= How To Get Away With Murder
Σειρές

loogoo

How To Get Away With Murder

 
   Σειρά του Νetflix φυσικά. Είδα το πρώτο επεισόδιο από περιέργεια και - πραγματικά σας μιλάω – κόλλησα! Αν νομίζετε ότι θα δείτε κάτι το συνηθισμένο, έρχομαι να σας πω ότι κάνετε μεγάλο λάθος. Μια σειρά εντελώς διαφορετική από όσες δικάστηκες σειρές έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο δημιουργός της σειράς μας αναλύει με περίτεχνο τρόπο τις δολοπλοκίες μεταξύ δικηγόρων και κατηγορούμενων, που φτάνουν μέχρις εσχάτων, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τη δίκη, ακόμα και σε βαριά εγκλήματα. Πολλές φορές θα σας θυμώσουν οι πράξεις τους, άλλες φορές θα παραδεχτείτε την ιδιοφυΐα της πρωταγωνίστριας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!
 
murder2036 
   Η ηθοποιός Βαιόλα Ντέιβις υποδύεται τη χαρισματική καθηγήτρια νομικής Αναλίς Κίτινγκ. Διδάσκει σε ένα από τα πιο ακριβά πανεπιστήμια της Φλόριντα. Οι μαθητές της είναι, φυσικά, γόνοι πλούσιων οικογενειών. Η Κίτινγκ είναι περιζήτητη από τους φοιτητές της νομικής. Το μάθημά της είναι ιδιότυπο, αλλά και συγκλονιστικό, για πολλούς που το έχουν παρακολουθήσει. Πολλοί όλοι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να ζήσουν την εμπειρία, λίγοι όμως θα τα καταφέρουν. Ανάμεσα τους και ο Ουές Γκίμπινς (Αλφέρντ Ένοχ), ένας φοιτητής που μπήκε από την λίστα των επιλαχόντων φοιτητών στη νομική σχολή. Γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της καθηγήτριας Κίτινγκ. Και αυτό θα αποβεί μοιραίο, μιας και το ενδιαφέρον της αυτό κρύβει μυστικά από το παρελθόν και των δυο.

   Το μάθημα ξεκινά. Η καθηγήτρια εμφανίζεται στην αίθουσα διδασκαλίας έτοιμη να κατασπαράξει τους φοιτητές που ήρθαν απλά να περάσουν την ώρα τους, αλλά και να βοηθήσει όλους εκείνους που είναι διαβασμένοι και γεμάτοι όρεξη. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, η Κίτινγκ εμφανίζεται στην αίθουσα διδασκαλίας και φαίνεται καθαρά στα μάτια των φοιτητών ότι δεν πρόκειται για μια απλή καθηγήτρια, αλλά για ένα φαινόμενο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ξεχωρίζει τους πέντε καλύτερους, ώστε να δουλέψουν μαζί της στο γραφείο της. Μια εξαιρετική ευκαιρία, όπως αρχικά φαίνεται. 
 
murder2039
 
   Ο δημιουργός της σειράς Πίτερ Νόγουολκ, στο πρόσωπο της Βαιόλα Ντέιβις μας παρουσιάζει μια δυναμική δικηγόρο και καθηγήτρια πανεπιστημίου, που δεν σταματά πουθενά όταν έχει βάλει στόχο να κερδίσει μια υπόθεση. Στους καλύτερους της τάξης της δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν δίπλα της, να μάθουν τα μυστικά της δουλειάς του δικηγόρου και - το πιο σημαντικό - να μάθουν να ελίσσονται στους χώρους των δικαστηρίων και να θυσιάσουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό για μια υπόθεση.

   Στο πλευρό της Αναλίς Κίτινγκ, ως μόνιμοι υπάλληλοι του γραφείου της, είναι ο Φρανκ (Ταάρλι Γουέμπερ) και η Μπόνι (Λίζα Βάιλ), έμπιστοι συνεργάτες της και αφοσιωμένοι σε εκείνη. Οι δυο τους αναλαμβάνουν να μυήσουν τους νεοσσούς…. Η καθημερινότητα των πέντε φοιτητών γίνεται δύσκολη, η δουλειά πολλή και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δεθούν μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα να χάνουν τα μαθήματα του πανεπιστημίου. Η πιο δύσκολη υπόθεση για την ομάδα είναι όταν ο σύζυγος της Αναλίς εμφανίζεται ως ύποπτος για τη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας. Τι πρόκειται άραγε να συμβεί όταν το ανακαλύψουν;
 
murder2037
   Είναι μια σειρά που δεν θέλεις να χάσεις επεισόδιο. Εγώ προσωπικά έχω χάσει τον ύπνο μου, μπαίνω στη θέση των ηρώων και ψάχνω να βρω τη λύση στις υποθέσεις τους. Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά, το μόνο που θα ήθελα να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι θα ήθελα εγώ να είχα γράψει το σενάριο.

   Ήδη από τον πρώτο κύκλο η σειρά, έλαβε πολλές διακρίσεις. Τιμήθηκε ως ένα από τηλεοπτικά προγράμματα της χρονιάς από το Αμερικάνικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Πέτυχε την πρωτιά σαν καλύτερη δραματική σειρά στα βραβεία NAACP Image και GLAAD Μedia. Για την ερμηνεία της η βραβευμένη με Όσκαρ παρακαλώ, Βαιόλα Ντέιβις κέρδισε βραβείο Έμμυ στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά. Επίσης, για τον ίδιο ρόλο ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική δραματική σειρά. Και όλα τα παραπάνω όχι άδικα. Εγώ βέβαια θεωρώ ότι η σειρά δεν είναι δραματική αλλά θρίλερ. Ίσως για αυτό με κέρδισε. Φόνοι, μυστικά, ίντριγκες, μια σειρά που πρέπει όλοι να δείτε. Και όλα αυτά στον πρώτο κύκλο επεισοδίων. Είναι συναρπαστικό να σε τραβά μια τηλεοπτική σειρά και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Ακολουθούν πολλά στους επόμενους κύκλους επεισοδίων, που δεν άντεξα και τα έψαξα, αλλά δεν θα σας πω, όχι. Θα σας αφήσω να απολαύσετε το τηλεοπτικό φαινόμενο… How to Get Away With Murder!
 
Κατερίνα Κονίτσα Σωπύλη
 
murder2040
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Σειρές