Σειρές

loogoo

Lucifer

 
   Αν θα έπρεπε να ξαναρχίσω να βλέπω τη σειρά, θα ξεκινούσα με το ενδέκατο επεισόδιο του τρίτου κύκλου. Γιατί; Γιατί θεωρώ πως αυτό ΕΙΝΑΙ το pilot επεισόδιο, με το οποίο θα έπρεπε να είχαμε την πρώτη επαφή με τη σειρά. Μετά φυσικά και θα ξεκινούσα από την αρχή και το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου.
 
lucifer2071
   Ο Lucifer, ναι, είναι ο Άρχων του κάτω κόσμου, που βαρέθηκε τα βασανιστήρια και την κόλαση και ανέβηκε στο Λος Άντζελες για αλλαγή σκηνικού, βρε αδερφέ. Ο Lucifer Morningstar (Tom Ellis) ανεβαίνει από την κόλαση στη γη των ανθρώπων, ντυμένος «Τραβόλτα - Πυρετός το Σαββατόβραδο» εν έτει 2011… Είναι ελκυστικός σαν την αμαρτία - μην ξεχνάμε, είναι ο διάβολος. Αλλά εκτός μόδας. Φυσικά και θα σουλουπωθεί και θα διασκεδάσει με όλα όσα οι γραφές θεωρούν αμαρτήματα. Είναι όμως δίκαιος και έτοιμος να τιμωρήσει τους παραβάτες που προκαλούν κακό στους συνανθρώπους τους. Ο Lucifer είναι εκτός των άλλων και παραπονιάρης, γιατί θεωρεί πως ο πατέρας του, ο Θεός καλέ, έχει εξαφανιστεί, δεν δίνει την πρέπουσα σημασία και τον έχει εγκαταλείψει. Οικογενειακά δράματα, που ζητούν θεραπεία.

   Έτσι λοιπόν, μέσα σε όλα ο κύριος Διάβολος πάει σε ψυχοθεραπεύτρια, για να ισορροπήσει - λέμε τώρα. Βέβαια, καταλαβαίνει ό,τι θέλει κάθε φορά, κάνοντας την ψυχοθεραπεύτρια να θέλει να «φάει» τα πτυχία της. Ο Lucifer μιλά πολλές φορές με ειλικρίνεια για την καταγωγή του και για το ποιος είναι, αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Θεωρούν τα λόγια του αλληγορικά, πιστεύοντας ότι αναφέρεται με αυτό τον τρόπο σε καταστάσεις που τον έχουν πληγώσει και δεν θέλει να ανοιχθεί περαιτέρω.
 
lucifer2069

   Δεν θα αποκαλύψω όλες τις πτυχές της σειράς, απλά θα τονίσω ότι ο Lucifer γίνεται consultant για το LAPD και η έλξη που νοιώθει για την αστυνομικίνα Chloe Decker (Lauren German) δεν είναι μόνο σαρκική. Κάτι περίεργο τους ενώνει και ο ίδιος κρατά αποστάσεις, αλλά πάντα χάνει τη δύναμή του όταν εκείνη είναι μπροστά. Γίνεται θνητός όταν βρίσκεται με τη Chloe και αυτό είναι κάτι που το αποδίδει στην αρχή στην αδυναμία, στον έρωτα που αισθάνεται για εκείνη. Τα πράγματα όμως είναι πιο πολύπλοκα.

   Μαζί θα λύσουν πολλές υποθέσεις, ενώ σιγά σιγά θα ξετυλιχθεί το κουβάρι του πεπρωμένου που τους ενώνει. Συγγενείς θα τον επισκεφτούν από τον Παράδεισο και την Κόλαση. Πολλά πράγματα θα τείνουν να λύσουν το παζλ, αλλά πάντα κάποιο κομμάτι θα μένει «εκτός», ώστε να υπάρχει σασπένς.
 
lucifer2068

   Ο Peter Ellis, ο γλυκός σαγηνευτικός Lucifer, είναι συγκλονιστικός στο ρόλο. Παίζει τόσο φυσικά, έχει τη ματιά του σκανταλιάρη, τη σαγήνη που γίνεται αμαρτία. Έχει όλο το πακέτο. Έχει τον αέρα του Δον Ζουάν και ταυτόχρονα την αθωότητα ενός παιδιού. Σατανάς δηλαδή, το δίχως άλλο. Έχει δουλέψει πολύ το ρόλο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά, που πολλές φορές νοιώθεις ότι δεν υποδύεται αλλά είναι ο ρόλος.

   Η Lauren German στο ρόλο της Chloe είναι η ήρεμη δύναμη. Είναι ο άνθρωπος που γίνεται το σημείο αναφοράς, αλλά και ισορροπίας. Έχει απίστευτη σπιρτάδα και έχει πραγματικά κουμπώσει τόσο σωστά με τον Ellis, κάτι που δύσκολα το βρίσκεις στις τωρινές σειρές.
 
lucifer2066
   Ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας που παίρνει σάρκα και οστά από τη Lesley-Ann Brandt, είναι αυτός της Mazikeen ή χαϊδευτικά Maze. Είναι ο δαίμονας, προσωπική σωματοφύλακας και φίλη του Lucifer, που ανακατώνει τα πάντα γιατί έχει μια αλλιώτικη ιδιοσυγκρασία αλλά και σκέψη. Είναι πολεμοχαρής, αλλά γίνεται χαλί μπρος στην κόρη της Chloe και παρόλο το σαρκασμό που τη διακρίνει σαν χαρακτήρας, συνδέεται έντονα με τη μικρή και ξεκινά ένας άλλος δρόμος, όχι τόσο δαιμονικός όπως πριν.

   Η σειρά έχει πολύ ωραίους διαλόγους, γεμάτους χιούμορ και σαρκασμό, αλλά μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια αστυνομική σειρά που ευτυχώς δεν είναι καθόλου βαρετή.
 
lucifer2067
   Το σενάριο είναι βασισμένο στον χαρακτήρα των DC Comics “The Sandman” των Neil Gaiman, Sam Kieth και Mike Dringenberg, με τον Tom Kapinos υπεύθυνο για τη μεταφορά του στη μικρή οθόνη. Έχει κάνει τρομερή δουλειά. Είναι από τις σειρές που χαίρεσαι να βλέπεις. Μην ξεχνάτε πως ήταν υπεύθυνος και για το “Californication”, που και εκεί «ζωγράφισε» πλάθοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα Hank Moody, με τη βοήθεια του τετραπέρατου ηθοποιού David Duchovny, πρωταγωνιστή που έγινε παγκοσμίως γνωστός από τη σειρά “X Files”στο ρόλο του Fox Mulder. Στις 8 Μαΐου ξεκινά η πέμπτη σεζόν και ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
lucifer2070
 

Σειρές