Σειρές

Manifest

 
   To 2013 η πτήση 828 της Montego Air εξαφανίζεται, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οικογένειες, φίλοι και συνάδελφοι, θρηνούν τους δικούς τους, χωρίς να ξέρουν τι είχε συμβεί.

   Είμαστε στο 2018 και ο πιλότος της πτήσης 828 της Montego Air ζητά άδεια προσγείωσης. Ο πύργος ελέγχου παγώνει. Αφού δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για την προσγείωση και έχει ενημερωθεί αρκετές φορές ότι όντως πρόκειται για την πτήση 828. Μετά από μια αρκετά ταραγμένη πτήση, οι 191 επιβάτες και το πλήρωμα πατούν γη, αλλά δεν τους δίνεται άδεια να αποχωρήσουν. Πρέπει να περάσουν κάποιους ιατρικούς ελέγχους και να δώσουν καταθέσεις.
 
MANIFEST -- "MAYDAY PART: 2" Episode 313 -- Pictured: (l-r) J.R. Ramirez as Jared Vazquez, Melissa Roxburgh as Michaela Stone, Matt Long as Zeke Landon -- (Photo by: Peter Kramer/NBC)

   Μέχρι στιγμής αγνοούν ότι η πτήση τους έχει εξαφανιστεί εδώ και πέντε χρόνια. Όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια, οι επιβάτες δεν ξέρουν τι να σκεφτούν. Έχουν χάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από τις ζωές τους. Οι δικοί τους άνθρωποι έχουν συνεχίσει με τις ζωές τους, γάμοι έχουν διαλυθεί λόγω χηρείας και οι σύμβιοι έχουν ξαναφτιάξει τη ζωή τους. Γονείς έχουν πεθάνει, παιδιά έχουν ενηλικιωθεί. Οι 191 έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, που δεν μπορούν να χωνέψουν.

   Ο κόσμος γύρω τους φοβάται, προβληματίζεται, φανατίζεται υπέρ ή κατά και εκείνοι είναι στη μέση όλου αυτού του κυκλώνα, χωρίς να μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Ορισμένοι από τους επιβάτες αρχίζουν να εμφανίζουν κάποια περίεργα συμπτώματα. Ακούνε φωνές ή έχουν οράματα για πράγματα που πρόκειται να συμβούν. Ο αγώνας για την κατανόηση όλων αυτών ξεκινά και δεν είναι ρόδινος. Ένα βαθύτερο μυστήριο προς λύση τους περιμένει.
 
MANIFEST -- "Airplane Bottles" Episode 209 -- Pictured: (l-r) Garrett Wareing as TJ Morrison, Josh Dallas as Ben Stone, Jack Messina as Cal Stone, Athena Karkanis as Grace Stone -- (Photo by: Peter Kramer/NBC)

   Αυτή η σειρά μπορεί να σας κόψει την ανάσα. Δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη, σας το τονίζω! Τρεις σεζόν τώρα έχω κάνει τα πιο πιθανά σενάρια, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να είναι σωστό. Η σειρά αυτή είναι απίστευτα καλοστημένη. Οι Jeff Rake, ο δημιουργός της σειράς, παίζει στα δάχτυλα όλο μας το feeling. Ξέρει πότε θα δώσει αρκετά και πότε θα μας κόψει τη φόρα. Έχει χωθεί μέχρι το μεδούλι να μας μεταφέρει τον ψυχισμό των ηρώων, που φτάνουμε σε σημείο να αντιλαμβανόμαστε επακριβώς την κάθε κίνηση του ήρωα, σε όποια κατάσταση και να βρεθεί. Παρόλη την απλότητα που το διακρίνει, ο ιστός της αράχνης πλέκεται τόσο αριστοτεχνικά, που δεν μπορείς να βρεις καμία χαραγματιά (= λύση) και να απελευθερωθείς. Εξαιρετικές ερμηνείες δίνουν ο Matt Long, που υποδύεται τον Zeke Landon. Δεν είναι επιβάτης της πτήσης αλλά βρέθηκε από την επιβάτη αστυνομικό Michaela Stone (Melissa Roxburgh), μετά από όραμα που είχε. Ο Zeke ήταν εξαφανισμένος έναν ολόκληρο χρόνο (εκείνος πίστευε ότι έλειπε δυο βδομάδες) σε μια σπηλιά μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία. Ο Josh Dallas δίνει ρέστα ερμηνείας στον ρόλο του καθηγητή μαθηματικού Ben Stone. Είναι αυτός που ψάχνει με πείσμα να βρει απαντήσεις και τσεκάρει πάντα όλες τις λεπτομέρειες των οραμάτων που εμφανίζονται. Τον έχει «καταπιεί» όλο αυτό που βιώνει, αλλά είναι πάντα εκεί, πάντα μάχιμος, έτοιμος να λύσει και το δυσκολότερο παζλ.

   Ο δημιουργός είχε σκεφτεί το θέμα της σειράς δέκα χρόνια πριν αλλά έτρωγε πόρτα από τα κανάλια. Μετά όμως από την εξαφάνιση στης πτήσης MH370 το 2014, τα πράγματα άλλαξαν. Η σειρά κυκλοφόρησε το 2018 από το NBC. Μετά την τρίτη σεζόν όμως, το κανάλι έβαλε στον πάγο τη σειρά. Ο δημιουργός σκεφτόταν να κάνει μια ταινία για να δώσει τουλάχιστον έτσι το τέλος στους θεατές της σειράς. Έμεινε όμως με τις σκέψεις, καθώς το κανάλι Netflix του έκλεισε συμφωνία για μια ακόμα σεζόν με είκοσι επεισόδια. Χαράς ευαγγέλια για όλους εμάς τους #manifestοκολλημένους.
 
manifest2216

   Ένας από τους executive producers είναι ο Robert Zemeckis, που σκηνοθέτησε και τα τρία “Back to the future” παρακαλώ (σ.υ.υ.: και “Forest Gump” και “Cast Away” και ένα σωρό ακόμα, ενώ 'ευθύνεται' για το σενάριο της ταινίας «1941»). Οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο βαθιά γνωρίζει το θέμα και πόσο γουστάρει να παίζει με τα νεύρα μας… Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη νέα, τέταρτη, σεζόν, μπας και δούμε φως στο τούνελ.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!