= Sons Of Anarchy - SAMCRO - SOA
Σειρές

loogoo

Sons Of Anarchy - SAMCRO - SOA

 
Sons Of Anarchy
It’s just a shot away…

   Από τις πρώτες σειρές που έπεσαν στο διάβα μου και πέρασα μαζί τους επτά ολόκληρα χρόνια ήταν οι Γιοι της Αναρχίας. Πρέπει να πέτυχα τη σειρά όταν ήδη είχαν παίξει τέσσερα επεισόδια. Θυμάμαι ότι έκατσα και τα είδα όλα μέσα σε ένα βράδυ και μετά, σχεδόν άυπνη, έτρεχα να πιάσω βάρδια στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Γκρίνιαζα αρκετά που θα περίμενα μια ολόκληρη βδομάδα για να δω τι έγινε τελικά. Βέβαια, μετά όλο αυτό έγινε συνήθεια. Κάθε επεισόδιο ήταν ιερό για μένα. Ήθελα να δω που θα το πάει ο Kurt Sutter. Το τέλος, παρότι δεν είχε happy end, ήταν λυτρωτικό για τους χαρακτήρες. Περί τα πέντε εκατομμύρια θεατών έβλεπαν ανελλιπώς κάθε επεισόδιο και σε αυτά δεν έχουν μετρηθεί τα downloading, αφού η σειρά ήρθε πολύ αργά, μέσα από συνδρομητικά κανάλια, στην Ευρώπη.
 
soa2014
   Οι Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original ή SAMCRO ή SOA για συντομία, ήταν μια ομάδα μηχανόβιων, που έδρευε στο Charming, μια μικρή πόλη στο Central Valley της California. Όλη η πόλη ήξερε ότι μόνο μηχανικοί δεν ήταν. Αλλά κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει. Δουλειά τους ήταν η διακίνηση όπλων του IRA, η διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και αρκετές άλλες «παροχές» για τους πελάτες τους. Είχαν στήσει παράλληλα εταιρεία παραγωγής πορνό, το μηχανικάδικο και κάποια άλλα «μαγαζάκια» για ξέπλυμα χρημάτων.

   Ο Charlie Hunnam ως Jackson "Jax" Teller, αντιπρόεδρος του club, βρίσκει στην αποθήκη τις σημειώσεις του πατέρα του John Teller και αρχίζει να μαθαίνει για το πώς ξεκίνησε το club και πού έχει βρεθεί. Βέβαια, την αλήθεια για το θάνατο του πατέρα του θα τη μάθει κάποιες σεζόν πιο κάτω, που πλέον ξέρει ποιος ήταν υπεύθυνος και γυρίσαν όλα τούμπα. Μπορεί η αιτία να ήταν ότι έγινε πατέρας και μάλλον άρχισε να βλέπει τη ζωή του με άλλο μάτι. Στις σεζόν που περνούν ό,τι προσπάθεια και να καταβάλλει για να «ισιώσει» το club και να αποφύγει τις παγίδες, πέφτει στο κενό. Την τρικλοποδιά του τη βάζουν οι οικείοι του.
 
soa2015

   Ο Ron Perlman έπαιξε τον Clay Morrow, πρόεδρο του SOA, πατριό του Jax, έναν άνθρωπο κολλημένο στις παλιές ιδέες. Όπως ήταν φυσικό, δεν του άρεσε καθόλου που ο νεαρός αντιπρόεδρος ήθελε να αλλάξει τα πράγματα. Τα μυστικά που είχε θαμμένα θα φέρουν πολλές φορές το club στα πρόθυρα του γκρεμού, αλλά και θα πυροδοτήσουν κόντρες και συγκρούσεις με άλλα club. Βέβαια όλα εδώ πληρώνονται, που λένε και βρήκε αυτό που του άξιζε, μόνο που περιμέναμε πολλές σεζόν για να γίνει.

