Σειρές

loogoo

Bridgerton

 
Μια πολύ όμορφη σειρά εποχής έκανε πρεμιέρα στο Netflix την ημέρα των Χριστουγέννων.

   Είναι μια ιστορία εποχής που διαδραματίζεται στο Λονδίνο το 1813 και τα πρώτα πλάνα δείχνουν την πλατεία του Grosvenor και τους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Η αφηγήτρια είναι η Lady Whistledown (Julie Andrews), που με την πένα της έχει αναστατώσει τη περιοχή, καθώς γράφει για όλους και για όλα. Ξέρει όλα τα μυστικά και τα κουτσομπολιά και δίνει τροφή για πολλές έντονες συζητήσεις.
 
bridge2044
   Η περίοδος της κοινωνικοποίησης για τις νεαρές κορασίδες έχει φτάσει και οι οικογένειες προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο ώστε τα κορίτσια τους να καταφέρουν να διπλαρώσουν γαμπρό και να αποκατασταθούν. Πρώτη δοκιμασία είναι η επίσκεψη στη βασίλισσα. Εκεί πρέπει να είναι αστραφτερές, φορώντας τις πιο όμορφες τουαλέτες, να είναι σεμνές, ταπεινές, αλλά και γοητευτικές. Οι οικογένειες Featherington και Bridgerton ξεκινούν τις ετοιμασίες και εμείς θαυμάζουμε από κοντά αυτές τις ετοιμασίες, τα όμορφα κοστούμια, συμμεριζόμαστε τους φόβους των κοριτσιών και κάποιες φορές νευριάζουμε με το ύφος και τα πρέπει των μητέρων τους.

   Είναι ένα είδος νυφοπάζαρου εκείνη η περίοδος, όπου τα κορίτσια πρέπει να εμφανιστούν σε κάποιους χορούς και να κερδίσουν τη προσοχή κάποιων αγοριών, τα οποία και κείνα φυσικά αναζητούν νύφες, είτε για να ανέβουν κοινωνικά, είτε για να πάρουν την προίκα και να σωθούν, είτε για να γίνει η ένωση οικογενειών με σκοπό τη δύναμη και την επικράτηση της εξουσίας στις ανώτερες βαθμίδες. Η απαστράπτουσα Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) κερδίζει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον της βασίλισσας και γίνεται λόγος συζήτησης και προσοχής σε όλα τα γκαλά. Όμως ο αδερφός της θέλει να την παντρέψει με έναν κύριο που εκείνη φυσικά δεν θέλει.
 
bridge2045
   Ο Δούκας του Hasting, Simon Basset (Regé-Jean Page) καταφθάνει εκείνη την περίοδο και βομβαρδίζεται από κορασίδες και τις μαμάδες αυτών, καθώς θεωρείται το μεγαλύτερο κελεπούρι. Είναι φίλος με τον μεγάλο αδερφό της οικογένειας Bridgerton και σε μια επίσκεψη η Daphne του ζητά να τη βοηθήσει για να γλιτώσει από τον γαμπρό που είχαν διαλέξει για εκείνη. Θα πρέπει να δείξουν στους επόμενους χορούς ότι κορτάρουν, έτσι ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και κάποιων άλλον αγοριών να την προσέξουν και να την διεκδικήσουν. Ο Simon συμφωνεί αμέσως σχεδόν, γιατί έτσι γλιτώνει και εκείνος από τα στενά μαρκαρίσματα των κοριτσιών που τον έχουν βάλει στο μάτι.

   Η παραπλάνηση ξεκινά και μαζί της μια βαθιά φιλία και ένας έρωτας. Θα συμβούν πολλά μέσα στα οκτώ επεισόδια της σειράς που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Δεν θα πω περισσότερα για να το απολαύσετε με την ησυχία σας. Η σειρά είναι βασισμένη από βιβλία της Julia Quinn's, η οποία γράφει ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα και έχει την υπογραφή της Shonda Rhimes στην παραγωγή, γνωστής από τις σειρές Grey's Anatomy, Private Practice, Scandal και αρκετές άλλες. To μοναδικό Wilton House, κοντά στο Salisbury, χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της σειράς και η αναγγελία για τη προβολή αυτής μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον.
 
bridge2046
   Η μυρωδιά εκείνης της εποχής σε ενθουσιάζει μέσα από τα σκηνικά και τα κουστούμια. Η πλοκή έχει απίστευτο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι ένα ακόμα love story. Βλέπεις μέσα από το πρίσμα των πρωταγωνιστών τις κοινωνικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις εκείνης της εποχής. Βλέπεις την κοινωνία όπως διαμορφωνόταν τότε και παρατηρείς των ψυχισμό των ηρώων μέσα από συμβιβασμούς, σκάνδαλα, αλλά και φόβους για το αύριο, για τη θέση που μπορεί να έχουν ή όχι στη κοινωνία.

   Οι σειρές και οι ταινίες εποχής πάντα με γοήτευαν. Έχουν μια μαγεία και ένα διαφορετικό συναίσθημα και σίγουρα δίνουν τροφή για σκέψη, καθώς ίσως τα χρόνια να έχουν αλλάξει, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο έχουν μείνει σχεδόν ίδια. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν μοναδικές και η προσοχή μου έπεσε περισσότερο στη μικρή αδερφή της Daphne, την Eloise Bridgerton, που έβλεπε ό,τι γινόταν γύρω της με αποστροφή, καθώς εκείνη ήθελε να σπουδάσει και όχι να παντρευτεί. Επαναστατούσε, μιλούσε, αλλά κανείς δεν συμμεριζόταν τις απόψεις της. Το τέλος της σειράς αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι στην επόμενη “Social Season” επιβαλλόταν να κάνει το δικό της ντεμπούτο στην κοινωνία. Οι προετοιμασίες άρχιζαν με τη Eloise να προσπαθεί να γλιτώσει το μαρτύριο. Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να δούμε τη μικρή επαναστάτρια σε δράση.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
bridge2048
 

Σειρές