Ταινίες

loogoo

To Kορίτσι Με Το Τατουάζ

 

newtattoo1

THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO
Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer
Σκηνοθεσία: David Fincher
Σενάριο: Steven Zaillian, Stieg Larsson (μυθιστόρημα)

newtattoo5   Όταν ο David Fincher αποφάσισε να γυρίσει το «Κορίτσι Με Το Τατουάζ» ως remake με αμερικάνικο στύλ, προφανώς ήξερε ότι θα είχε να αντιμετωπίσει τους πιστούς θαυμαστές της σουηδικής τριλογίας – κι έτσι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Ευτυχώς για όλους μας, το αποτέλεσμα του ριψοκίνδυνου αυτού εγχειρήματος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ποιοτικότατο και ενθουσιωδώς δυνατό.
 
   Με ευκρινείς διαφορές με το βιβλίο στην πλοκή, παρεμβάσεις στο σενάριο αλλά αρμονικά δεμένες χωρίς να φαντάζουν ξένες, η ταινία του Fincher αφήνει τη δική της σφραγίδα, όχι μόνο αξιοπρεπούς επιπέδου, αλλά αξιόλογου περιεχομένου, συνοδευόμενη από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αφήνουν το κοινό ικανοποιημένο: Μεστή περιπέτεια, με γενναίες δόσεις αγωνίας, πλούσιες ανατροπές και απολαυστική ηθοποιία.
 
newtattoo3   Ο Daniel Craig στο ρόλο του λύτη, αρκετά ταιριαστό στη φυσιογνωμία του, με λιγότερη σωματική και περισσότερη πνευματική συμμετοχή από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδέχεται με αρκετά θετικές εντυπώσεις το Michael Nyqvist, δίνοντας μια άλλη αύρα αισθητικής.
 
   Όσο για τη Rooney Mara, αξιόλογη υποκριτικά, σε έναν ομολογουμένως δύσκολο ρόλο, στιγματίζει ευνοϊκά το «βιογραφικό» της με τη συμμετοχή της σε αυτή την ταινία. Το αμερικάνικο κορίτσι με το τατουάζ, εύθραυστο αλλά και δολοφονικό, παρουσιάζεται να αναζητά την ουσία στις ανθρώπινες σχέσεις, με το δικό της κρυφό και ίσως για αρκετούς αντικοινωνικό τρόπο. Η Λίσμπετ σε μια πιο συναισθηματική εκδοχή, που φτάνει στο σημείο να αφήσει τον εαυτό της απροστάτευτο σε «ζητήματα καρδιάς».
 
newtattoo6   Συνολικά, η σκηνοθετική επιμέλεια ενδυναμώνει την αίσθηση ανδρεναλίνης και το soundtrack εξυπηρετεί το περιεχόμενο της ταινίας άψογα, με δυνατό φουτουριστικό τέμπο, μετουσιώνοντας τον κίνδυνο σε μελωδία. Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να δουν μια περιπέτεια δράσης με προκλητικό σενάριο, ποιοτικών και αυστηρών κριτηρίων, μάλιστα με μεράκι δυόμιση ολόκληρων ωρών.
 
Βασιλική Φατούρου
 
newtattoo7
newtattoo4

Ταινίες