   Για μένα, μια από τις πρώτες εκπλήξεις ήταν η Katey Sagal ή Gemma Teller Morrow, μητέρα του Jax και σύζυγος του Προέδρου του club (αυτή δεν άλλαξε τίτλο, απλά σύζυγο, όταν πέθανε ο πρώτος πρόεδρος). Πολλές φορές δεν μπορούσα να χωνέψω την αγριότητά της. Είχε το σεβασμό και την αγάπη όλης της λέσχης και αρκετές φορές πήρε τις καταστάσεις στα χέρια της, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Κέρδισε το 2011 το βραβείο «Best Performance by an Actress in a Television Series – Drama» για το ρόλο της Gemma και ειλικρινά θα έπρεπε να το κερδίζει κάθε χρόνο. Η Τασσώ Καββαδία της Αμερικής. Μόνο που η Αμερικάνα είχε όπλο και ήξερε πως να το χρησιμοποιήσει χωρίς ιδιαίτερους φραγμούς. Φυσικά δεν έπαθε και λίγα στις σεζόν που πέρασαν, αλλά θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά. Η Gemma ήταν απίστευτα παρορμητική, υπερπροστατευτική και δεσποτική.
 
soa2016

   Άλλος ένας ηθοποιός που θα έπρεπε να έχει πάρει βραβείο για την υποκριτική του ήταν ο Kim Coates ή Tig Trager. Όταν ετοίμαζε κάτι, το έβλεπες στα μάτια του. Αποκτούσαν μια απίστευτη λάμψη και το βλέμμα του θύμιζε κατεργάρικο παιδί που έχει σκεφτεί όλες τις πιθανές λεπτομέρειες της αταξίας του. Έλα όμως που τις πράξεις του Tig ποτέ δεν μπορούσες να τις δεις τόσο ρομαντικά… Από το πρώτο επεισόδιο κιόλας καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω.

   Ένα ακόμα αγόρι που έκλεψε τις καρδιές μας, αλλά έφυγε νωρίς ήταν ο Ryan Hurst, o γλυκός Opie, που τα έδωσε όλα για τη λέσχη. Ενώ είχε μπει στον ίσιο δρόμο και πορευόταν με την οικογένειά του, όταν ο Jax ζήτησε τη βοήθειά του, τα παράτησε όλα και έσπευσε να βοηθήσει παρά τον «εξάψαλμο» που άκουσε από τη σύζυγο. Ακόμα και τη ζωή του έδωσε όταν χρειάστηκε, για να ζήσει ο καλύτερός του φίλος Jax. Ήταν πραγματικά κρίμα να φύγει έτσι.
 
soa2017
   Η σειρά χώθηκε χοντρά, εκτός των άνομων μοτοσικλετιστών και στην κρατική διαφθορά, το ρατσισμό και πολλά άλλα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας. Αυτό που έμαθα αρκετά μετά ήταν ότι ο Kurt είχε ως σύμβουλο το David Labrava ή αλλιώς Happy Lowman, που άνηκε στο club των Hells Angels πολλά χρόνια. Δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλώ; Χμ, βλέποντας τη σειρά θα καταλάβετε και θα ανατρέξετε σε πληροφορίες, όπως όλοι μας.

   Τα τραγούδια της σειράς έδεναν τόσο πολύ με την ιστορία και τα συναισθήματα των ηρώων. Έγιναν ταυτόσημα με τα γεγονότα που παρακολουθούσαμε. Αξίζει συγχαρητήρια, αν και νομίζω πήραν αρκετά βραβεία ανά τα χρόνια για το κομμάτι της μουσικής. Μέσα στα τραγούδια που παρουσιάστηκαν για τη σειρά, ήταν και η παραλλαγή του τραγουδιού “House Of The Rising Sun” από το The White Buffalo σε “The House Of The Rising Son”, με τους στίχους να σου τρυπούν το μυαλό, ενώ σκηνές από τη σειρά περνούν συνεχώς από μπροστά σου. Κορυφαία μουσική στιγμή το τραγούδι του Ed Sheeran “Make it Rain”. Πέρασαν στις επτά σεζόν που διήρκησε η σειρά πάρα πολλά τραγούδια, που πραγματικά κολλήσαμε. Τελευταίο τραγούδι της σειράς ήταν το “Come Join The Murder” από τους The White Buffalo & The Forest Rangers, όπου ο Jax φτάνει στη δική του λύτρωση.
 
soa2018

   Τα δυο κοράκια, η πρώτη σκηνή που βλέπουμε στο pilot επεισόδιο, είναι και η τελευταία σκηνή στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Ο συμβολισμός απλά ανατριχιαστικός, όπως και το τέλος.

