= Prison Break
Σειρές

loogoo

Prison Break

 
   Κάθε καλοκαίρι αποφασίζω να ασχοληθώ με τηλεοπτική σειρά που έχει μείνει στο ντουλάπι. Το “Prison Break” είχε ξεκινήσει το 2005. Από ό,τι θυμάμαι είχε κάνει σάλο. Εκείνη την περίοδο είχα βρει μια παλιά σειρά, το “Oz” και για ένα πολύ μεγάλο διάστημα μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Μετά από αυτή δεν ήμουν καθόλου πρόθυμη να περάσω σε επόμενη σειρά με φυλακές, οπότε το “Prison Break” έμεινε στον «πάγο».
 
prison2144
 
   Το στόρυ, για την πρώτη σεζόν τουλάχιστον, ήταν βατό και κατανοητό. Ένας αθώος καταδικάζεται σε θάνατο. Πρόκειται για πολιτική συνομωσία. Γιατί όμως; Ποιος είναι  ο Lincoln 'Linc' Burrows (Dominic Purcell); Στην ίδια φυλακή, το Fox River State Penitentiary, μπαίνει με την κατηγορία της ληστείας σε τράπεζα ο Michael Scofield (Wentworth Miller), αδερφός του Lincoln. Το αγόρι αυτό έχει ένα και μόνο σχέδιο στο μυαλό αλλά και στο σώμα του. Να βοηθήσει στην απόδραση του Lincoln και να ξεσκεπάσει όλη τη σκευωρία που έγινε σε βάρος του αδερφού του.
 
   Όλη η πρώτη σεζόν κυλά με τον προγραμματισμό της απόδρασης. Βέβαια, δεν είναι one man job, όπως υπολόγιζε και το πλάνο αλλάζει. Στην απόδραση συμμετέχουν και άλλοι κρατούμενοι. Όλα ήταν προμελετημένα, αλλά ως γνωστόν, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός απλά γελά… Το πρώτο μέρος κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Δεν ήταν τόσο σκληρό όσο νόμιζα. Όποιος έχει δει το “Oz”, ξέρω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου.
 
prison2145
 
   Η επόμενη σεζόν έχει πολύ τρέξιμο, άλλωστε έχει γίνει η απόδραση και οι πρώην κρατούμενοι ψάχνουν για τη Γη της δικής τους Επαγγελίας και φυσικά τα πέντε εκατομμυριάκια που τους άφησε «κληρονομιά» ο Charles Westmoreland (Muse Watson) ή αλλιώς D.B. Cooper, που είχε κάνει μια μεγάλη ληστεία, της οποίας ποτέ δεν βρέθηκαν τα χρήματα. Ο ίδιος φυλακίστηκε για άλλο έγκλημα και βρέθηκε στην ίδια φυλακή με τα δυο αδέρφια, τα οποία ανοίγουν το κουβάρι της συνομωσίας, αλλά όποιος πάει να βοηθήσει, βρίσκεται νεκρός. Στόχος τους να περάσουν στον Παναμά και να ζήσουν ελεύθεροι. Φυσικά και πάλι κανονίζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά δεν θα spoilάρω περισσότερα.
 
   Για κάθε γύρισμα του Wentworth Miller, το crew χρειαζόταν γύρω στις πέντε ώρες για να αποτυπώσει τα tattoo που κάλυπταν το σώμα του. Ο Stacy Keach, που υποδυόταν τον διευθυντή της φυλακής χρειάστηκε να περάσει ένα εξάμηνο σε βρετανική φυλακή, για να μπορέσει να αποδώσει όσο πιο πειστικά το ρόλο του. Πολλές από τις σκηνές γυρίστηκαν σε τοποθεσία στο πραγματικό κελί που φιλοξένησε τον John Wayne Gacy aka “the killer clown”, έναν από τους πιο επικίνδυνους serial Killers στην ιστορία των ΗΠΑ. Αρκετοί χαρακτήρες πήραν το όνομά τους από προέδρους και πολιτικούς. Οι Lincoln Burrows και Theodore "T-Bag" Bagwell πήραν το όνομά τους από τους Προέδρους Abraham Lincoln και Theodore Roosevelt. Ο Michael Scofield, ο Benjamin Miles "C-Note" Franklin και ο Alexander Mahone πήραν το όνομά τους από τους πολιτικούς Edward Scofield, Benjamin Franklin και William Mahone. Επίσης, ο Paul Kellerman πήρε το όνομά του από τον Roy Kellerman, τον πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας που οδηγούσε τη λιμουζίνα του Προέδρου John F. Kennedy τη στιγμή της δολοφονίας του.
 
prison2146
 
   Παρόλο που η πέμπτη σεζόν δεν είχε την απήχηση που ίσως περίμεναν, οι συντελεστές διέρρευσαν ότι θα υπάρξει και έκτη σεζόν, αλλά φυσικά λόγω του covid-19 δεν έχει ολοκληρωθεί, Ίδωμεν λοιπόν τι νέο θα φέρει η έκτη σεζόν!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Σειρές