= The North Water
Σειρές

loogoo

The North Water

 
   Mini σειρά με θέμα τα φαλαινοθηρικά, τους ανθρώπους εκείνης της εποχής, με θέα τα παγωμένα νερά της Αρκτικής. Ο Patrick Sumner (Jack O'Connell), πρώην στρατιωτικός χειρούργος, που εκδιώχθηκε – δεν θα σας πούμε γιατί – πιάνει δουλειά ως γιατρός σε φαλαινοθηρικό. Η ομάδα που απαρτίζει το πλοίο αποτελείται από μεροκαματιάρηδες και ανθρώπους που κυνηγούν το χρήμα, ο καθένας προς δικό του όφελος. Μέσα σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και ο Henry Drax (Colin Farrell), ένας επιτήδειος ναύτης, που θα φέρει τα πάνω κάτω στο πλοίο. Η όψη του τραχιά, οι δε τρόποι του; Του λιμανιού, αλλά το σχέδιο που έχει σκοπό να εκτελέσει θα ποτιστεί με αίμα αθώων.

   Μέσα σε πέντε ωριαία επεισόδια η δράση και τα δρώμενα θα σας αφήσουν άφωνους. Είναι μια σειρά πολύ δυνατή, κάποιες φορές θα ανατριχιάσετε με τη σκληρότητά της, θα βρίσετε πολλές φορές τον, αγαπημένο κατά τα άλλα, Colin Farrell, καθώς είναι το κακό το ίδιο, θα πάρετε άπειρες φορές το μέρος του γιατρού, που είναι και ο αφηγητής της ιστορίας και - μεταξύ μας - θα θελήσετε άλλες τόσες να κουτουλίσετε τον καπετάνιο και τον βοηθό του, καθώς ο σοδομισμός που θα «συμβεί» σε ένα νέο παιδί πάνω στο πλοίο θα σας βγάλει από τα ρούχα σας. Θα ψάχνετε πίσω από τις λέξεις να βρείτε τον ένοχο.
 
northwater2215

   Η σειρά είναι αρκετά σκληρή σε γλώσσα αλλά και σε έκβαση. Θα βιώσετε μια εποχή όπου η ανθρώπινη ζωή κοστίζει όσο ένα ποτήρι μπράντι. Έχουμε ακούσει και διαβάσει για θηριωδίες στο όνομα του χρήματος, αλλά είναι πολύ διαφορετικά να το βλέπεις να γίνεται μπροστά στην οθόνη σου. Δεν θα σας δώσω πολλές πληροφορίες για το στόρυ, πρέπει να μπείτε στο τριπάκι μόνοι σας, να καθοδηγηθείτε από την ίδια την ιστορία βήμα βήμα, να περάσετε από όλα εκείνα τα ερωτήματα, τις καταστάσεις και να αποφανθείτε με τη δική σας κρίση αν το τέλος δίνει λύτρωση ή όχι.

   Ο Colin Farrell για αυτό τον ρόλο χρειάστηκε να πάρει αρκετά κιλά. Δημιούργησε το δικό του πρόγραμμα, αφού μελέτησε vintage φωτογραφίες βικτωριανών μποξέρ και λιμενεργατών. Έτρωγε οκτώ γεύματα την ημέρα και σήκωνε βάρη. Για τις έξι εβδομάδες που χρειάστηκαν για να γυριστούν οι σκηνές στο πλοίο, όλο το cast έμεινε σε αντίγραφο πλοίου και οι συνθήκες ήταν βάναυσες. Ήταν δύσκολο ακόμα και να κάνουν μπάνιο. Λόγω των ακραίων καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, cast και συνεργείο δεν μπόρεσαν να κάνουν πρόβες. Όλο το cast είχε μπει χωρίς κόπο στο mood εκείνης της εποχής και πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκείνοι οι ηθοποιοί δεν κατάφεραν να κάνουν πρόβες και όλο αυτό που είδα ήταν απλά πολύ σωστή μελέτη των χαρακτήρων τους.
 
northwater2216

   Η σειρά γυρίστηκε στη Νορβηγία, στο νοτιότερο σημείο του πλανήτη που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για γύρισμα. Όσο για το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της μίνι σειράς, είναι η τρικάταρτη γολέτα "Activ", που κατασκευάστηκε στη Δανία το 1951. Έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για άλλες ταινίες, όπως “Moby Dick”, “Finding Home”, “The Arctic Giant”, “Gold Coast” και “Expedition to the End of the World”. Κατά τη διάρκεια μιας σκηνής ένας θαλάσσιος ίππος μπήκε στον χώρο και τα γυρίσματα έπρεπε να σταματήσουν για λίγο. Μάλλον ο θαλάσσιος ίππος ήθελε να κάνει δοκιμαστικό για ρόλο ή είδε νεοφερμένους στην περιοχή του και είπε να πει ένα γεια. Ποιος ξέρει…

   Εν κατακλείδι, είναι μια εξαιρετική σειρά, που δεν έχει στρέψει ακόμα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αν και θα έπρεπε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
northwater2217
 
Joomla Social by OrdaSoft!