες από κει και πέρα είναι εύκολο να το μάθετε πατώντας το κουμπάκι στο εικονίδιο της σειράς στο Netflix.

   Οι εντυπώσεις μου από τη σειρά είναι λίγο χλιαρές. Ναι, καταλαβαίνω ότι οι βάρβαροι έχουν ολίγον τι, μετά από εκατό χρόνια, ηρεμήσει, αλλά παραμένουν έτοιμοι για δράση. Οι χαρακτήρες των αρκετών και πάλι πρωταγωνιστών είναι πολύ καλά δομημένοι, αλλά εκείνη η μαγεία της πρώτης σειράς έχει χαθεί. Ακόμα και η «βόλτα» στην Ουψάλα δεν είναι το ίδιο μυστικιστική. Ίντριγκες, πάθη, έρωτες, μάχες και ολίγον γυμνόν, ντύνουν και εδώ τα επεισόδια, αλλά σε πιο χλιαρή μορφή.
 
vikings2217

   Ιστορικά τα γεγονότα είναι λίγο μπερδεμένα. Ας πούμε, δεν εξηγεί πώς η Νορβηγία βρέθηκε υπό την κυριαρχία του Δανού βασιλιά. Δεν επισημαίνει πουθενά ότι ο Olaf Tryggvason είχε επίσης εξαπολύσει μια καταστροφική επίθεση των Βίκινγκ στην Αγγλία, η οποία ήταν μια από τις επιδρομές που οδήγησαν τον Aethelred II να διατάξει τη σφαγή της ημέρας του St. Brice. Μονόπλευρη η προσέγγιση.

   Είδα για άλλη μια φορά τη Χριστιανοσύνη εις το όνομα του Κυρίου να σφάζει αμάχους για να επιβληθεί και να επικρατήσει. Τα τοπία που διάλεξαν και αυτή τη φορά είναι απίστευτα όμορφα. Έχουν ρίξει δουλειά και αρκετά χρήματα, αυτό το ομολογώ. Μόνο για το πρώτο επεισόδιο είχαν τριάντα δυο stuntman. Τα κοστούμια είναι απίστευτα, το ίδιο και οι «κομμώσεις». Η μουσική έχει μια δυναμική, αλλά δεν συγκρίνεται με το πρώτο Viking.
 
vikings2218

   Οι ηθοποιοί που έκαναν τη διαφορά ήταν ο Sam Corlett στον ρόλο του Leif Eriksson, που θύμιζε τον πολυμήχανο Οδυσσέα. Η Frida Gustavsson, που υποδύθηκε τη Freydis Eriksdotter, που ψάχνει να βρει το πεπρωμένο της και νομίζω προς το τέλος της σεζόν ξεθολώνει το τοπίο και η ηρωίδα ξέρει πια τι θέλει να κάνει στη ζωή της. Ο Leo Suter ως Harald Sigurdsson, ο Χριστιανός Βίκινγκ, αλλά με ειρηνιστικό πνεύμα, που χάνεται νωρίς και ο Bradley Freegard στον ρόλο του βασιλιά της Δανίας Canute, που έχει όραμα να ενώσει ξανά τους Βίκινγκς και να τους κάνει υπερδύναμη.

   Παρόλα αυτά, είναι μια καλή σειρά για να περάσεις την ώρα σου και ίσως, αν μπεις στη διαδικασία, να χωθείς πιο ενεργά στον κόσμο των Βίκινγκ και να μάθεις περισσότερα. Δεν θα σου δώσει τις ανατριχίλες της προηγούμενης σειράς, είναι δεδομένο, αλλά έχει αρκετά πράγματα για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Ίσως η δεύτερη σεζόν να είναι πιο δυνατή. Ίδωμεν!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
vikings2219
 
Joomla Social by OrdaSoft!