Ταινίες

The Black B4chelor

 
Part IV: The Black… Mary
   Θα σας πω τη μαύρη – ήτοι black – αλήθεια μου. Δύσκολα βλέπω ελληνικές ταινίες. Τις προηγούμενες λοιπόν Bachelor ταινίες έτυχε να τις δω, όχι όμως όταν είχαν κυκλοφορήσει. Ναι, είχαν γέλιο. Οι ηθοποιοί που έπαιζαν και παίζουν ακόμα ήταν και είναι εξαιρετικοί και το concept ότι κάποιος από την παρέα παντρεύεται και το πάρτι πριν το γάμο καταλήγει σε περιπέτεια, είναι ωραία ιδέα. Και υπάρχουν αρκετές ξένες ταινίες με αυτό το θέμα.

   Η φετινή όμως ταινία εστιάζει σε μια καθαρά ελληνική εθιμοτυπική κατάσταση. Ο γαμπρός πάει να ζητήσει το χέρι της κοπέλας που θέλει να παντρευτεί και στην περίπτωση της ταινίας, παίρνει μαζί του και συμμάχους, γιατί ο πατέρας είναι Μανιάτης. Τι σημαίνει αυτό; Είναι δύσκολα τα πράγματα για τον γαμπρό. Από τα αρχαία χρόνια οι Μανιάτες είχαν δική τους βούληση και τρόπο εφαρμογής αυτής της βούλησης. Δεν υποτάσσονταν εύκολα και έδωσαν μεγάλες και νικητήριες μάχες στον πόλεμο για την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Καταλαβαίνετε ότι το να κάνεις πεθερό έναν Μανιάτη θέλει ειδική μεταχείριση. Δεν προτίθεμαι να σας πω τις νέες περιπέτειες της παρέας. Δεν μου αρέσει το spoiler. Το αντιπαθώ. Χάνεται όλη η μαγεία.
 
b4chelor2116

   Θα σταθώ στο ευρηματικό σενάριο δύο πολύ αγαπημένων ανθρώπων. Τα πώς και τα γιατί τα περιγράφει ο Κώστας πιο κάτω. Η Σοφία και ο Μάριος πέρασαν από τα στερεότυπα και τους έκλεισαν τη πόρτα. Το δικό τους σενάριο ευωδιάζει black humor, τσαλάκωμα των ηρώων και των καταστάσεων, αφήνοντας τον θεατή με ένα μόνιμο γέλιο. Οι ατάκες συγκλονιστικές, αρκετές αναφέρονται και σε στιγμές των προηγούμενων ταινιών, συνδέοντας έτσι πιο ζωντανά τις ζωές των ηρώων. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό.

   Ο Μάριος στον ρόλο του παπά σπέρνει τρόμο και γέλιο. Η Σοφία χαρακτηριστική ροκ/ goth φιγούρα, που της πάει γάντι. Η Ελένη Φιλίνη έσκισε υποδυόμενη τη femme fatale και τραβώντας στοιχεία από τη Morticia της Οικογένεια Άνταμς. Σίγουρα δάκτυλος του διδύμου των σεναριογράφων. Ο νεκροθάφτης Γιάννης Τσιμιτσέλης βρήκε το στοιχείο του. Μόνο που δεν περίμενα να δω τόσο τρόμο στα μάτια του. Για μένα αυτό ήταν το δυνατότερο γέλιο. Η υποβόσκουσα ειρωνεία του χαρακτήρα του. Ο Παντελής Καναράκης από χαρακτήρα είναι ατακαδόρος, πόσο μάλλον όταν το κείμενο του δίνει ελευθερία. Ξεδιπλώθηκε υπέροχα στον ρόλο… όχι, είπαμε, δεν θέλω να spoilάρω, θα δείτε την ταινία και θα καταλάβετε. Λάτρεψα τον Θανάση Βισκαδουράκη, είναι στο στοιχείο του. Είναι τρελός μπαλαδόρος. Αναπνέει και αναδύει κωμωδία και ο ρόλος του αφήνει όλα τα περιθώρια να σου φτιάξει νέο στομάχι.
 