   Εκτός των υπέροχων Harley που πέρασαν από μπροστά μας, αίσθηση έκανε και το τραπέζι στην αίθουσα συνεδριάσεων της λέσχης. Μεγάλο, σκαλιστό, οβάλ, με το λογότυπο του club. Στα τόσα χρόνια υπήρξαν αρκετοί guests που φιλοξενήθηκαν για ένα και δυο επεισόδια, με κορυφαίο το Marilyn Manson στο ρόλο του Ron Tully, στην τελευταία σεζόν της σειράς.
 
soa2019
   Λίγο πριν τελειώσει η σειρά, ο Kurt Sutter έκανε δηλώσεις πως είχε στο μυαλό του να συνεχίσει το SOA, γυρνώντας το χρόνο πίσω στην αρχή αυτού του club και στον ιδρυτή του John Teller. Αν και πολλά ακούγονται, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Το 2017 ξεκίνησε η σειρά Mayans M.C., αντίπαλου club των SOA. Μας άφησε αδιάφορους και μετά από δύο σεζόν σταμάτησε. Δεν είχε καμία δυναμική και οι χαρακτήρες ήταν απλουστευμένοι και τολμώ να πω βαρετοί. Το 2015, αφού είχε περάσει ο τυφώνας SOA, ο Sutter ασχολήθηκε με το στήσιμο της σειράς “The Bastard Executioner” πάλι για το ίδιο κανάλι. Ήταν ιστορικό δράμα, βαλμένο χρονικά στις αρχές του 14ου αιώνα στην Ουαλία. Είχε καλή πλοκή, αλλά δεν «επέζησε» μετά την πρώτη σεζόν.

   Δύσκολα ήταν τα πράγματα και για τον Charlie Hunnam, το Jax, καθώς μετά τη σειρά και την τόση απήχηση που είχε, βρέθηκε να υποδύεται ρόλους που δεν του άξιζαν. Είχε κάνει δοκιμαστικό για το “Fifty Shades Of Grey” και η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος θα του πήγαινε γάντι, αλλά η παραγωγή αποφάσισε ότι στην ταινία, για να έχει απήχηση και στις μικρές ηλικίες (ποιος φωστήρας διάβασε τα βιβλία και το σκέφτηκε, δεν ξέρω να σας πω με ειλικρίνεια), έπρεπε να πάρει το ρόλο ο Jamie Dornan. Αν αυτός σας έκανε για σαδιστής, τι να πω; Καλύτερα να γυρίζατε ταινία της Disney, φίλοι… Προσπάθησα να τη δω, αλλά ήταν τουλάχιστον παρωδία.
 
soa2036
   Όσοι δεν έχετε δει τη σειρά, ήρθε ο καιρός να τη δείτε. Είναι για γερά νεύρα και στομάχια, γιατί η αλήθεια είναι πάντα σκληρή. Εμείς, οι true fans of SOA, είχαμε την ευχαρίστηση, ένα χρόνο μετά το τελείωμα της σειράς, να παραβρεθούμε στο Samcro Festival στο Κύτταρο και να θυμηθούμε μοναδικές μουσικές στιγμές της σειράς. Αυτά το 2015, ενώ το 2016 οι SOA fans είχαμε πάλι τη χαρά να ακούσουμε ζωντανά τους Battleme, των οποίων το τραγούδι “Burn This Town” είχε ταυτιστεί με τo finale της δεύτερης σεζόν της σειράς.

Όσο για εσάς…

Καλή σας διασκέδαση!
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
soa2020
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Σειρές