= Inventing Anna
Σειρές

loogoo

Inventing Anna

 
   Είχα διαβάσει την ιστορία της περιβόητης Άννας Ντέλβι πολύ πριν γίνει σειρά στο Νetflix. Είχα εντυπωσιαστεί με την ευκολία που κατάφερε να ξεγελάσει όλη την ελίτ του Μανχάταν.

   Όταν άρχισα να βλέπω την σειρά, τα πρώτα λεπτά μου φάνηκαν βαρετά. Μετά το πρώτο επεισόδιο όμως άρχισε να έχει ενδιαφέρον. Η Άννα Ντέλφι, μια κοπέλα μόλις είκοσι πέντε ετών, κατάφερε να ζει μέσα στη χλιδή χωρίς μισό σεντς στην τσέπη της. Και αυτό χωρίς καμιά υπερβολή, όπως αποκαλύφθηκε εν τέλει.
 
anna2215

   Η δημοσιογράφος Βίβιαν Κεντ σε μια περίεργη φάση της ζωής της – εγκυμοσύνη - προσπαθεί να αποσπάσει μια συνέντευξη από τη νεαρή γυναίκα-φαινόμενο. Η ίδια έχει βγει από μια μεγάλη περιπέτεια, τραυματισμένη ψυχικά, μια και η δημοσιογραφική της καριέρα καταστρέφεται από λάθος χειρισμούς μιας υπόθεσης στο προηγούμενο περιοδικό όπου εργάζονταν. Αψηφά τα εμπόδια και τα βάζει με θεούς κα δαίμονες ώστε να καταφέρει να αποδείξει ότι είναι μια ισχυρή δημοσιογράφος, που κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για την ικανότητά της. Στην προσπάθειά της όμως να βρει πληροφορίες για την Άννα, μπαίνει σε μονοπάτια που την οδηγούν στην ψυχή της κοπέλας και στην απάντηση που ζητούσε για το πώς αυτή η νεαρά κατέληξε να ζει με αυτόν το τρόπο.

   Η Άννα έχει καταφέρει να ξεγελάσει πολύ κόσμο, να ζήσει στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, δίνοντας την εντύπωση ότι πίσω της κρύβεται μια μεγάλη χρυσή αυτοκρατορία. Δεν φοβόταν κανέναν και τίποτα. Έκανε πολλές θυσίες ώστε να εντρυφήσει μέσα στον κόσμο της χρυσής ελίτ της Αμερικής. Μια μετανάστρια από τη Ρωσία που βρέθηκε στη Γερμανία και δημιούργησε ένα παραμύθι, το οποίο ακόμα και η ίδια πίστεψε. Γόνος πλούσιας οικογένειας, με ένα καταπίστευμα να την περιμένει, κάνοντας κάθε όνειρό της πραγματικότητα.

   Ναι, η Άννα είναι ένα πραγματικό πρόσωπο. Ναι, εκμεταλλεύτηκε πολύ κόσμο. Πώς τα κατάφερε όμως; Το είπε πολύ σωστά ο δικηγόρος της, στην τελική ομιλία του. Είχε γνωριμίες με άτομα που είχαν χρήμα και δύναμη. Είχε «χωθεί» πολύ βαθιά στον κόσμο όλων αυτών των πλουσίων με τα πολυτελή σπίτια και τη ζωή που έμοιαζε με στολίδι. Αυτό ήθελε ώστε να πετύχει τον στόχο της. Να ανοίξει την δική της επιχείρηση, που δεν ήταν άλλη από μια κοσμοπολίτικη κλειστή λέσχη, που θα φιλοξενούσε άτομα που αγαπούν τα ακριβά έργα τέχνης και την ακριβή ζωή.
 
anna2214

   Η Βίβιαν από την πρώτη τους συνάντηση κατάλαβε ότι έχει να κάνει με ένα άτομο ψυχικά διαταραγμένο, που δεν είχε ποτέ αξιολογηθεί. Έφτασε μέχρι τη Γερμανία, καταφέρνοντας να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της. Εκεί θα μάθει ότι η Άννα ήταν και είναι μια άγνωστη για εκείνους. Όλα πλέον ξεδιαλύνονται στο μυαλό της. Καταλαβαίνει ότι ένα κορίτσι δεκαπέντε χρονών προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη νέα πραγματικότητα μακριά από την πατρίδα της. Βάζει τον εαυτό της σε μια διαδικασία να βρει τρόπο να μη μοιάζει με τη μετανάστρια με τα άθλια ρούχα και την άθλια προφορά. Τα καταφέρνει και γίνεται η Άννα Ντέλφι που απασχολεί μέχρι και σήμερα τα ΜΜΕ…

   Η Άννα δεν είναι τίποτα άλλο από μια ανόητη νεαρά που φαντάζεται τη μεγάλη ζωή και κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει, νομίζοντας ότι έτσι θα έχει τον ΣΕΒΑΣΜΟ που της αξίζει... Αφήνει την οικογένειά της στη Γερμανία, για να σπουδάσει μόδα στο Παρίσι. Εκεί το μικρόβιο της μεγαλομανίας την κυριεύει και η ζωή που ήθελε πάντα να ζήσει μοιάζει αληθινή. Μια καταπληκτική σειρά. Τα γεγονότα πέρα έως πέρα αληθινά.

Θα σας καθηλώσει, το μόνο σίγουρο.
Κατερίνα Κονίτσα-Σωπύλη
 
anna2216
 
Joomla Social by OrdaSoft!