= Unbelievable
Σειρές

loogoo

Unbelievable

 
Ακόμα και οι άνθρωποι που μπορείς να εμπιστευθείς… Αν η αλήθεια δεν «βολεύει», δεν την πιστεύουν…
 
   Άφθονος ο χρόνος στο κενό της καραντίνας και το άγχος της επόμενης μέρας στο ζενίθ του. Μάθαμε σίγουρα με τον πιο σκληρό τρόπο της συνειδητοποίησης ότι δεν είμαστε αιώνιοι και πως οι ελευθερίες αποτελούν πέρα από κεκτημένο δικαίωμα και προνόμιο της ζωής.
 
unbelievable2015
   Μέσα στις διάφορες, υπέροχες και μη, απόψεις που είχα το χρόνο να διαβάσω στο διαδίκτυο, δεν έχω νιώσει πιο έντονα την ανάγκη να απομακρυνθώ χωρίς να εκφέρω τη γνώμη για αυτά που βίωσα και εγώ με τη σειρά μου. Δεν ξέρω αν ήταν φόβος ή σεβασμός αυτό που με συγκράτησε και έμεινα βουβή. Εφόσον λοιπόν εξάντλησα όλα τα αποθέματα αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας που είχα μέσα μου και αφού οι σκέψεις μου στερέψαν, λίγο πριν επιστρέψουμε, στην όχι και τόσο καλύτερη, καθημερινότητα, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια σειρά του Netflix που έκλεψε την καρδιά μου.

   Και το όνομα αυτής “Unbelievable”. Η σειρά βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναφέρεται σε έναν κατά συρροή βιαστή, που είχε δράσει σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, με έτος έναρξης το 2008. Παρουσιάζεται σε δύο χρόνους που αναπτύσσονται ταυτόχρονα και εστιάζει στην αστυνομική έρευνα που έγινε προκειμένου να οδηγηθούν στη σύλληψη του.

   Σε πρώτο χρόνο συναντάμε μια νεαρή κοπέλα, δεκαοκτώ ετών, στο Lynnwood της Washington. Η κοπέλα έχει περάσει από διάφορες ανάδοχες οικογένειες ανά διαστήματα και πλέον μένει μόνη της. Παρόλο που η ίδια δήλωσε αμέσως στην αστυνομία και στο νοσοκομείο ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, οι αρχές την αμφισβήτησαν. Απέρριψαν την ίδια και τη μαρτυρία της ως ένα κατασκευασμένο ψέμα. Την πορεία της ζωής της, τον πόνο, τη συνεχή κακοποίησή της, την παρακολουθούμε σε όλα τα επεισόδια της σειράς, παράλληλα με την άλλη πλευρά της Αμερικής, κάπου στο Κολοράντο.
 
unbelievable2016
   Σε δεύτερο χρόνο, λοιπόν, τρία χρόνια μετά, στο Κολοράντο δυο ντετέκτιβ συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν να συνεργαστούν για να επιλύσουν κάποιες υποθέσεις βιασμών που έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Η προσέγγιση των θυμάτων, η συλλογή των στοιχείων και το χτίσιμο της αστυνομικής έρευνας που αναπτύσσεται δεν θυμίζει σε τίποτα την ιστορία του πρώτου επεισοδίου.

   Παρακολουθούμε καρέ-καρέ το ψυχολογικό τραύμα των θυμάτων, όπως και την αστυνομική έρευνα. Λάθη, παραλήψεις του συστήματος και αποτυχίες αποκτούν μορφή μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Αναπτύσσονται όμως και συνεργασίες και φιλίες, που με επιμονή και προσήλωση στο στόχο θα καταφέρουν να βρουν την άκρη του νήματος. Αποτελείται από οκτώ επεισόδια και σε κανένα δεν θα προβάλει βία - αυτό κατά τη γνώμη μου αποτελεί και το μεγαλείο της. Ως ιστορία που βασίστηκε στην πραγματική ζωή είναι σκληρή και άδικη, μα ταυτόχρονα διδαχτική και γλυκόπικρη.
 
unbelievable2017
   Σκεφτόμουν όσο την παρακολουθούσα πως όσο μόνοι και να αισθανόμαστε, ποτέ δεν είμαστε στα αλήθεια όσο μόνοι νιώθουμε. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να πολεμήσουν για εμάς, να αποκαταστήσουν τη σωστή ροή της ιστορίας, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι. Και αν ποτέ αισθανθούμε ότι δεν θέλουμε να ανήκουμε ως μέλη σε ένα τόσο διεφθαρμένο και σκάρτο σύστημα, μια βαθιά ανάσα μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα πιο καθαρό βλέμμα. Στην άλλη άκρη του κόσμου, μέσα σε ένα θέατρο, μέσα σε ένα στίχο, σίγουρα υπάρχει κάποιος που νιώθει το ίδιο. Κάποιος άνθρωπος που θα κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, που δεν παραιτείται, που παλεύει. Ο κόσμος δεν έχει μόνο δυο χρώματα, είναι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, είναι όλοι εμείς που επιλέγουμε να αγαπάμε, παρά τον πόνο και το όποιο κόστος.

   Καλή θέαση και ακόμα καλύτερη αντάμωση σύντομα κάπου έξω, ίσως σε κάποιο νησί ή σε κάποιο φεστιβάλ.

Χάρις Μολυβιάτη
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Σειρές