Σειρές

loogoo

Safe


   Αν έχετε δει τη σειρά “Dexter”, τότε σίγουρα θυμάστε τον «τιμωρό» Michael C. Hall στον αντίστοιχο ρόλο. Σε αυτή τη σειρά μιας σεζόν, ο Michael (Tom Delaney) υποδύεται τον πατέρα δυο κοριτσιών, χειρούργος στο επάγγελμα, o οποίος διαμένει σε μια όμορφη μικρή περιφραγμένη κοινότητα στο Aldeny Edge. Μετά το θάνατο της συζύγου του από καρκίνο, εκείνος αναπτύσσει σχέση από το φιλικό του περιβάλλον, ενώ η μεγαλύτερη του κόρη, η Jenny Delaney (Amy James-Kelly), είναι αρνητική για αυτή τη σχέση και έχει απομακρυνθεί από τον ίδιο, περνώντας πολύ χρόνο με το αγόρι και την παρέα της.
 
safe2065
   Όταν η Jenny εξαφανίζεται, ο Tom ξεκινά ένα μαραθώνιο για να τη βρει. Έχει να λύσει ένα παζλ που αφορά πολλά μέλη αυτής της κοινότητας και ένα περιστατικό που έγινε πολύ παλιά. Ξετυλίγοντας σιγά σιγά το κουβάρι, θα μάθει πολλά μυστικά που τα μέλη της κοινότητας έχουν θαμμένα.

   Αυτή η σειρά δεν θα σας αφήσει να πάρετε ανάσα. Είναι έντονα δραματική, με αισθητική θρίλερ κάποιες στιγμές και μέσα σε οκτώ επεισόδια θα καταφέρει να τραβήξει όλο σας το ενδιαφέρον χωρίς να κάνει «κοιλιά». Εκεί που θα είσαστε σίγουροι ότι έχετε λύσει όλο το παζλ, τα κομμάτια θα πέφτουν κάτω και θα αρχίζετε πάλι από την αρχή. Πολλά πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται, ενώ σε κάθε αρχή επεισοδίου θα πηγαίνετε ένα βήμα προς την αλήθεια και δύο πίσω. Το φινάλε είναι γεμάτο δράση, όπως και όλη η σειρά και σε αφήνει συγκλονισμένο.
 
safe2067
   Εξαιρετικό το σενάριο, το οποίο ανήκει στο Harlan Coben. Σωστά πλεγμένη ιστορία, με πολλά στοιχεία μυστηρίου. Ο Michael C. Hall σε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο από ό,τι τον είχα συνηθίσει. Γεμάτος συναίσθημα, δίνει μια άλλη διάσταση και πραγματικά περνά σε άλλο επίπεδο. Για το ρόλο ο Αμερικάνος ηθοποιός χρειάστηκε μαθήματα Βρετανικής προφοράς, αφού η σειρά διαδραματίζεται στην Αγγλία.
 
 
   Τα γυρίσματα έγιναν στο Manchester, το Liverpool και το Cheshire. Οι εξωτερικές σκηνές του νοσοκομείου που ήταν ο Tom χειρούργος, είναι στην πραγματικότητα γραφεία της Siemens στο Withington του Μάντσεστερ. Το μπαρ "Heaven" δεν είναι άλλο από το "Night and Day" στη Βόρεια Συνοικία του Μάντσεστερ.

   Ο πολυτάλαντος Barns Courtney τραγουδά το θεματικό τραγούδι με τίτλο "Glitter and Gold". 
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 

Σειρές