Σειρές

Minx

 
   Μια νέα σειρά λανσάρει η HBOMAX. Το όνομα της “Minx”. Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, με τη νεαρή Joyce να θέλει να κυκλοφορήσει ένα «φεμινιστικό» περιοδικό. Κανένας εκδοτικός οίκος δεν της δίνει σημασία, καθώς θεωρούν την ιδέα χαμένο χρόνο και χρήμα. Στο διάβα της βρίσκεται ο Doug, εκδότης πορνογραφικών περιοδικών. Την πείθει να κυκλοφορήσουν ένα περιοδικό με το όνομα “Minx”, όπου παράλληλα με τα άρθρα θα υπάρχουν και φωτογραφίες γυμνών ανδρών. Ένα περιοδικό λοιπόν γυναικείο με τα όλα του. Ο Doug θέλει να φέρει το γυναικείο κοινό στον όμιλο των εκδόσεών του. Δεν είμαι σίγουρη αν πιστεύει στην ισότητα των δύο φύλων, σκέφτεται σίγουρα το κέρδος, αλλά είναι διατεθειμένος να «σπρώξει» τη νέα ιδέα με όλο του το είναι.

   Η ομάδα του Minx στήνεται από τους δύο προαναφερθέντες, έναν gay φωτογράφο με όραμα, τον Richie και τη βοηθό και δεξί χέρι του Doug, Tina, καθώς και την αδερφή της Joyce, Shelly, παντρεμένη με δυο παιδιά και ανήσυχο πνεύμα, που αναζητά περισσότερα από τη ζωή και τη Bambi, μοντέλο σε πορνογραφικά περιοδικά, που θέλει να αλλάξει πορεία στη ζωή της και να βρεθεί για πρώτη φορά πίσω από τον φακό και όχι να «πρωταγωνιστεί» μπροστά του. Ο κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες θα συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο ιδέες για το νέο περιοδικό. Δεν λείπουν οι διαξιφισμοί ανάμεσά τους, τα ξεσπάσματα που βγάζουν απίστευτο γέλιο, η μαφία (φυσικά έχουμε και από αυτό), οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί, οι ιδιαιτερότητες, οι φοβίες, οι καταβολές. Είναι όλοι τους εκ διαμέτρου αντίθετοι, αλλά προσπαθούν να συμπορευτούν για το καλό του πρώτου φεμινιστικού – πορνό περιοδικού για γυναίκες.
 
minx2215

   Εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το casting, το mood της δεκαετίας του εβδομήντα το έχουν πετύχει στο εκατό της εκατό. Τα θέματα που θίγονται έχουν ακόμα κατάλοιπα στη δική μας εποχή. Τώρα το γυμνό που υπάρχει σε κάθε σχεδόν επεισόδιο είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά δεν παύει να σοκάρει. Μην ξεχνάμε πως ακόμα και σήμερα τα taboo πνίγουν τον πλανήτη. Μπορεί οι κοινωνίες να εξελίχθηκαν, οι άνθρωποι να έχουν φτάσει στο φεγγάρι και ακόμα παραπέρα, τα μυαλά όμως παραμένουν κλειστά, τις περισσότερες φορές ερμητικά και τρομάζουν βλέποντας τις πύλες της ελευθερίας σε όποια μορφή και αν εμφανίζονται.

   Σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως σε εκείνη την περίοδο που διαδραματίζεται η σειρά, η γυναίκα ακόμα δεν είχε βρει τη θέση που της αξίζει. Οι άνδρες ακόμα την θεωρούσαν χτήμα τους, αλλά αυτό δυστυχώς δεν αφαιρείται ούτε με χειρουργική επέμβαση… Άλλωστε ακόμα και στις μέρες μας, η νοοτροπία αυτή υπάρχει και είναι υπεύθυνη για τόσα πολλά εγκλήματα κατά των γυναικών. Η σειρά είναι γραμμένη με απίστευτο χιούμορ και σαρκασμό. Ταρακουνά και προσπαθεί να ξεριζώσει τις ρίζες του πουριτανισμού. Πενήντα χρόνια μετά ακόμα ταλανιζόμαστε με αυτές τις ιδέες και λαμβάνουμε την ίδια ανατροφή, κάτι που δεν μας αξίζει. Η ισότητα είναι γεγονός και κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει.
 
minx2217

   Λάτρεψα τη Lennon Parham στον ρόλο της Shelly, της παντρεμένης γυναίκας που θέλει να ξεφύγει από τα ταμπού, ψάχνει να βρει τον εαυτό της, τη θέση της στην κοινωνία. Τον Jake Johnson ως Doug, εκδότη πορνογραφικών περιοδικών, που εμμέσως πλην σαφώς είναι πολλές φορές ο κακός της υπόθεσης, αφού διακρίνεται από έναν ζωώδη ρεαλισμό, που πολλές φορές ισοπεδώνει τα όνειρα της ομάδας. Μου άρεσε το φεμινιστικό feeling που βγάζει η Ophelia Lovibond ως Joyce, είναι βέβαια τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά έτσι πρέπει να απεικονιστεί για να δώσει με στόμφο τα γεγονότα που διαδραματίζονται. Η σειρά απευθύνεται σε κοινό από 18 και πάνω, καθώς το γυμνό που εμφανίζεται απροκάλυπτα δεν είναι για τα μάτια μικρότερων ηλικιών.

   Το Minx είναι δημιούργημα της Ellen Rapoport, που εκτελεί και χρέη παραγωγού. Είναι μια σειρά με παλμό, γέλιο και σκέψη που πιστεύω ότι θα σας αρέσει. Η πρώτη σεζόν έχει ήδη τελειώσει, αναμένουμε τις νέες περιπέτειες και τα εμπόδια που θα υπάρξουν για τους ήρωες στη δεύτερη σεζόν με ανυπομονησία.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
minx2218
 
Joomla Social by OrdaSoft!