b4chelor2115

   Η φετινή ταινία είναι η καλύτερη της τετράδας των ταινιών και με διαφορά. Πιάνει τον σημερινό παγκόσμιο παλμό της κωμωδίας και άνετα συναγωνίζεται κωμωδίες του εξωτερικού. Αλήθεια μήπως να το σκεφτείτε να την κάνετε και στα αγγλικά; Just a thought…

Εγώ θα την ξαναδώ. Εσείς;

Part 4.0: Bachelor… Cuz-Tas
«Τα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Η ταινία θα έχει στοιχεία κωμωδίας και τρόμου, ενώ δεν θα έχει να κάνει με γάμο. Θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου 2021».
Αντιγραφή από την ελληνική Βικιπαίδεια.

   Δεν θα έχει να κάνει με γάμο, ε; Για να δούμε, για να δούμε… Τη Σοφία Καζαντζιάν και τον Μάριο Ιορδάνου τους εκτιμάμε ιδιαιτέρως. Έχουμε δει παράστασή τους, έχουμε κάνει συνέντευξη μαζί τους και μάλιστα πρόκειται για μία από τις πιο ωραίες που έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ. Όταν έμαθα πως το φοβερό και τρομερό αυτό δίδυμο έχει γράψει το σενάριο της ταινίας…
 
b4chelor2117

   Είναι πολύ ευχάριστο το ότι γέμισε η αίθουσα, πρόκειται για κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο Γιάννης Παπαδάκος. Παιδιά κάθε ηλικίας, όλοι στις θέσεις τους, με το πολύ όμορφο giveaway από τους χορηγούς σε κάθε μια από αυτές και την τεράστια οθόνη του Village να κατακλύζεται από τον τίτλο της ταινίας.

   Οι Έλληνες δημιουργοί είναι πραγματικοί ήρωες. Με προϋπολογισμό που δεν φτάνει ούτε για τα πρώτα έξι λεπτά αμερικανικής παραγωγής, καλούνται να κάνουν ολόκληρη ταινία. Και την πάλεψαν και την τελείωσαν και ο κόσμος χειροκρότησε, όχι γιατί «έτσι πρέπει», αλλά γιατί έτσι ήθελε. Οι πρωταγωνιστές, έξω από τα κουτάκια της τηλεόρασης και με καλό πάτημα στο σελιλόιντ, αφέθηκαν να παίξουν όπως εκείνοι ξέρουν και πήγαν το έργο ένα βήμα παραπέρα. Θα εστιάσω στο ότι όλοι τους, όλοι τους όμως, ήταν εξαιρετικοί στους ρόλους τους, θα σταθώ απλά στον Τάκη Παπαματθαίου, ο οποίος ήταν μάλλον η αιχμή του δόρατος.
 
b4chelor2118

   Ναι, εννοείται ότι θα την ξανάβλεπα τούτη εδώ την ταινία και μάλιστα θα προσκαλούσα φίλους να τη δούμε παρέα. Τραβιέται άλλωστε το έργο για τέτοιες μαζώξεις. Ιδίως όταν το σενάριο έχει τρελές Monty Python’s καταστάσεις στυλ «Α, εγώ δεν ήμουν στο Ι – Ήταν ο Τότσικας» και Μέταλ μπηχτές τύπου «Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». Μμμ… Όχι, όχι, ούτε για μία στιγμή δεν πήγε ο νους στα ρητά και τις παροιμιώδεις φράσεις και εκφράσεις του δωδέκατου και του δέκατου έβδομου αιώνα. Πήγε στον Bruce Dickinson – κατευθείαν όμως – και μας γέμισε ενθουσιασμό και ελπίδα για πέμπτη συνέχεια, ακόμα πιο μυστήρια, ακόμα πιο περίεργη, ακόμα πιο μπατσελορική.

Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
Ευχαριστούμε θερμά τη Μαργαρίτα Δρούτσα.
 
b4chelor2119
 
Joomla Social by OrdaSoft!