= Locke and Key
Σειρές

loogoo

Locke and Key

 
Locke and Key

   Εδώ και κάποια χρόνια βλέπω σειρές. Μου αρέσει να υπάρχει συνέχεια σε μια ιστορία. Το “Locke and Key” είναι φετινή σειρά, της οποίας το Netflix ανέβασε μονομιάς και τα δέκα επεισόδια του πρώτου κύκλου. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικς της IDW. Οπότε και λόγω του εγκλεισμού, κατάφερα σε λίγες σχετικά μέρες να δω όλη τη σειρά και να σας την παρουσιάσω.
 
lock2044

   Ο πατέρας της οικογένειας Locke δολοφονείται εν ψυχρώ και η μητέρα αποφασίζει να πάρει τα τρία παιδιά της και να πάει να εγκατασταθεί στο πατρικό του αδικοχαμένου συζύγου της. Η μετάβαση και η αλλαγή από το Seattle στην επαρχία δεν είναι εύκολη, αλλά η μητέρα το βλέπει σαν ένα νέο ξεκίνημα και γι’ αυτήν και για τα παιδιά. Το Keyhouse, έτσι λέγεται η τεράστια έπαυλη του 1800, που ανήκει στην οικογένεια Locke, είναι γεμάτο εκπλήξεις. Φυσικά και όλη η πόλη έχει σκοτεινές ιστορίες να πει και πολλά πράγματα έχουν γίνει που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τους κατοίκους.
 
mam
   Η οικογένεια Locke δεν δίνει σημασία σε αυτά και εγκαθίσταται στο Keyhouse. Τα παιδιά προσπαθούν να ισορροπήσουν μέσα στη νέα πραγματικότητα. Ο Bode, ο Βενιαμίν της οικογένειας, ακούει στο σπίτι μουρμουρητά. Φωνούλες που τον προτρέπουν να πάει σε κάποιο δωμάτιο και με τη βοήθεια αυτών των μουρμουρητών βρίσκει κλειδιά, τα οποία ανοίγουν και μια «διαφορετική» πόρτα του σπιτιού, αποκαλύπτοντας μέσα σε αυτές άλλους μαγικούς κόσμους. Τα αδέρφια του, Tyler και Kinsey, στην αρχή δεν δίνουν σημασία, αλλά συμφωνούν - όταν γίνονται μάρτυρες στην ανακάλυψη ενός νέου κλειδιού - ότι πρέπει να μάθουν την ιστορία αυτού του σπιτιού και να αποτρέψουν το κακό που εμφανίζεται μπροστά τους. Γίνονται οι φύλακες των κλειδιών, όπως πριν πολλά χρόνια ήταν ο πατέρας τους και οι φίλοι του.
 

   Μου άρεσε πάρα πολύ η Darby Stanchfield, που υποδύεται τη μητέρα των παιδιών. Πρώην αλκοολική που παλεύει να σταθεί μητέρα και πατέρας για τα αγγελούδια της. Ο τρόπος που προσεγγίζει την ηρωίδα είναι τόσο αληθινός και τόσο γήινος που δεν μπορείς παρά να συμπάσχεις μαζί της.

   To «Locke and Key» είναι μια πολύ όμορφα δεμένη ιστορία, μέσα στα πέπλα του φανταστικού. Το animation αλλά και τα special effects είναι συγκλονιστικά. Δίνονται σε σωστή δόση χωρίς να υπερβάλλουν. Η φωτογραφία έχει μια δική της αύρα, ενώ εικόνα και μουσική δένουν τόσο διαβολικά όμορφα. Η ιστορία ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά ανά επεισόδιο, χωρίς να κάνει κοιλιά. Κάθε μικρή λεπτομέρεια φτιάχνει το παζλ για το πού θα καταλήξει ο πρώτος κύκλος. Τα flashback βοηθούν και εξηγούν πολλά κενά που εμφανίζονται, κάνοντας το θεατή να ξέρει λίγα περισσότερα από τους ηθοποιούς και να προσπαθεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις.
 
lock6
 
   Στο τελευταίο επεισόδιο οι ήρωες πολεμούν το κακό και φαίνεται να νικούν. Εκεί που σκέφτεσαι λοιπόν «Κρίμα που δεν θα έχει και συνέχεια», έρχονται τα τελευταία τρία περίπου λεπτά, να γκρεμίσουν και να αλλάξουν τα πάντα. Είπαμε, φαίνεται ότι νίκησαν… Τελικά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και εκείνοι πιστεύουν ότι τώρα μπορούν να συνεχίσουν τις ζωές τους. Τους αφήνουμε να το πιστεύουν μέχρι να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος…

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
key
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Σειρές