= Είδαμε τον Τσάρλι! Είδαμε την ταινία "Τσάρλι".
Ταινίες

loogoo

Είδαμε τον Τσάρλι! Είδαμε την ταινία "Τσάρλι".

 
   Το χέρι με το λευκό γάντι αγκαλιάζει και σφίγγει το πάνω μέρος του μπαστουνιού με ευαρέσκεια. Η ταινία έχει ολοκληρωθεί και την απολαμβάνει μια παρέα που συνέτεινε στο να πραγματοποιηθεί. Ήρωας της ταινίας ένας χαρακτήρας που μας έχει λείψει. Μία φιγούρα από το παρελθόν…
 
tsarli1929

   Είχαμε συναντήσει το Θανάση Τσαλταμπάση λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα. Είχαμε μιλήσει για την ταινία του. Μία βωβή ταινία, ντυμένη με υπέροχη μουσική και τόσο βωβή όσο όλες οι φωνές του κόσμου μαζεμένες. Μας είχε πει με κάθε λεπτομέρεια το πώς στήθηκε όλο αυτό, το πώς ετοιμάστηκε, το πώς μάζεψε όλη την αγάπη των ανθρώπων που στέκονται υπερήφανα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Η ιστορία ενός αλητάκου, που κλείνει το μάτι στο Σαρλό, στη σύγχρονη Αθήνα μας, η ιστορία ενός καλόκαρδου τυπάκου, ενός αλανιού με χρυσή καρδιά, ενός ιππότη χωρίς αστραφτερή πανοπλία… Ο Τσάρλι, ο ήρωάς μας, βλέπει βιτρίνες με φαγητά «εκτεθειμένα» και ακούει το στομάχι του να γουργουρίζει. Μόλις όμως μαζέψει μερικά κέρματα, τα δίνει αφειδώς σε εκείνους που θεωρεί ότι τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

   Η περιπέτειά του ξεκινά αναπάντεχα και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο. Θα κυνηγήσει και θα τον κυνηγήσουν, θα χορέψει, θα μας κάνει να γελάσουμε, θα μας κάνει να συγκινηθούμε. Έτσι ακριβώς έγινε και στη σκοτεινή αίθουσα, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας. Γεμάτη κόσμο η αίθουσα, γεμάτη γονείς και ζουζουνάκια που ήλθαν να δουν ένα αιώνιο παιδί να μάχεται για το καλό. Είδαμε μια ταινία που είναι πραγματικά για όλη την οικογένεια, που δεν καταλαβαίνει από ηλικίες και λοιπά νούμερα.
 
tsarli1930

   Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Red Lines Productions έφεραν σε πέρας μια τεράστια παραγωγή με περισσή επιτυχία. Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της μας έλεγε πως ο προϋπολογισμός που είχαν θα έκανε τους ανθρώπους του Hollywood να απορήσουν, η ουσία είναι όμως πως ο ενθουσιασμός των συντελεστών, η αγάπη τους για ό,τι δημιουργούσαν και η πείρα τους έφερε στο πανί μία ταινία που μπορεί να ταξιδέψει παντού, να συγκινήσει όλες τις καρδιές, όλες τις ψυχές, να κάνει κάθε άνθρωπο να γελάσει, ανεξαρτήτως προέλευσης και πολιτισμικού επιπέδου. Όλοι οι ηθοποιοί που συμμετείχαν τίμησαν εαυτούς και την ταινία και είναι βέβαιο ότι πέρασαν καλά στα γυρίσματα. Η εκπληκτική σεκάνς που οι άμοιροι αστυνομικοί τρέχουν να προφτάσουν τον Τσάρλι με φόντο πόλεις της Ελλάδας μας είναι μοναδική.

   Αυτή η ταινία, με λίγη τύχη και το κατάλληλο σπρώξιμο, μπορεί να λειτουργήσει ως πρεσβευτής πολιτισμού τούτης της χώρας. Το γεγονός ότι δεν επηρεάζεται από λόγια μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι είναι καμωμένη με αγάπη και μόνο, είναι η μαγική συνταγή για να αγγίξει ψυχές παντού. Και θα τι αγγίξει! Ο δρόμος που έχει χαράξει αυτή η δροσοσταλιά από σελιλόιντ είναι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί με πολλή χαρά. Θα τη βλέπαμε την ταινία και δυο και τρεις και περισσότερες φορές. Θα την προτείναμε σε όσους γνωρίζουμε και όχι μόνο. Θα θέλαμε να τη δούμε να γίνεται και βιβλίο. Και να γίνεται παρουσίαση γι’ αυτό το βιβλίο. Και πού ξέρετε; Μπορεί στην παρουσίαση αυτή να έλθει και κείνο το χέρι με το λευκό γάντι και το μπαστούνι, που αναφέραμε στην αρχή. Και η αφιέρωση στο δικό του αντίτυπο μπορεί να λέει «Από τον Τσάρλι για τον Τσάρλι». Μπορεί… Μπορεί!

Κώστας Κούλης
 
tsarli1931
Συντελεστές
Cast: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Αγοραστή Αρβανίτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Σπύρος Παππάς, Μαριάννα Τουντασάκη, Νίκος Φιλημέγκας, Φοίβος Παπακώστας, Γιώργος Λαμπριανός, Βίκυ Κυριακοπούλου κ.α.

Guests: Γιώργος Γαλίτης, Cesaris Grauzinis, Αλίκη Αλεξανδράκη, Άννα Αθανασιάδη, Δημήτρης Αδάμης

Συμμετέχουν: Νικόλαος Κέφαλος, Μαρία Βασιλάτου, Βασίλης Ψυλλάς, Ανδρέας Ζήκουλης, Δανάη Σδούγκου, Δημήτρης Τικτόπουλος, Γιάννης Βουράκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γωγώ Μαρινάκου, Τζίμης Πολίτης, Γεωργία Πλουσιάδη, Δέσποινα Πολυχρόνη κ.α.

Εμφανίζονται οι χορευτές: Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη, Andrew Honeycutt, Θοδωρής Γιαννόπουλος

Perfomers: Αγγελική Δεληγιάννη, Blakie Blake, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Τα μικρά παιδιά: Πολύμνια Πομόνη, Κάλλια Παπαευθυμίου, Κων/νος Σαλαμπί, Ανδρέας Παπανικολάου & η σκυλίτσα Ζούμπι
 
tsarli1932
 
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευγένιος Διονυσόπουλος
Μοντάζ: Ανδρέας Γιαννακόπουλος
Colorist: Άγγελος Μάντζιος
Πρωτότυπη Μουσική: Γαβριήλ Γαβριηλίδης, Χρύσα Τσαλταμπάση, Βασίλης Γκορίτσας
Σκηνογράφος: Γιάννης Κοντορουχάς
Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγεώργη
Make up artist: Γιώργος Κεραμίδας
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης
Κάλυψη Backstage: Αντώνης Γκιαούρης
Επιμέλεια κίνησης / Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Post production: Χάρης Μαχαίρας
Marketing & επικοινωνία: Κορίνα Λαγουδάκη
Δημόσιες σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα
Σενάριο: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μαρία Κίτρα
Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθήνα Βοσινάκη, Κατερίνα Καψή
Producer: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Executive Producer: Παναγιώτης Αλεξόπουλος
 
Joomla Social by OrdaSoft!